Sayin Murat abim kizmakta hakli olabilirsin fakat Almanyada yakaladigin baliklari bu sekil ölmelerini kolaylastirmas san balik avciligi yapamas sin.Hatta balikci belgeni bile aliyorlar.
Tolga kardes bir sefer denedim posetin icin de eve kadar ölmedi evde daha can atiyordu.En dogali normalde kanunlar izin vermiyor burada.
Alabalık Çiftliklerindede Yöntem Aynıdır... Öncelikle güzel av için tebrik ederim. Yakalanan balığın tartışılan yöntemle uyutulması gaddarca görünse bile hız ve sonuç açısından tercih edilebilir diye düşünüyorum.
Tebrikler çok güzel alalar afiyet olsun. Neden afiyet olsun yazdım çünkü balıkları yemek için tutmuş arkadaşımız.O yüzden tokmakla kafasına vuruyor doğru mu? evet doğru . Şimdi onun mesajına istinaden tokmakla balığın kafasına vurmayı vahşet diyen arkadaşlarımıza bakalım. Tuttukları balığın kendi kendine can çekişmesini izlemekten zevk alıyor olabilirler mi? Muhtamelen hayır ama oda vahşet değil mi havasız kalıp ölmesini bekliyoruz. Geriye saldığı balıklardan bahsedip spor olarak bu işi yapanlar var. Tutarken ağzını yırttığınız balığa yaptığınız deniz yada tatlı sudan çıkartırken çekiştirmeleriniz vahşet değil mi? Muhtamelen değil . Bu kadar ince düşünen insanın balık avında ne işi var bende bunu düşünüyorum. Spor mu yapacaksın temiz havada koş gölün etrafında yada deniz kenarında sudan uzak kalamıyorsan. Balık mı yiyeceksin marketlerde pazarlarda restaurantlarda yeterince var . Arkadaşın yaptığı yanlış sizinki doğru kimi kandırıyoruz ? Muhtamelen kendimizi.
Sagolasin Askin kardes.Bu görüntüleri yayinlamak istemezdim ama burada bulunanlar nasil bir uygulama yaptiklarini göstermek istemistim sadece.Benim de gözlemledigim kadari ama burada ama diyer siteler de avlarini yakaliyanlar baliklarin solungaclarindan misina gecirip suyun icinde o sekil bekletiyorlar bu dogrumu sizlerce yani bir insanin boynuna ilmegi gecirip atin terkesine baglayip canli canli sürüklemeye benzetiyorum ben de acikcasi. benim yaptigim belki yanlis olabilir fakat her avci kendinden sorumlu acaba bizim bilmedigimiz neler yapiyorlarda aciklamaya bile gerek duymuyorlar saniyorum.Ben 30-32 senedir olta avciligi yaparim hic bir zaman mesela canli yem (ufak balik) takipta büyük balik yakalamadim canli bir yeme iki kanca hem enseden hemde kuyruk üstünden takip kefal,lüfer yakalamadim mesela.Bu canli baliklar yem olurken kimsenin sesi cikmiyorda ben can cekismesin diye en kisa yolu kullanirken ayaklaniliyor.Ama dikkat etmeye calisacagim bundan sonra benim sectigim kisa yolu kullanip ressimlemiyecegim. En güzel avlar sizlerin olsun,esen kalin.
Balıların tokmak kullanılarak söndürülmesine muhalif olan arkadaşlarım, Siz hiç ıstakoz, yengeç yada pavurya pişirdiniz mi? Ahatapotun nasıl yenecek hale getirildiğini duydunuz mu.... Bu yöntem gayet etik ve sağlıklıdır.
Balığın Kafasına Tokmakla Vurarak Söndürme İşlemi Arkadaşlar Merhaba, Öncelikle Almanyada yaşayan ve av ehliyeti olan biri olarak, tutulan balığın kafasına tokmakla vurularak öldürülmesi işlemi HAYVAN HAKLARI KANUNLARINA göre MUHAKKAK YAPILMASI GEREKMEKTE ve bu şekilde balığın öldürülmesi YASAL ZORUNLULUKTUR. Almanya başta olmak üzere tüm Avrupada balıkçının, tuttuğu balığı sudan çıkardığı andan itibaren en kısa sürede öldürmesi, balığın can çekişmemesi ve hayvan hakları gereğince beynine yapılan darbe ile bayıltılıp, balığın solungaçların altında vücudu kafaya bağlayan ana birleşim noktasının bıçak veya makas ile kesilmesi GEREKMEKTE. Bu Almanyada avlanan bütün balıkçılar için bir zorunluluktur. Avrupa geneli için konuşamayacağım. Lakin Almanyada balığı tutup direkt sepet veya canlı kalmasını sağlayacak şekilde suya koyamazsınız. Koyduğunuz ve farkedildiği takdirde ciddi cezalara çarptırılırsınız. Hatta balığı tokmakla bayıltıp boğazını kesmediğiniz takdirde de ihtar ve para cezası alırsınız. Şahsi fikrime göre de balığın sudan çıkartılıp 1-2 saat, ki ciğerli balıklarda bu süre çok uzundur, can çekişerek ölmesindense, yöntem ne olursa olsun saniyeler içinde ölmesi tamamen daha vicdani. Almanyaya yerleşmeden öncede Türkiye'deki olta ve zıpkın avlarımda da 10 yaşımdan beri tuttuğum balığı hemen öldürmüşümdür. Hatta bu konuda o yaşdayken bile abilerimizden tenkit alsamda, balığın can çekişerek saatlerce ölümü beklemesine dayanamaz ve anında söndürmeye devam ederdim. Başta insanı irite eden bir yöntem gibi gelsede, balık sudan çıktıktan 4-5 saniye içerisinde tamamen ölmüş olur. Diğer bir bilgi olarak ;TUT ve SERBEST BIRAK işlemi Almanyada yine hayvan hakları sebebi ile yasaktır. Balık tutmanın bir limiti vardır, ve bu limit meranın durumuna göre balık popülasyonunun dengesini bozmayacak şekilde ayarlanmıştır. Balığın tutulup fotoğrafının çekilmesi, tutulan balığın kişisel tatmin için kullanılıp tekrar bırakılması Hayvan Haklarına göre yasaklanmıştır. ( Benim şahsi görüşüme ters bir durum, fakat buradaki kanunları bildirmek istedim) Herkese keyifli avlar diliyorum...
Beni mazur görün, belki kaçırdığım bir noktadır ama alabalık avında bazen gördüğüm bu yöntemi paylaşmak ve fikirlerinizi almak istiyorum. Baştan söyleyim bu benim ya da çevremdekilerin kullandığı bir yöntem de değil. Alabalığın kafasını geriye doğru çekerek boynunu kırıyorlar. Bu yöntemi bilenlere soruyorum. Boyun kırıldığı anda balık hemen ölüyor mu yoksa sadece çırpınmasını engellemek için yapılan bir işlem mi? Bu yöntem hakkındaki fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim..
Deniz kardes selamlar yaptigin aciklamalar icin tesekkürler.Sagolasin,en güzel ve bereketli avlar dilegi ile avlarinda bol sanslar,rast gele.
Rifat kardes yukarida da yazdim ben de o sekil baligin boynunu kiriyordum bayilmasi cirpinmasini kesmesi icin deyil ölümü cobuk oluyor aninda ölüyor.