23/06/2008 Tatarköy Göleti

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Conqueror tarafından paylaşıldı.

1. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Tarih :23/06/2008
    Yer :Tatarköy göleti her zaman ki yer
    Saat : 19.30-24.00 saatleri arasında
    Hava :25 c derece ,açık ve hafif rüzgarlı
    Katılımcılar :Tolga hoca ve Ben

Akşam üzeri mesai bitiminde Tolga Hocamın işyerinden beni almasıyla ,ben üzerimde takım elbise ,evde yiyeceğimiz dayağı düşünmeden korkusuzca baraja gittik ,Şıpşıp oltayla 4 adet İsrail aldık ve Oracıkta Tolga hocamın arabasında bulunan küçük tüp ,tava ve yağdan oluşan üçlü ile bu balıkları bir güzel kızartıp ,biramıza cips yaptık .Sinekler yine görevdeydiler ,her ne kadar sinkovumuz olsada yedi bitirdiler bizi ,fotograf çekemedik karanlık olduğu için

Ayrıca Tolga Hocamın bir aşçı arkadaştan öğrendiği İsrail sazanı pişirme tarifini vereyim ,süper oldu balıklar normal şartlarda ağzıma sürmem ama o balıkları görmeliydiniz :)

Tolga hocam balıkları iyice temizledi ,ve bıçakla üzerlerine çizikler attı ,bu çizikler niye diye sorunca kılçıklarının kızgın yağda eridiğini söyledi ve gerçektende öyle oldu .

Son düzenleme: 25 Haziran 2008
  2. simendifer

simendifer Sennur

Fatih, tekrar tebrikler ama bak yine fotoğraf yok. :) Hem eski rapora hem de bu rapora fotoğraf ekle yahu, olmuyor böyle kuru kuru. :) Gerçi çekemedik demişsin ama eskisine ekle bari. :)

3. Conqueror

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Abla eski fotograflar ,dayımın telde bu aralar ev işleri yoğun malum düğün yaklaştı o yüzden ondan alıp bir türlü yükleyemedim ,sadece işyerinde internet kullanıyorum mesaiden sonra diğer işlerle uğraşıyorum ,ama yükleyeceğim müsait olduğum bir anda ,evet bu avda foto çekemedik gece avı olduğu için karanlıktı ışığımız vardı fakat kullanmadık ,sivrisinekler ışığı çok sevdikleri için direk bizi yerler diye ışıksızda yediler gerci ama :D:D

4. Yapılan bir araştırma Beslenmek isteyen sivrisineğin avını karanlıkta daha iyi bulduğu yönünde sonuçlanmış..;)

Artık sivrisinek yer korkusuda olmadığına göre eminim bundan sonraki avlarda Güzel balık resimleri göreceğiz:)

5. Conqueror

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Hangi akıllı araştırmış abicim ,yalan ,hurafe sizde sivrisinkeler mikroskopla gözüküyodur ,yada yoktur ,bizdekiler ise hem kan emiyorlar hemde ilaçlara karşı bağışıklık kazanmış durumda,ışık görmesin direk ışığa gider ,bayılır ışığa gece,27 yıldır inceliyorum sivrisinekleri yakınen :D :D :D

6. Oku bakalım...bilime inanıyorsundur heralde..Bukadar kolay ulaşabilinen bir bilgiye bakmak yerine yalan,hurafe ...vs demek kolay..Ancaaaakk bu yalan dediğin şeylerin gerçek olduğunu hurafe olmadığını öğrendiğinde söylediğin şeyler önemini yitirir;)Buda benim yazdığım bir yazı hakkında senin buna ve bana bakış açını belirler..Son olarak şunu ilave edeyim..Ben yalanı sevmem,hurafelere inanmam,yazdığım bir yazıyı içimde şüphe kalmayacak şekilde araştırırım..Bu nedenlede bir kalemde yalan,hurafe bilgi verdin diyenlerle sadece geyik yaparım..Zira mantıkı,gerçekçi konuşmanın anlamı benim için kaybedilen zamandan başka birşey olmaz:(
    Bugün sitede kaldığım süre içinde Bandırmadaki azalan balık durumunu,Lezin verdiği zararları konuştuk,sivrisinek hakkında yanlış bir bilgiyi düzelttik..Kamış hakkında birkaç soruya elimden geldiğince yanıt verdim..Arada bir ikide espiri yaptım..Burada faydalı olmaya çalışmanın verdiği huzurla şimdide yaklaşık 18 saatlik mesai maratonuna başlamak için işe gidiyorum..:)

7. Conqueror

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Vay be bilim insanları harbi biliyor bu işi ,abi ışık oluncada ışığın etrafına toplanıyorlar arada olan yine bize oluyor ,neyse ben bu bahsi kapatayım ,konular haricine bir soru sordum lez ile ilgili bir bakabilirmisin acaba Erdal abi

8. nevzat42

nevzat42

Tebrikler.İsrail sazanlarını iyice kızartınca kılçıklar kayboluyor.Afiyet olsun.

9. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    israil sazanı öyle bir balıkki kimi sulardaki türü kılçıktan yenemiyor
    kimi sulardakinde ise kılçık çıkmıyor:confused:
    hatta ve hatta balıkların renklerinin tonu ve pullarının kalınlıkları bile değişiyor:confused: :confused:

10. Baktım ama ya sen yazmamışsın yada ben bulamadım:confused: :confused: bence yazmamışsın

11. yolgezer

yolgezer Volkan DENİZ

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    turna-3 kg.(uluabat gölü)
    benim bildiğim ve israilde kullandığımda kılçık bırakmayan pişirme yöntemi.

12. Conqueror

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Evet aynen bu şekilde pişirdik ve sonuç fevkalade :)

13. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Hemşerim forumda en çok mesajı olanlardan biri sensin ama şu yüzünü de bir görse arkadaşlar.Fotolarını da bekleriz.

14. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    fatih kardeşimiz yüzünü düğünde açacakmış:p :p
    ben onun yüzünü edirnede bire bir gördüm hani pekte öyle merak edecek bir tipi yok:D :D :D
    sadece küpesi ve poposundan düşen pantolonu hoşuma gitti:D :D :D

15. Conqueror

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Gizli kahraman misali ;)

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=17882 linkte var abi :)

:D:D:D:D:D

16. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Fatih,pazartesi günü sizin okulda müdürler toplantısına geleceğim.Saat 10:00 da.Müsaitsen erken gelir çayını içerim.

17. Conqueror

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Buyur gel herzaman beklerim :) Mesut abi sohbet ksımıa bir konu açtım bakarmısın