21/05/2011 Avı (İzmir)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında xanderzone tarafından paylaşıldı.

1. lorel

lorel İLYAS SÖYLEMEZ

Nuri bey düşüncelerinizi günümüz Türkçesi ile anlatsaydınız daha iyi olurdu.Ben bu balığın limitinin 5 kg olarak düzeltildiğini söylerken siz (doğal olarak) link ve belge gibi şeyler isteniz bende daha önce karşılaştığım bir yazıyı burada paylaştım şunada söyleyeyim çok uzun zamandır limit altı bir balığı livarıma koymadım sonra sirküleri zorlayacak miktarda da balık tutmadım her zaman ''bu kadar yeter'' diyecek bilincede sahip oldum.Şimdi soruyorum size öyle bir meradasınız ki yüzlerce ıskarmoz var cirit(Erzurum lusunuz ya)atıyor cektiniz bir tane 80 cm daha avınızın 5. dakikası ne yapacaksınız bu kadar yeter diyip takımı toplayıp geri mi döneceksiniz? yoksa yakala bırak yapıp o zavallı balıkları sitresemi sokacaksınız.Soruyorum size bu forum sitesi bence ülkemizin en güzel sitesi bu sitede bir çok bilinçli balıkcı arkadaş,büyüklerimiz ve ustalarımız var kaç kişi avını sonlandırır o dakikada.
    ilk cevap benden olsun ben sonlandırırım ve sonlandırdım da
    Ayrıca hangi mevsim ve hangi balık türü olursa olsun yumurta dönemlerine lütfen dikkat edelim havyarlı balığı evimize götürmeyelim.
    Saygılarımla...

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Yüreğine sağlık İlyas. Olayın özünü gayet güzel izah etmişsin. Vicdanlı ve insaflı kişi sayısı arttıkça daha ne güzellikler hayat bulacak buna eminim.

Teşekkürler, saygılar benden kardeşim.:)

3. xanderzone

xanderzone Erçin Şaka

Yüreğinin bir köşesinde zerre kadar vicdan taşıyan her avcı avına ve onun doğasına saygı göstermelidir, bugün heba ettiğimiz bir balık belkide ileride en az 5 av günümüzün heba olmasına sebep olacaktır herşeyden önce kendimizi düşünüp ona göre avlarımızı seçmeliyiz.
    Vurduğum Turnaların bir tanesini yedim diğeri buzlukta duruyor elim varmıyor sofraya koymaya; maalesef balık yumurtalıydı, o milyonlarca yavru gözümün önüne geliyor şimdi
    Allah herkese bilinçli avlar yapma fikri verir inşallah...

4. lorel

lorel İLYAS SÖYLEMEZ

Yüreğine sağlık İlyas. Olayın özünü gayet güzel izah etmişsin. Vicdanlı ve insaflı kişi sayısı arttıkça daha ne güzellikler hayat bulacak buna eminim.

Teşekkürler, saygılar benden kardeşim.

Ben teşekkür ederim Nuri Bey bizim amacımız sürdürülebilir avcılık.Biz hazırda bulduğumuz(çünkü arttırmak için hiçbir faaliyette henüz bulunamadık) mevcut balık stoklarını gelecek nesillere aktarmak zorundayız.Balık ekosistemde sadece avlanılacak bir canlı değil dünyanın genel dengesinde temel yapıtaşlarından birisi.Ağaçların ürettiği kadar oksijenin denizler tarafından üretildiğini ve balıkların burada ceşitli zararlılarla beslenerek bunun devamlılığını sağladığını hiçbir balıkçı dostumuz unutmasın.Sadece fotoğraf karelerinde anı olarak kalacak avlar için gereğinden fazla balık tutmayalım.
    Bizim anatörler olarak yapacaklarımız sadece bunlarla sınırlı değil tabi tek yürek olalım denizlerimizi katleden trollele mücade edelim,tatlı sularda yasak avlananları uyaralım tezgahına limit altı balık koyan balıkçı esnafını alışveriş yapmayarak cezalandıralım ya artık yeter bir şeyler yapalım...
    Bizim olan herşeye sahip cıkalım
    Saygılarımla...

5. ferdi demir

ferdi demir ferdi

Favori Kamış:
    OKUMA COMPRESSA / SURF
    Favori Makine:
    OKUMA SURF
    En İyi Avı:
    800 GR ÇİPURA
    Avinizi tebrik ederim. Baliklar cok guzel.