22.07.2012 Turna Raporum

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında BarbarosTUGRUL tarafından paylaşıldı.

1. BarbarosTUGRUL

BarbarosTUGRUL Barbaros TUĞRUL

Favori Kamış:
    Remixon Prestige
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    Turna 62 Cm. 2,1kg
    Tarih: 22.07.2012
    Avlak: Anadoluda bir yer
    Avın türü: Rapala ile turna avı
    Ekip: Ben, Kardeşim (Baybora TUĞRUL), Lazo(Cengiz abim) ve Tuncay Kardeşim

Haftalardır süren balık sancımız iyice çekilmez hale geldiğinden artık yapılacak son şey olan balığa gitme işine karar 21.07.2012 tarihinde ekibi toplayarak karar verdik. Turnanın günün ilk ışıklarında daha iyi avlandığını bildiğimiz içinm günün ilk ışıklarında orada olmayı planladık. Avlağımız 150 Km mesafedeydi. gece 3 - 4 sularında yola çıkmayı planlıyorduk ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Şöyleki ben uyuyamadım :) benımle ava gideceklerden lazonun arabayı kullanıcak kişi olmasından dolayı onu uykusuz bırakmamak adına onu arayıp uyuyamadıgımı bir an önce avlağa gitmek istediğimi söyleyememiştim. Tam bu sırada telefonum çaldı ve baktımki lazo arıyor " Barbaros uyumuyorsan çıkalım benı uyku tutmadı" hayatımda duyduğum en güzel sözlerden biri idi bu sözler. Hemen hazırlandım sırası ile Tuncay kardeşimi, Lazoyu ve son olarak evi en uzak noktada olan Bayborayı aldıktan sonra Lazonun arabası ile yola koyulduk.

Bu kadar istekli oluşumuzun önüne geçen ve muhakkak yapmamız gereken bir ritüel vardı... Bu ritüelin adı "HAMLAKİT"(Gölbaşı çıkışındakı Shell petroldeki küçüçük restorant) burası bizim için olmazsa olmazlardan biri. Benim için burada kötü olan hiç bir yiyecek yok ama benım tercihim genelde sucuklu yumurta + beyin oluyor. Sonuçta bu ritüelide yerine getirip avlağımıza doğru yola çıktık. Sabahın ilk ışıkllarında orada olamadık ama problem değildi.

Avlağa botumuda götürmüştüm. Ben küçücük pompası ile botumu şişirmeye çalışırken daha önceki avlarımızda kardeşim Bayboraya attığım golün karşılığını kardeşim bana attı bu sefer. Hemde nasıl? Araban indi eline takımını aldı Göğüs çizmesini giydi ve kıyıdan atmaya başladı. Daha ilk atışında aldığı takibi balığı yakalamış saydık çünkü bu tip takiplerimizin sonucunda muhakkak balığı alıyorduk. Ve 2. atışında abi aldım geliyor reeling demesiyle elimdekı pompayı nereye attım bilmiyorum.idk koşarak kardeşimin yanına gittim ne yazıkkı yanımızda kepçemiz yoktu balığı kıyılamak isterken kıyıdaki sazların arasına daldı. Baybora balıgı sazlardan cıkartmak ıcın suya tekrar girdi balığı oradan çıkarttıgında balığı gördüm ve çok mutlu oldum. Çünkü yaklaşık 60 cm boyunda yarı canavar bir turna görmüştüm ve bu balık kardeşimin oltasının ucunda ve henüz ikinci atışında yaklaşık 40 cm uzağımıza kadar getirmişken 2. kez sazların arasına girmesiyle kaçırdık bu balığı banghead. Ama daha yeni başlıyorduk.

