Herkese merhaba. Aslında bu hafta sonu turnaya gitmeyi düşünmüyordum. Benim turna resimlerini gören Hacı Bekir isminde arkadaşım ısrarla gitmek istedi. Ben de kıramadım. Ne yalan söyleyim bende fırsat arıyormuşum. Neyse hazırlığımızı yapıp gece saat 01.30 da yola çıktık. Hava oldukça yağmurluydu. Kısmet dedik hele bir gidelim duruma göre geriye döneriz dedik. Neyse avlağımıza varınca yağmurda kesildi. Heyacanla avımıza başladık. Bir saat kadar bekledik. Ardından ilk vuruş ve ilk turna 41 cm. Akabinde heyacanla diğer avlarımızı beklemeye başladık. Yaklaşık bir saat sonra ikinci bir vuruş ve rekorum 70 cm 2,5 kg. Heralde o anda dünyada benden mutlusu yoktu. Balığı heyacanla çekerken kendimi fazla kaptırmış olacağımki orantısız bir güç kullanımı ve kamışın ikiye bölünüşü Sağlık olsun dedik. Devam..... Yemek ve çay faslını geçtikten sonra bir vuruş daha. Heyacanla ufak bir yoklama , anladımki iri balık. Ama bu sefer biraz gevşek davranmamdan balık misinayı kesip kaçtı. Ama oldukça iri bir balıktı. Çok üzüldüm. Sonramı , sonrası uzun ve boş bekleyiş ve eve dönüş. Buna da şükür. En azından boş gelmedim. Hepinize Rastgele diyorum...
tebrikler ibrahim abi çok güzel bir av ve çok güzel bir turna abi bu turnaları neyle yakaladınız?kaşık,canlı yem v.s
ibrahim bey merhaba, çok güzel bir av gerçekleştirmişsiniz. tebrik ederim. balık ebadı büyüdükçe hem yakalaması hemde mücadelesi daha da tatmin edici bir hal alıyor. durum böyle olunca da,artık tebliğ alt sınırındakileri suya salmak gerekiyor, nede olsa artık daha büyüklerini yakalayacağınızı biliyorsunuz
Turna nasıl da güzel gözüküyor. Dahasına rast gelsin Fotoğraftan anladığım kadarıyla canlı bırakma ile almışsınız. Bundan öte teknik bilgiyi de fotoğraflardan anlamamız pek mümkün olmuyor. Sizden rica etsem: Bölgedeki derinlik neydi? Şamandıra sonrası ne kadar beden bıraktınız? Kullandığınız yem ve balığın yaklaşık olarak tutulma saatini (13:30'dan olduğu kesin de, kaç olduğu belli değil) de paylaşırsanız çok sevinirim
Çok teşekkür ederim özgür bey. Söylediklerinize canı gönülden katılıyorum. Alt sınırı suya iade, ama bunun yanında mücadele tatmin edici. Saygılar
Teşekkürler. Bölgedeki derinlik yerine göre değişiyor. Benim bulunduğum yer 1-1,5 m. civarındaydı. Şamandıra sonrası bıraktığım beden turnanın alttan saldırmasını garanti altına almak için aşağı yukarı 25-30 cm idi. Balığın tutulma saati aşağı yukarı sabah 08.00 civarı
canlı yem Başkanım merhabalar, Turna gayet güzel diyecek bir söz yok, tebrik ederim. Önceki raporunuzda da bahsi geçmişti ki; tebliğe aykırı olacak şekilde “canlı yem nakli” yapılarak av yapılmıştı. Arkadaşlarımızdan bazıları da bilgilenmek istemişler canlı yemle mi tutuldu diye. Bu soruya bir ilave ile tekrar sormak isterim: Canlı yem ile mi tutuldu ve bu canlı yemler avlaktan mı yakalandı yoksa bir başka yerden mi getirildi? Kusura bakmazsanız sorumu eğip bükmeden ve belki hiçte hoş olmayan bir tarzda dile getirdim ancak, bir önceki raporunuzda limit altı turna konusunda da eksik ve hatalı bilgi nedeniyle sıkıntı yaşamıştık hatırlarsanız. Ancak görüldüğü üzere bu raporla birlikte “balık boyu” (boy limiti) doğru/yasal şekilde yerli yerine oturdu sayılır. Taktir edersiniz ki; konuşarak, bilgilenerek, bilinmeyenleri hatırlatarak, uyararak ve aydınlatarak daha iyiye, daha güzele yol buluyoruz. Yem mevzuunda da doğru/yasal bilgiyi avlarımıza uygulamakla yasal ve sürdürülebilir bir avlanmanın ömür boyu rahatlığını ve tatminliğini yaşayacağız. Bilgilendirme için teşekkür eder, en güzel avları dilerim. Selamlarımla… .
Merhaba Evet canlı yem ile tuttum. Başka bir yerden nakil yapmadım. Ama avlaktanda tutmadım. Resimde gördüğünüz avlak kızılırmak üzerinde. Gümüşler de kızılırmaktan. Ama benim avlağın 8-10 km üst tarafından tutuluyor. Arkadaşım tutuyor. Ekipten. Olan bu başka bir şey değil.
Çok güzel bir gün ve çok güzel bir av olmuş ,hele semaverdeki kaynayan çay bittiğim nokta...teşekkürler İbrahim abi