Yer:ist. Hava:açık güneşli Kullanılan yem:Muhtelif turna kaşıkları,5 no meps,çeşitli silikonlar avın hikayesi İki hafta ara verdigimiz turna avına bugün gitmek için birader ve fikret abiyle sözleştik akşamdan tüm malzemeleri hazırlayıp sabah saat 04:30 gibi avlaga dogru yola koyulduk. Yolda araçla ilerlerken önümüzden bir tane tilki geçti.Fikri abi tilkiyi görür görmez bugün avın bereketli geçecegini söyledi sebebini sordugumda ise eski bir avcı olan rahmetli babasının ona söyledigi birşey oldugunu ama hep dogru çıktıgını söyledi bende ihşallah abi diyerek yola devam ettim. Avlaga vardıgımızda bizden önce gelenler oldugunu gördük yanlarından selam verip geçerek ilerledik Müsait biryerde hemen kahvaltılık malzemeleri çıkarıp ufaktan bir karnımızı doyurduk Ve kahvaltı faslı biter bitmez hemen oltalara kaşıkları takıp atçeklere başladık göl öylesine otlanmıştıki neredyse her attıgımız kaşık dipten ot toplayıp getiriyordu. O yüzden daha hafif kaşıklarla atçeklere devam ettik fakat saatler ilerlemesine ragmen hiçbir vuruş alamıyorduk Vuruş alamadıkça dahada ilerilere dogru ilerliyorduk fakat sazlıklar öylesine büyümüştükü bu bölgelerden suya kaşık atmak inanın igneyle kuyu kazmaya benziyordu çünkü kaşık her seferinde otlara sazlıklara takılıyor suda hiç istedigimiz aksiyonları yapmıyordu ve bizim şevkimizi kırıyordu Ama yinede denemerimize devam ediyorduk sonunda biraz daha ileride sazlıkların arasında müsait bir yer buldum ve oradan atçekler yapıyordum gerçi önüm yine sık otluk ve sazlıktı ama aralardan atışlar yapabiliyordum. İçimden burası tam turna yatagı olacak biryer neden turna atlamıyor diye düşünürken hemen birkaç metre ilerimden otların arasından öylesine büyük bir turna kaşıga yapıştıki görmelisiniz canlı canlı izliyorum abartısız 8-10 kg arası birşey turnanın kaşıga yapişması ile beraber öylesine büyük bir şapırtı ve dalga oluştuki saniyeler içinde herşey olmuştu ve inanmayacaksınız çelik tel tam ortasından koparak balıgın kaçmasına sebep oldu dev turna agzında en güzel kaşıklarımdan birisi ve çelik telin bir parçasıyla gölün sularında kayboldu. Dakikalarca oltanın ucundaki çelik telin bende kalan kısmına baktım inanamıyordum çünkü belkide en büyük trofe turnamı kaçırmıştım hemde göz göre göre birkaç metre ötemdem Birkaç dakika sonra biraderle fikret abi yanıma geldi onlara olanları anlattım ilkönce çelik telin koptuguna inanamak istemediler fakat teli görünce bana hak verdiler ve inandılar beni teselli edip boşver sen atçeke devam et dediler Bende onları dinleyip tekrar takıma yeni çelik tel yeni bir kaşık takıp ava devam ettim aynı bölgeden ayrılmayarak inatla orayı taradım yaklaşık 15-20 dakika sonra hemen hemen aynı yerden yine otların arasında son hızla bir turna kaşıga yapışıverdi öteki kaçan kadar büyük olmasada yaklaşık 3-4 kg civarı güzel bir turnaydı öylesine sert aksiyonlar yapıyorduki görmelisiniz zorlukla kıyıya getirdigim turna tam önümdeki otluga sazlıga takılmazmı biradere bagırdım çabuk kepçe diye koşarak yanıma geldi turnayı tam kepçeye alacagız balık kaşıktan kurtularak tam önümüzdeki otlugun üstüne düştü ben eyvah turna gittim dedim Fakat bir baktım turna otların üzerin öylece haraketsiz duruyor tam kepçeyle turnayı almak için haraket yapacagım büyük bir şapırtıyla beraber turna saniyeler içinde gözden kayboldu Benim halimi bir düşünün artık sinirden az daha kamışı yere vurup kıracaktım göz göre göre iki tane iri turnayı kaçırmıştım çünkü Ama pes etmedim aynı yerde yine devam ettim atçeklere çünkü o turna buralarda biryerdeydi birkaç dakika sonra abartısız söylüyorum aynı otun altından kaçan aynı turna birkez daha kaşıga yapıştı yine çok çırpındı çok çabaladı fakat bu sefer benim onu kaçırmaya hiç niyetim yoktu suya kepçeyle giren fikri abininde yardımıylada bizi bu çok ugraştıran turnayı kıyıya aldık yaklaşık 70 cm ve 3-4 