Ben hemen botumu şişirmeyi bitirerek suya indirdim. Tek başıma botla avlanmayı düşürken Lazo bende gelıyorum dedı ve yarı keyf yarı eziyet başlamış oldu. Çunkü botum kürekliydi ve kürekleri ben çekiyordum ve tam koylara girdiğimiz sırada lazo oltasını benım gözüme kestirdiğim yere atıyordu ve bunun sonucunda çoğunlukla rapalasını otlara takıyordu sonuc olarak rapalayı kurtarmak ıcın balıgın oldugunu tahmın ettıgım yere hıc atıs yapamadan kureklıyor ve oranın balıgın kacırıyordum.

Beklediğimiz haber kıyıdan kardeşimden gelmişti. Abi aldım... yanımda birsey yok gelin alın:D hemen kürekliyerek balığı aldık. 45 cm civarında bir turnaydı bu ve bota aldıktan sonra gözüme kestirdiğim koya girmemize 10 mt varken karsımdan lazonun fırlattıgı rapala tam koyun ortasına düştü ve 2 mt çekmeden kalama sesi cırrrrr... ve 2. turna hemde lımıt üzeri bunuda bota aldık ve avlanmaya devam ederken avlarda son derece iddialı olan Tuncaydan henüz gol sesi duyamadık. Biz aldığımız balığı söylemedik bu böyle devam ederken,

Lazo bak şimdi balığı şuradan alıyorum deyip rapalamı fırlattığım yerden suyun üstüne sıçrayan çırpınan turnanın sıçrattığı suların parıltısı görüldü işte o an anlatılmaz yaşanır denicek turdendi. Bu bizim 3. limit üzeri turnamızdı ve bizden daha iddialı olan Baybora ve tuncayla kapışma olacağının bir belirtisi idi. Derken birkaç tane daha turna aldık ama bunlar limit altı olduğu için iade edildi. derken lazo 2. 3. 4. limit üstü turnasını aldı ve bende ona kurekcılık yaptıgım ıcın 2. limit üstü turnamı cok ilginç bir yerden asla balık çıkmaz diye düşünülebilecek bir yerden almıştım. Kardeşimin henuz alınan bu balıklardan ve lımıt altı turnalardan haberı yoktu yanımıza giymiş olduğu kasık çizmesi ile yaklaştı balık alamadığını söyledi ve bizde balık olup olmadıgını sordu ve bızde yok sadece senın aldıgın var dedık sonrasında yanımızda attıgı bır noktadan 2. turnasını aldı ve bota cıkartırken aldıgımız turnaları görünce sevincini gizleyemedi.

Tuncaydan alışık olduğumuz" Tuncay vurdu GOL oldu" sözünü bu av için duyamadık ama oda yaklasık 60 cm olan bır turnanın ılerleyen saatlerde defalarca rapalasını takip edip almayışını izlemiş. Tum bu olanları Lazonun elinde kaçırdığı 2. turna, Benim kamışımın U şeklini alıp kalamamı çekirgeleri kıskandırırcasına cırlatıp kendını bile göstermeden kaçması, avlağın etrafında ramazan ayının olmasından dolayı pek fazla kimsenin olmayışı, Tarladan izin alarak aldığımız taze ayçiçeğinin tadı, borunun içinde bulduğumuz baykuş yavrusu süslemişti. Benim için lazonun kürekçiliğini ve takdığı rapalaları kahramanca kurtarışlarım dışında harika bir gündü

Toplamda 50 - 43 cm arasinda 8 adet balığa el koyduk limit altı yaklaşık 4 turnayı iade ettik. bu keyifli günümüze ortak olan herkese ayrıca teşekkür ederim. Raporumu işyerimden yazdıgım ıcın balıkların fotosunu yukleyemıyorum en kısa zamanda raporun en can alıcı noktası olan fotolardan 2 tanesını eklıyıp görsel anlamdada keyf almanıza yardımcı olmaya çalışıcağım

Konuyla alakazı biliyorum nerden çıktı şimdi bu diyeceksiniz ama resimlerin arasinda buldum. Cuma günü işyerimde ölçüğümüz hava sıcaklığı, tam 48 derece ve biz ilaç işi yapıyoruz yanı bu değerler tüv tarafından kalibre edilen cihazin okuduğu gerçek değerler ve bu değer akşam üzeri 3,5 civarındaydı.

