21-22 Haziran TURNA avı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında PACO tarafından paylaşıldı.

1. PACO

PACO Umut DEMİR

AV YERİ : Anadoluda bir yer
    AV TARİHİ : 21-22 Haziran 2008
    HAVA VE SUYUN DURUMU : Hava Sıcak-Su dalgalı
    AVLAKTA KALINAN SÜRE : 18 saat
    KULLANILAN EKİPMAN : Her türlü yapay yem
    YAKALANAN TÜRLER VE BOYLARI : Turna-25 Limit üstü==- 9 yada 10 adet Alıkonan -diğerlerinin tamamı canlı iade
    YAPILAN AVIN HİKAYESİ : Sevgili Hakan BAŞER tarafından yazılmıştır.
    Bu foruma ilk raporum,:) Bildiğim kadarı ile Hakan abinin ilk değil. :)

Yaklaşık 1 aydır ara verdiğim Turna avını özlemiş bu senenin Turna avının flash ismi sevgili Umut'u hafta içinde arayarak güzel ve kaliteli bir av yapmak istedeğimi belirterek randevuyu kaptım. Havaların sıcak geçmesi nedeniyle Umut'ta güzel bir plan yaptı ve Cumartesi öğleden sonra pazarda sabah olmak üzere iki aşamalı av için Cumartesi saat 13.00 da buluşmak üzere sözleştik..Cumartesi denilen saatte Umut benim evin önündeydi....Kısa zamanda kendi eşyalarımıda arabaya yükleyerek avlağımıza doğru yola koyulduk..Yaklaşık 2 saat sonra avlaktaydık önce botu ve motoru çıkararak kurulumu yaptık saat 16.00 u gösterdiğinde startı verdik...Avlağı Umut iyi biliyordu bu yüzden elimden geldiğince kaptana karışmadım o hangi koya girdiyse adrenalin ve macera süperdi meralarda çıkabilecek balık boylarını bile ezbere biliyordu nerdeyse ... Büyük balı çıkabilecek meralarda daha dikkatli ve sessizdik..Avlağın derin ve akıntılı yapısı Turnaların fizike yapısıyla resmen doğru orantılıydı ince uzun yapılı Turna formuna hiç rastlamadık bütün turnalar aşırı mücadeleci sert refleksliydiler bir hayli Turna yakaladık kaçırdık bıraktık derken gün sonunda boy olarak Trofe değeri taşımasada verdiği mücadeleyle Trofe Turna yakalama heyacanı ve adrenalini yaşatan 70 cm lik Turnanın içinde yer alan 7 Turna ile günü bitirdik...Günün Favari malzemeleri 16 ve 21 gr lık Little Coleo ve 11 cm Rapala Magnum beyaz üstü Turuncu desenli voblerdi....Akşam kamp alanında hemen ateşimizi yaktık buzluktaki Ateş suyumuzu çıkardık salata hazırlandı köfteler ızgaraya dizildi Turnalardan 2 tanesi yağlı kızgın tavaya atıldı...Başladık muhabbete yapılan avın kritiklerini konuştuk genel kültür matematik bilimdi derken ateş suyunun etkisiyle saat 00,00 u gösterdiğinde uyku daha ağır basmaya başlamıştı bile...Ben arabanın arka üçlü koltuğuna konuşlandım umut ön koltuğa konuşlandı ben sabaha kadar deliksiz uymuşum Umut benden duyduğu garip ninni seslerine rağmen uyuyayamış ben arabadan çıktım sabah avı için hazırlıklara başladım arabanın yanına vardığımda Umut daha yeni uykuya dalmıştı hiç seslenmedim biraz uysun bende yakın koylardan birine gideyim biraz avlanayım dedim yarım saat geçti ben 1-2 turna yakala bırak derken cebim çalmaya başladı arayan Umuttu abi beni buraya Uyumayamı getirdin Bekle dedim hemen geliyorum çarçabuk kıyıya çıktım onu aldım farklı mereları denemek üzere yola koyulduk Bir yandan ekmek arası peynir ve domates ve biberden oluşan kahvaltı menüsünü hazırladık...Pazar günkü avımız geceki dolunaydan olsa gerek pek verimli geçmedi buna rağmen yakala bırak derken 3 tane turnayı kıtkaya taktık... Yakala bırak derken yakalanan turnaların hepside limit üstüydü sadece diğerlerine göre daha az yara alan Turnaları hep bıraktık hatta bazılarının bot kenarındaki zokadan kurtulma aksiyonlarını görmek için kaçmalarına müsade ettik Saa4 12,30 u gösterdiğinde güneş tepeye yaklaşmıştı avı bıraktık güzel bir yardımlaşmayla botu yıkadık aşyaları arabaya yükledik dönüş yolunda Umutun Almanyadan gelen bir akrabasını uğramak için yakın bir ksabaya uğradık gittiğimizde bahçede közde mısır partisi semaver çayı muhabbeti çokta keyifliydi...Bu arada Umutun eşinin dayısının Almanya'da balık avcılığı yaptığını öğrendik bize ordaki tecrübelerini aktardı Nihayetinde Ankara'ya eve döndüğümde Umut ve Bende yorgunluktan eser yoktu güzel ve bol aksiyonlu geçen bir av ve keyifli geçen bir paylaşımın mutluluğu ve pozitif enerjisi yüzlerimize yansımıştı..Sevgili Umuta bu mecarayı benle paylaştığı için sonsuz teşekkürler....
    Hakan BAŞER

NOT:Bu arada resimleri nasıl atacağım??

