22 Ocak Kepenezleri (Kasna) Eskişehir

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Serkanmsg tarafından paylaşıldı.

1. Serkanmsg

Serkanmsg Serkan

Favori Kamış:
    Makaralı ve şamandıralı takım
    En İyi Avı:
    2 Kg. 150 gr. Yayın
    Aralık Ayı' nın başlarında buz tutan meramızın, 10 - 15 gündür devam eden sıcak havalardan dolayı eridiğini ve ava elverişli hale geldiğini gözlemlediğim halde istediğim şekilde olta atma fırsatı bulamamıştım. 22 Ocak günü izinli olmamdan da yararlanarak babamla birlikte 10:00 - 11:40 saatleri arasında kısa bir av yaptık. İkimizde ava gayet iddialı başladık. Forumdaki pek çok raporda balık aldığı belirtilen çok sahte denememe rağmen yine sadece a010 çılgın kurbağa çalıştı ve aşağıdaki 3 balığı da onunla aldım. Balıklar 27 - 36 ve 39 cm. geldiler. Tuttuklarımız dışında balıkları tasmalayamadığımız en az 3 er vuruş daha aldık. Ocak ayında olduğumuzu düşünersek, suda parmak kadar İsrail - Düz sazan çapaklarını görmek ayrıca gümüşlerin de çıktığını gözlemlemek benim için şaşırtıcı oldu. Babam misinasına kuş gözü yaptırması arkasından makinesinde sorun çıkması nedeni balık alamadı. Yedek takım vardı ama araba uzak olduğundan üşendik. Gayet zevkli bir av oldu. En azından benim açımdan :) Balıklar resimleri çekildikten sonra suya iade edildiler.

Hafif bir takım kullandığım için özellikle aşağıdaki 39 cm. lik balık ile uzun süre mücadele ettim, sıkça kalama alması nedeni ile ciddi keyif aldım.

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Güzel avınızı tebrik ederim. :) Balıklar kasna sanırım. Çılgın kurbağa gayet başarılı avlar çıkarmış. :) Balıklar çok şişman geldi gözüme.

Nice keyifli avlarınız olsun. :)

3. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Bu havada sahte ile kasna avı :) Tebrikler hocam, güzel av olmuş gerçekten. Devamını dilerim..

4. Serkanmsg

Serkanmsg Serkan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    2 Kg. 150 gr. Yayın
    İyi dilekleriniz için çok teşekkürler Volkan bey, mesajda dediğim gibi avlakta çok sayıda küçük balık var, onları yemiş semirmişler iyice ;)

5. Serkanmsg

Serkanmsg Serkan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    2 Kg. 150 gr. Yayın
    Hava Ocak Ayı' nda olmayacak kadar güzel, neredeyse Nisan havası var. Bir kaç gündür böyle, bir hafta on gün öncesine kadar suyun üstünde insan taşıyacak kalınlıkta buz vardı.Teşekkürler Şenol Bey.

6. ErenSaruhan

ErenSaruhan Eren SARUHAN

Favori Kamış:
    SHIMANO Nexave - Vengeance
    Favori Makine:
    SHIMANO Exage 3000 & DAIWA MegaForce
    maşallah..bende bugun bi deneme yapmayı düşünüyordum ama evde su borusu patlamış tıkıldım kaldım.. ayrıca a010 kurbağayı nerden buldun abi.. banada lazım ondan :D

7. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Kışın ortasında kasnaların(kepenez)oltalara itibar etmesi herzaman olan bir olay değil.Benim meralardayağışın azolması suların berraklığı v e havalarında ılıman gitmesi sayesinde balık yapmaya devam ediyor.

Çılgın kurbağa tekrar hünerini göstermişl.

Tebrikler

8. Serkanmsg

Serkanmsg Serkan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    2 Kg. 150 gr. Yayın
    A010 bulunamıyor... Suda kalacak korkusu bende paranoya olmak üzere. Bulabilsem aile gobyler ile yedeklemek istiyorum ama onlar da bulunmuyor maalesef.

9. Serkanmsg

Serkanmsg Serkan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    2 Kg. 150 gr. Yayın
    Vedat abi, bizim kış standartımız (don olmadığı zamanlarda)tavuk ciğeri ve mantarlı takım ile derin oltaydı. Her şey senin sahtelerle kasna avını anlatan paylaşımlarını okumamızla başladı, dolayısı ile yaptığımız avların müsebbibi sensin, bu nedenle gönülden teşekkürlerimi kabul et lütfen... Çılgın kurbağa muhteşem çalışıyor ama tek yedeğim kaldığından kendimi çok dikkatli kullanmak zorunda hissediyorum bu durum da av sırasındaki rahatlığımı engelliyor..