kg civarı bir turnaydı Daha sonra fikri abi bizden ayrılarak gölün karşı taraflarına dogru gitti oradan dolaşarak oraları tarayıp gölün baş tarafında buluşalım avı sonlandıralım dedi çünkü sıcak iyiden iyiye bastırmıştı bizde tekrar geldigimiz yerleri tarayarak gölün baş tarafına dogru yola koyulduk Biz buluşma yerine geldimizde daha fikri abiden hiç eser yoktu cepten arayarak nerede kaldıgını sordum bana biraz sonra yanınızdayım dedi ve yaklaşık yarım saat sonra elinde iki tane turna yanımızda belirdi . Sabahtan beri oltasına ugramayan turnalar sanki sözleşmiş gibi aynı yerde yarım saat içinde oltasına atlamış kısmet işte turnalar büyük olan 60-65 cm kücügü 45 cm civarıydı fotograf makinasının pili bittigi için üç balıgın ancak bir resim çekebildik Avımızı 3 adet turnayla bitirip saat 11:30 gibi dönüşe geçtik bide şu başta inanmadıgım tilki olayı dogru galiba unutmadan tatlı suda balıga gidecek arkadaşlar dikkatli olsun aşırı derecede kene var çünkü buda kopan çelik tel
Mesut tebrikler kardeş çok şanssız bir av olmasına rağmen en azından balık almayı başarmışsın o trofe inşallah ağzındaki kaşıktan kurtulurda içimizden birine nasip olur paylaşım için sağolasın
Tebrikler güzel bir av olmuş ama keşke kacan turnayıda alsaydınız balıgın kacması deilde agzındaki kaşıkla kacması üzüyo işallah kaşık iki damagada girmemiştir ölmeden yakalanır diyelim.
Herşeye ragmen bence güzel bir av günü olmuş kaçan turnanında heyecanınla yetiniceksiniz artık hem elinizde boş dönmemişsiniz ama sende kenelerden bahsetmişsin iyicene tırsar olduk arkadaşlarla
tebrikler Mesut abi çok güzel bir av olmuş avın hikayesinide büyük bir zevkle ve keyifle okudum..yakalanan balıklarda cok güzel... ama kaçan balık için üzülme daha iyileri nasip olur inşallah..aslında bi yandan da böyle balıkların kaçsa bile insana verdiği duygu bi başka oluyor insanı ava daha cok yakınlastırıyo ve inanılmaz bi balık avlama tutkusu katıyor ve güçlendiriyor ..
Selam mesut abicim herşeyiyle mükemmel olmuş kaçan balık büyük olur abicim kaçıra kaçıra kulağımıza küpe olacak tecrübeleride öğreniyoruz abicim şu çelik tel konusu bende zamanında yaşadım şimdi kendim özel yapıyorum piyasadakilere güvenmiyorum sana bi ara resmini yollarım abicim bidahakine daha büyük trofeyi alırsın inşallah
Şanssızlıklar olsa da güzel bir gün geçirmişsiniz. Avınız için tebrikler, güzel anlatımıniz için teşekkürler...
Öncelikle geçmiş olsuuuuuunnnn. Büyük balık kaçıranlar kervanına bir kişi daha eklendi. Turnalarınız çok güzel, tebrik ederim. Rapor da bir o kadar güzel ayrıca. Sanki balığı kendim kaçırmış gibi oldum okurken. Böyle raporları çok seviyorum, teşekkürler.
Ah abi ya hem tebrik ederim hem çok geçmiş olsun.Benide düşündüğün için sağol.Kendim yakalasam tabikide cok sevıncem ama senın yakalamanda en azından yarısı kadar zevkli olucak benım için Abi tekrar tebrikler. Orda kıyıdan atcek yapmak cok zor bişey ben gördüm.Gercekten sabır ve mücadele istiyor.Heleki o boyutlarda bır balıgı o sazların arasından almak ise kabus gibi.Ama başaracağına eminim abi.
Abi Inşallah Dilediğin Turefeyi Yakalarsin Yinede Güzel Bi Macera Olmuş O Heyacani Yaşamak Bile Ayri Güzel... Tebrikler Abicim
Trofe yi kaçırdığın için çok üzüldüm Mesut ama yaşadığın heyecanı çok güzel anlatmışsın ,inşallah bidahakine kaçamaz.balığın nasıl güçlü vurduğu çelik telin halinden belli .Güzel paylaşımın için teşekkürler.güzel av olmuş.rastgele...
Mesut kardeşim tebrik ederim güzel av yapmışsın gene bu gölde turna avı güzel ama olta atacak pek yer yok hertarafsazlık bot olsa süper olucak valla. ama kene mevzuunu söylemiştim daha önce baya problem oluyo orda . eklersen tanışmak isterim. hunterchef@hotmail.com selamlar.
Mesut çok güzel bir rapor ve av güncesi olmuş..Emeğine sağlık... Umarım kaçırdığın turna senin kısmetindir ve bir sonraki avda galip taraf sen olursun...