Yer:İst. Hava:Açık güneşli,hafif rüzgarlı Kullanılan yemler:Muhetelif silikonlar,kaşıklar,sahteler AVIN HİKAYESİ Bu hafta izinli olmamdan istifade ögleden sonra bir turna avı yapayım dedim. Kısa bir hazırlık aşamasından sonra avlağa doğru yola koyulduk yaklaşık yarım saatlik yolculuktan sonra nihayet avlak alanımızdaydık. Hava açık güneşli hafif bir rüzgar eşliğinde dalgalanan göl ise muhteşem görünüyordu. Hemen göl keneranına yaklaşıp denemelere başladım fakat siddetini artıran rüzgar yüzünden ilk bir saat atışlardan hiçbir sonuç alamadık biraz daha ileri kuytu bölgelere doğru ilerledik,fakat buralarda da epey bir denemeden tek bir vuruş alamadım. Fakat kıyıya yaklaşıp havyar bırakan dev sazanların tam önümde beni umursamadan yaptıkları danslarını izlemekten pekte canım sıkılmıyordu.Öyleki sadece birkaç metre önümden ikişerli üçerli bazen dahada kalabalık gruplar halinde gezen dev sazanlar yüzünden çoğu zaman oltayı bırakıp dakikalarca bir belgesel seyreder gibi onları izliyordum. Bu aradan zaman da ilerlemiş güneş artık batmak üzereydi işte tam bu sırada günün ilk vuruşu beyaz silikonuma oldu iki sefer sağlam kafa vuran turna maalesef silikonu tam kapmadığından kurtuldu ve kaçtı. Biraz daha sürekli vuruş aldığım bölgeye ilerledim silikondan sarı kaşıga dönerek atışları burada yoğunlaştırdım genelde buradan hep balık alıyordum nitekim yine beni yanıltmadı ileri doğru savurduğum kaşığa kıyıya birkaç metre kala sazlığın içinden bir turna saldırdı kaşığa takılan turna sert kafa darbeleriyle oltayı sazlığa dolaştırdı. Mecbur suya girmek zorunda kaldık hem oltayı hemde balığı sazlıktan kutrararak kıyıya aldık yaklaşık 40-45 cm arası bir turnaydı. Bu gelen turnadan sonra atışlara burada devam ettik yaklaşık 15 dakika sonra arkadaş güzel bir vuruş aldı kıyıya kadar getirdiği turna son bir kafa darbesiyle kurtulup kaçtı. Yaklaşık 15 dakika daha bu bölgede kalarak dönüşe geçtik, geldiğimiz yöne doğru atışlar yaparak ilerliyorduk çok sığ olmasına rağmen iyi vuruşlar aldığım bir bölgede sağlam bir vuruş aldım sert kafa darbeleriyle iyi bir balık olduğunu belli eden turna kendini kaşıktan kurtarmak için çok çabalıyordu.Yaklaşık birkaç dakika debelenen turna artık iyice yorulmuş ve kıyıya yaklaşmıştı onu çok net görebiliyordum son bir hamleyle kıyıya alacağım turna,kıyıya yaklaştığını anladında yaptığı son ve en sert kafa darbesini yaparak kaşıktan kendini bir anda kurtararak gölün serin sularında gözden kayboldu. Bu kaçan ikinci turna epey morelimi bozsada atışlara devam ederek gölün en son kısmına geldik buradada birkaç atış yapıp avı sonlanrıcaktık. Bu arada güneş batmış hava iyici kararmaya başlamıştı yemi değiştirip fosforlu silikonuma döndüm hemen ilerde bulunan sazlık kümesinin tam önüne silikonu gönderdim silikon suya düştükten saniyeler sonra büyük bir şapırtıyla beraber sert bir vuruş alarak kendime geldim balık bir saga bir sola deli gibi saldırıyor sert aksiyonlarla kendini kurtarmaya çalışıyordu. Bu şekilde balığı kıyıya kadar yaklaştırdım fakat önüm yeni büyüyen sazlıklar ve otlar yüzünden kapalıydı nispeten biraz daha açık bir yerden balığı iyice kıyıya yaklaştırıp almak istiyordum çünkü hava iyice kararmış suda balığı bile zor seçiyordum Yaklaşık 2 metre kadar önüme yaklaştırdığım turna bir anda sazlığın içine doğru girince ip misina sazlığa dolandı misinayı oradan kurtarayım derken sadece biran boşta kalan turna çok büyük bir şapırtı ve kafa kuyruk darbesiyle kendini silikondan kurtararak karanlıkta gözden kayboldu ardından öylece bakakaldım. Bu avın son anında gelen iri turnayıda avcumun içinden kaçırınca morelim çok bozuldu bugün bizdemi birşey vardı yoksa turnalarmı çok şanslıydı anlamadım ama ne yaparsın oluyor işte bazen böyle . Bu şekilde avı sonlandırdık bu av gününü alınan 5 vuruş ,kaçırılan 4 turna, ve yakalanan 1 turna ile kapattık. Kaçan turnalara ragmen benim için çok güzel bir av günü oldu. Sağlıcakla kalın..
Hemşerim, tebrik ederim.. ilk okuduğumda yer İst kısmını görememişim..Kendi kendime Yozgat'a yarım saatlik mesafede turna nerde varmış da ben nasıl bilmiyormuşum diye merak etmiştim Tekrar tebrikler..güzel bir gün olmuş.