10. hakankarahan

hakankarahan Hakan Karahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Daiwa Regal ,Shimano Exage, Okuma Safina Noir
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Strike Pro Warted Toad EG097A , kefal avcılarının mutlaka çantalarında bulunması gereken sahtelerden biri bence. Yakala - bırak av şeklinizi özellikle tebrik ederim. Daha keyifli avlarınız olsun..

11. genckemo

genckemo kemal genç

Favori Kamış:
    okuma v system 240-okuma lure mania 185
    Tebrik ederim güzel av olmuş.Bu a010 la siftah yapamadım bir türlü nedendir anlamadım :confused:

12. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

tebrik ederim.güzel resimlerle balıklarla bahar havasını yaşadık sayenizde.kefalleri bu mevsimde sahte yemlerle kandırmak zor olsada havaların güzel gitmesi ve yağmursuzluktan derelerin debisinin az ve berrak olması av verdiriyor sanırım.emeğinize sağlık.sevgilerimle.:)

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Tebrikler ve de teşekkürler. Gönlünüzce nice güzelliklere rastgelsin.:)

14. muratcoskun

muratcoskun muratcoskun

Favori Kamış:
    alba star 2,70
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    turna 2,5 : yayın 7,5
    sezonu çok erken açmışsın, tebrikler,
    kasnalarında maşallahı var.

15. Ufuk26

Ufuk26 ufuk kötan

Favori Kamış:
    4.50 ceftain surf
    Favori Makine:
    Silverstar LEOPAR 60
    En İyi Avı:
    2 kücük gümüşcük
    Serkan reis oldumu şimdi bu :( 2 gün önce motosikletle kanlıkavağa gittim hava iyiydiya haliç köprüsü gibi olmus osmangaziye geçiş köprüsü.KEşke bir spin alıp gideymişim teheyy..

Ellerine sağlık güzel paylaşımlar.

16. Serkanmsg

Serkanmsg Serkan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    2 Kg. 150 gr. Yayın
    Gerçekten aksiyonu çok güzel bir sahte, yazın yayın avında da görücüye çıkacak İnşallah yayın da alacağını tahmin ediyorum, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim Hakan Bey.

Kemal Bey, belki inanmazsınız ilk birkaç avda bende verim alamamıştım a010 dan, mepps balık alıyor a010 almıyordu. Meppsten kalma alışkanlıkla sahteyi hızlı bir şekilde geri sardığımı farkettim. (meppste iyi bir şekilde dönmesi için hızlı geri sarmak gerektiğinden) A010 çok yavaş sarımda bile aksiyon alıyor. Belki sorun buradadır...

17. Serkanmsg

Serkanmsg Serkan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    2 Kg. 150 gr. Yayın
    Teşekkürler Ahmet Bey,

Sağolun Nuri Bey,

18. Serkanmsg

Serkanmsg Serkan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    2 Kg. 150 gr. Yayın
    Murat Bey, bu sene sezon neredeyse hiç kapanmadı.. Sadece suyun üstü buz iken mecburen ara verdik. Gerçekten balıklar acaip şişmanlamışlar. Teşekkür ederim.

Hemşerim bizim attığımız yerler de aynı :( Oltasını kapan gelmiş, suyun üzerindeki yosunlar da artınca neredeyse spin atacak yer bulamaz olduk. Bu yosunlaşmaya bir çözüm bulmak lazım. İyi dileklerin için teşekkür ederim Ufuk .

19. genckemo

genckemo kemal genç

Favori Kamış:
    okuma v system 240-okuma lure mania 185
    Valla çekerken hiç acele etmiyorum.022P ile en az 15 kasna aldım,a17 ile hava karardıktan sonra 2 adet kasna almıştım.A010 ve im8 kurbağalar henüz skor yapmadı :)

20. Serkanmsg

Serkanmsg Serkan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    2 Kg. 150 gr. Yayın
    O halde nasip demek en doğrusu olacak.. diğerleri çalışıyorsa varsın a010 çalışmayıversin ;) Bizim burada çok makbul kendileri... Dün uzun süredir ilk defa a010 hairicinde bir sahte ile balık alabildim bu da bana ilerisi için ümit verdi çünkü a010 bulmak gitgide zorlaşıyor... Gelgelelim bugün yine a010 hariç hiçbiri çalışmadı günün tek balığı yine çılgın kurbağaya atladı ve tabii ki suya iade edildi...