Son düzenleme: 24 Haziran 2008
  2. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Umut teşekkürler...Yoğunluktan bir türlü fırsat bulup dostlarla paylaşamamıştım.Ellerin dert görmesin... Keyifli ve verimli bir maceraydı eşsiz av partnerliğin için teşekkürler.....
    Resimleride ben ekleyim barii... :)

Son düzenleme: 25 Haziran 2008
  3. PACO

PACO Umut DEMİR

Abi ben herşey için teşekkür ederim.

4. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Ellerinize sağlık çok güzel balıklar

5. ercanguven

ercanguven Ercan

Favori Kamış:
    Spin kamış & fly
    En İyi Avı:
    Balık
    Hakan & Umut:)
    Sizlerle defalarca ava çıktım,yardımlaşmanız,doğaya duyarlılığınız,kısaca partnerliliğiniz mükemmeldir,bilirim.
    Bu av maceranız da çok çok güzel geçmişe benziyor,yanınızda olamadığıma üzülmedim dersem yalan olur.
    Hakan a teşekkür ediyorum okadar güzel yazmışki sanki sizlerle berabermişim gibi yaşattı o anı.
    Umut a teşekkür ediyorum resimleriyle biraz olsun özlem giderttiği için.
    Bu arada balıklarda parlıyor yani.
    Rastgelsin

6. a.özcan16

a.özcan16

Favori Kamış:
    makaralı olta
    En İyi Avı:
    antenli mercan 2.150 gr
    tebrikler arkadaşlar çok iyi av olmuş paylaşım için teşekkürler

7. BendekiBirBalıkSevdası

BendekiBirBalıkSevdası Suat Ergin

Favori Kamış:
    Alba star
    En İyi Avı:
    Eflanıde okullu barajda Sazan 7.250 g
    abi kurt bogazımı orası neresi cok güzel olmus av darısı benım başıma :))

8. simendifer

simendifer Sennur

Bu Anadolu balıkçıları beni öldürecek sonunda. Yahu sevmiyorum tatlı su avını diyorum ama sizin avlarınızı gördükçe de turna avlayasım geliyor. Bu kadar güzel mi yapılır bir tatlı su avı bilmiyorum ki... Çok güzel turnalar, çok güzel bir rapor arkadaşlar tebrik ederim. Daha da bereketli ve güzel avlarınız olur inşallah. En büyük trofeler oltanızın ucunda olsun, rast gelsin... :)

9. PACO

PACO Umut DEMİR

Ercan abi,Allah ömür verdikçe daha çok gideriz :) Sana ve iyi dilekleri için tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.

10. solakali79

solakali79

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Sazan 2KG
    Tebrikler güzel av olmuş,elinize sağlik.

11. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Sevgili Hakan, raporu senin yazdığını görünce, şöyle bir arkama yaslanıp öyle okudum ve baktım resimlere :) Güven duymak ne de güzelmiş :) Belgesel niteliğinde harika bir av yapmışsınız teşekkürler paylaşımınız için:)

Sevgili Umut, amatör balıkçılığı bilen avcıların raporlarını okumak ayrı bir keyif, bu keyfi yaşattığınız için sonsuz teşekkürler :) Artık, ismini gördüğümde, "tamamdır, gerilmeden keyifli bir rapor okuyacağım" güveni ile av görüntülerinizi izleyeceğim. Çok çok teşekkürler :) Rastgelsin :)

12. ıceman

ıceman orhan

En İyi Avı:
    kefal,zargana,lüfer,mırmır
    Tamamen sana katılıyor,bu kadar güzel ifade edilebilirdi diyorum :)

13. BARIŞ

BARIŞ BARIŞ

Favori Kamış:
    olta kışın tüfek
    En İyi Avı:
    turna 4.5kg --12kg yayın
    Ellerinize sağlık arkadaşlar güzel bir av olmuş yer yabancı gelmedi ama tam olarakta çıkaramadım bu konudada bizleri aydınlatırsanız seviniriz

14. rıfat yaman

rıfat yaman RIFAT YAMAN

Favori Kamış:
    alba star akina ve kamış
    En İyi Avı:
    yıl 1992 ankarada aynalı sazan 16.5 kilo
    çok güzel bir av olmuş arkadaşlar rasgele

15. nevzat42

nevzat42

Tebrikler.Güzel turnalar.

16. Dio_nysos

Dio_nysos İhsan

Favori Kamış:
    Okuma TR65
    En İyi Avı:
    Henüz bulamadım
    Tebrikler, av ve raporu için...
    Sizler çok iyi birer amatör balıkçısınız. Ticari olmadığı için amatör diyorum. O zodyak bot, bu balık aşkı tuttuğunuz balıklar profesyonel amatör balıkçılar diyelim biz şuna. Sizler yüzünden ailemi felakete sürüklüyorum. Elimde avcumda ne var malzemeye yatırıyorum. Hanımdan dayağı yicem yakında. Şaka bir tarafa tekrar tebrikler... Rastgele