Soldaki Lazo Sağdaki Kardeşim Baybora TUĞRUL(@koate)

Balıkların limit altı olmadığını göstermek için yanlarına kürek ve kamış koydum

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim, sürçü lisan ettiysek affola...

Saygılarımla
    Barbaros TUĞRUL

2. alidag

alidag alişan

Bir turna sevdalısı olarak zevkle okudum , özellikle rapalayı kurtarmak için botla ayağına gitmek gözümde canlandı içim sıkıldı :) Ellinize sağlık niceleri rastgelir inşallah , keşke fotoraflarda olsaydı tadından yenmezdi :)

3. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Uzun zamandır turna raporu gelmiyordu Ankara çevresinden. Uyuyama olayı kesinlikle size özel bir sıkıntı değil, :D ne zaman sabah erken gidecek olsak bizim ekipte aynı sıkıntıyı yaşıyor ve bir çok balıkçı arkadaşımdan aynı şikayeti duydum. Gece içimizden birinden bir telefon geliyor diğerleride hazır bekliyor :) Sebebi sanırım heyecanla alakalı. :) Fotoğrafları bekliyoruz. Tebrik eder devamını dilerim...

4. alikatirci

alikatirci ali katirci

Favori Kamış:
    Basspro Bionicblade
    Favori Makine:
    Mitchell Blade Alu
    En İyi Avı:
    Turna 1.7 Kg
    Ankara her zaman... Turna ve Ankara... Memleket hasreti... Aaah guzel Turnalarim....reeling

5. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Tebrikler çok zevkli bir av olmuş , Bir ben tek tabanca avlanıyorum herhalde :p . Ankara gölbaşındaki o shelldeki yeri biliyorum sanırım melemen yemiştim bende .

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Barbaros, çok güzel bir av ve eğlenceli bir rapor olmuş. Gerçi senin eğlenceni Lazo bozmuş biraz ama olsun. :) Fotografları da merakla bekliyorum.
    Çok bereketli birgünmüş ayrıca. Bu kadar turnanın hamle yapması, vurması uzun zamandır okumadığım bir hadise... :)

Rastgelsin...

7. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Heyt be.. Ağzına saglık benim guzel Abi'm.. Ne de guzel anlatmissin.. Günesin sıcağını balığın keyfini manzaranın tadini sayende tekrar yasadım.. O gun dediğimiz gibi, Allah tekrarını nasip etsin..

8. BarbarosTUGRUL

Favori Kamış:
    Remixon Prestige
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    Turna 62 Cm. 2,1kg
    Rapordan keyf almanıza sevindim. Rapalayı kurtarma işi o rapalanın av yapması ve bir eşinin yanımızda bulunmamasından kaynaklı kesinlikle duygusal değil yani :rolleyes: Fotoları eklıyorum ama ne derece doyurucu olur bilemem. Saygılarımla

Ankara çevresinde gerçekten hatırı sayılır derecede avlaklarda verim düşüklüğü var dolayısı ile raporlarda etkileniyor. Uyku işine bilim adamları yıl 2012 olmasına ragmen çözüm bulamadılar :D...

Saygılarımla...

Bekleriz memleketinize :)

Teşekkür ederim, Yanlız olmanında iyi yanlarıda var kötü yanlarıda, Ayrıca kalabalık olmanında aynı şekilde. Hamlakit gerçekten işi biliyor ne zaman gitsem dolu menemenide harika ayrıca.

