22 Agustos 2015 Astana Turna Avı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Senol_Temur tarafından paylaşıldı.

1. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    - Merhabalar yeniden yazı bitirmeden seri şekilde avlara devam etmeye çalışıyorum zaman oldukça . Bakir avlağa yine gittik bu sefer otlar çok diye Savage Gear 3d Frog aldım otların içindeki Turnaları çıkarmak için . Avlağa gittiğimizde çok rüzgar esiyordu geçen sefer ki yere geçtim ama rüzgar tam karşıdan estiği için başımı ağırttı ve bende karşıda ki sazların içine bir yere gitmeye karar verdim .

- Yeni mekana ulaşmak biraz zor oldu boyum kadar kamışları kıra kıra suyun kenarına geldim sonra ayağımla bir yokladım 1 metrelik bir alana girip önümü açabildiğim kadar açtım ve o bölgeden suyun durgun kısmında avlanmaya başladım bir turna önümde resmen zıpladı durduk yerde hemde büyük bir şey di bu avlamak için değil resmen kaçtı . Tahminimce metrelik Turnalar var burada ondan turnalar sebepsiz yere zıplıyor olamaz . Devamında o alandan 2 tane turna yakaladım 1 tanede vuruş geldi ama alamadım.

- Sonra arkadaş yandan bağırdı buraya gel büyük bir turna geziyor diye baktım otların arasını gösteriyor . Kurbağaya geçtim daha ilk atışımda önüme yaklaşınca bir atak ama turna beni görüp geri döndü . Daha sonra attığım da kurbağa kamışa takıldı suya yakın bir şekilde havada asılı kaldı derken bir anda büyük bir turna sudan fırladı ama kurbağayı alamadı o heyecanla aynı bölgeye sürekli atışlar yaptım ama turnayı kandıramadım bir tane daha standart boy turna yakaladım . Daha sonra rüzgar kesilince eski mekana bir kaç atış yapayım dedim ilk atışta bir tane delikanlı şimşek gibi yapıştı büyük olduğunu sandım ama oda standart çıktı . Kafa kameramın 1 tane bataryası olduğu için hepsini çekemedim ama güzel anlardan kısa bir video yaptım .

Av Yeri : Astana - Kazakistan
    Kamış : Shimano Alivio DX 240 Medium
    Makina : Shimano Exage 3000SRC
    Misina : 0.15 Power Pro Fiber Örgü
    Stil : Spining
    Sahte : Slikon , Döner Kaşık
    Hava Durumu : Açık , Rüzgarlı (10 km/S) 25 C
    Saat : 18.00 - 20.30
    Tarih : 20 Ağustos 2015
    Hedef Balıklar : Metrelik Turna :D

Turna kandıran Sahteler :

1. Blue Fox Vortex Fire Tiger
    2. Savage Gear Rottex Black Purple
    3. Savage Gear 3D Green Frog

Not : Savage Gear 3D Frog gerçekten iyi otlara takılmıyor ama 2 tane standart turnadan sonra bacağında yırtık oldu, sonra kurbağada kesikler çıktı . 2. avdan sonra artık kullanılabileceğini sanmıyorum kesin bir yerleri kopacak hemde çok pahalı bir sahte alacaklara tavsiyem başka bir sahte yönünde . İsteyen olursa sahtenin avdan sonra ki fotoğraflarını çekip paylaşabilirim de .

Resimler :

Video :

https://www.youtube.com/watch?v=0qfaBx84QdA&feature=youtu.be

Rastgele reeling .

2. AhmetKurt29

AhmetKurt29 Ahmet Kurt

Favori Kamış:
    Okuma V System 210 cm spin kamış(atarı 5-20 gr)
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV-30 b
    En İyi Avı:
    42 cm Gökala, 33 cm K.Benekli Alabalık, 33 cm İsrail Sazanı, 18 cm Tatlısu Levreği, 15 cm Şiraz
    Mükemmel... Çok güzel av olmuş tebrikler abi :)

3. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Sağol Ahmet daha güzelleri senin olsun :)