Artık okulların kapanmasıyla başladım gene göl maceralarıma, amca oğluyla birlikte yayın avına gitmeye karar verdik, kullanacagım yem olan sülüğü toparlayıp, yiyecek içeceklerimide alıp direk göl e uçtum, vakit kaybetmeden oltaları da gönderdim. Gece amcaoğlu ile güzel çay muhabbeti yabtık ve bizimki uykum geldi deyip gidip yattı, ben kolay kolay heyecandan uyumam gece yayın avında; lakin bu avda gece 1,30 da uyku bastırmıştı ve uyudum. Sabaha karşı 4.30 da kuvvetli zil sesi ile uyandım, kamışımın ucundan belli idi balık fazla buyuk değildi, balığı cektim 11,30kg 1mt den fazla bir balıktı, amca oğlu balığı görünce dedi toplan gidelim ve bizde avımızı burada sonlandırdık, Bir daha ki avda görüşmek üzere, hoşçakalın. Saygılar... http://n1306.hizliresim.com/1b/s/pj0lr.jpg
tebrikler .bu ara bende gece avına merak sardım yayına pek gitmiyordum .mera da gördüğüm kadarıyla epey su bitkisi var nasıl bir sistemle avlandınız . teklimi 3lü kancamı kullanıyorsunuz .biraz detay verirseniz makbule geçicek. en çok merak ettiğim de olatyı kaç mt ileriye bırakıyorsunuz . yemlema falan yapiyormusunuz . kurşun gezermi sabitmi .şamandıra değildir sanırım dip olatasıdır.
Ben genelde yayın ı baraj su girişinde hemen akarın dokuldugu yerde avlanıyorum, o yüzden suyun en sığ kesimlerinden olta atıyorum ve de ot gibi bitkiler fazla oluyor. tek iğneli sistem yapıyorum 100gr kurşun, 70cm üstünde iğne hemen üstüne bi tane mantar yapıyorum ki mantar iğneyi kaldırsın ve kullandığım sülük toprağa yapışmasın...avlandıgım yerin derinliği 1mt yi geçmez, derinlik olmadıgından burada yayın gece çalışıyor, Barajın içini çok iyi biliyorum, akarın barajın içinden nerelerden geçtiğini bildigimden akarın direk içine de olta atıyorum, akardaki oltalardan ise genelde gündüz yayın alabiliyorum...