Saygılarımla

Teşekkür ederim beğendiyseniz ne mutlu bana, Evet Lazoya asistleri ben yaptım golleri hep kendi attı hooked ama onun tuttugu balıklarda işe ayrı bir tat katmadı desem yalan söylerim. Turnaların hamle yapmasında en büyük etken avlağın baraj kapaklarının acılmasıyla bol miktarda suyla dolu olmasından kaynaklıydı.

Tekrar teşekkür ederim Saygılarımla

9. BarbarosTUGRUL

Favori Kamış:
    Remixon Prestige
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    Turna 62 Cm. 2,1kg
    Canım kardeşim teşekkür ederim bu güzel günü yaşayabilmemizdeki en büyük pay sana ait hepsi senin sayende asıl ben teşekkür ederim. Nicelerini inşallah forumdaki saygı değer abilerimiz ve kardeşlerimizle paylaşabiliriz.

Ayrıca Emre(Levent beyin oğlu) onuda ilaçladım ne zaman gidiyoruz abi diye sıkıştırıyor benı haberin olsun abim

Görüşmek üzere:thumb:

10. alidag

alidag alişan

Benimde durumum farklı sayılmaz nezaman gitsem kesin balık alan bir rapalam var bir seferinde taktım kopardım sonra ithalatçısına gittim ve o rengi kalmamıştı , çalışanlardan biri kendine ayırmış sonuncuyu saolsun verdi bana ama derin dalarlı bir rapala olduğu için yenisinide defalarca taktım ama çok şükür henüz bırakmadım peşinden çok koştum o rapalanın o yüzden nasıl bir duygu gayet iyi anlıyorum :) Resimler içinde teşekkürler :)

11. BarbarosTUGRUL

Favori Kamış:
    Remixon Prestige
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    Turna 62 Cm. 2,1kg
    Rica ederim ne demek :)

12. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili barboros bu güzel avınızı ve turnalarını ve de güzel raporun için tebrikler, tebrikler. Sevgiler hoşça kalın, Ankara'ya dostlara çok selamlar.:) :) :)

13. BarbarosTUGRUL

Favori Kamış:
    Remixon Prestige
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    Turna 62 Cm. 2,1kg
    Orhan abim merhabalar

Senin avlarının raporlarının yanında sönük kalıyor bizim avlarımız. Teşekkür ederim bizdende selamlar saygılar...

14. sazankara

sazankara ali

Favori Kamış:
    hangisi tutarsa o:)
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    turna 3.3 kg
    Tebrikler çok güzel bir av olmuş.

15. sazankara

sazankara ali

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    turna 3.3 kg
    Baybora sezonu trofe ile açmıştı zaten devamını getireceğinden şüphem yoktu:)

16. BarbarosTUGRUL

Favori Kamış:
    Remixon Prestige
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    Turna 62 Cm. 2,1kg
    Öncelikle teşekkür ederim. Evet Baybora sezonu trofe ile açmıştı, zaten o günden bu güne zaten var olan ateşi ikiye katlandı :) Tabi bizimde. İnşallah Allah bu konuda istekli olan herkese tatminkar duygular yaşatır.

17. 06TK06

06TK06 Kadir AKAR TK

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30s
    Kardeşim ellerine sağlık ekipte oldukça sağlammış Tuncay hariç :) Avlarınızın devamını diliyorum Rastgele.....06 TK 06

18. 06TK06

06TK06 Kadir AKAR TK

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30s
    İnşallah bir daha ki avı da beraber yaparız kardeşim...

19. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Ali abi,

Nice trofeler sana da rastgelsin..

20. BarbarosTUGRUL

Favori Kamış:
    Remixon Prestige
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    Turna 62 Cm. 2,1kg
    Kadir kardeşim çok teşekkür ederim, evet seninle yeniden avlanmak çok çok iyi olur engin tecrubelerinden faydalanmak konusunda her zaman aç gözlüyüm bilirsin. Ayrıca bizim avlağa yakın bölgeden aldığınız büyük balıklardan haberimiz yok sanmayın mrsparkle

Saygılarımla 06TK06