23-24 Nisan Sezon açılışı muhteşemdi...

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında barisbasci06 tarafından paylaşıldı.

1. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Hatırlamak zor..:)
    Cuma günü oğlumun 23 Nisan gösterisini izleyip eve döndükten sonra zaten bir kaç gün öncesinden hazır olan bütün malzeme ve ekipmanlarımızı arabaya yükleyip öğlen 12:00 gibi çıktık yola. Yol üzerindeki marketten yiyecek ve içeceklerimizi alıp buzdolabına doldurduktan sonra yola devam ettik. Avlak yerimize gider gitmez güneş batana kadar at-çek ve sırtı yapmaya karar verip hemen işe koyulduk. Önce kamp yerini hazırlayıp çadırımızı kurduk. Gece için kuru ağaç kestik. Botu şişirip gerekli olan bütün malzemeleri yükledik ve Vira Bismillah diyerek yılın ilk oltasını suyla buluşturduk.İnanın öyle yanmışımki kaç aydır olta suya düşer düşmez sanki cooossss diye bir şey hissettim içimden. Ohh be dedim kendi kendime şükür kavuşturana. Önce avlak yerimize doğru giderken sırtı çekmeye başladık. Çok geçmeden limitlerin biraz üzerinde (43 cm.) bir balık aldık. Sezonun ilk balığı olduğu için iki kaşının ortasından öpüp tekrar geri bıraktım. Bıraktığımız turna suyla buluşur buluşmaz babam seslendi; Evlat hazırla kepçeyi..Hemen davrandım ve ikinci balığı aslında livara girecek ilk balığımızı almış olduk..Yaklaşık 1,5 saat kadar kıyı şeridinde sırtı çeke çeke avlak yerimize ulaştık. Bu süre içerisinde 4 tane balık almış olduk. Çapayı atıp botu sabitledikten sonra koy içerisinde olta atmadık yer bırakmadık. Akşam 18:30 gibi bugünlük bu kadar diyerek kamp yerimize doğru yola çıktık ve tabi yanımızda 7 güzel turna ile birlikte..Gece çok güzeldi hava fazla soğuk değildi. Akşam yemeğinden sonra kamp ateşi başında çayımızı yudumladıktan sonra günün kritiğini yaptık. Sabah erken kalkacağımız için gece 12:00 gibi çadıra geçtik.
    Sabah saat 04:00 gibi kalktıktan sonra ateşi yaktım sabah ayazı içimi titretmişti. Çayı demledikten sonra babamı uyandırdım. Kahvaltımızı yaptıktan sonra öğlene kadar geçecek süre içerisinde yiyecek ve içeceğimizi yanımıza alıp saat 05:30 gibi tekrar avlak yerine doğru gene aynı güzergah üzerinden yola çıktık. Hava iyicene aydınlanmış fakat güneş henüz doğmamıştı. Hafif bir sazlığın önünden geçerken durdum. Sanki içime doğmuş gibi gerçi o bölgede önceden alabalık üretme çiftliği olduğu ve kaçan balıklar olduğunu duyduğum için kırmızı-siyah renkli 4 numara meps`imi taktım ve 2 kere sazlığın dibine doğru at-çek yaptım. Veee 3.`cü denememde mükemmel bir karşı koyma, kafa vurma ve kaçma eğilimini iliklerime kadar hissederek çok güzel bir alabalık aldım.(üstte) Sabah sabah günün açılışı mükemmel olmuştu. Güneş doğduktan sonra yavaş yavaş mont ve kazaklarımızıda çıkartmaya başladık hava harikaydı. Sabahın ilk saatleri olmasına karşın hafif hafif yakmaya başlamıştı güneş. Göl harikaydı çarşaf gibiydi. Etrafımızda kimseler yoktu. Alabalıktan sonra içtiğim çayın tadına doyamamıştım ki; avlak yerimize çok yakın bir yerde kapıverdi başka bir turna kaşığı. Bu seferki daha güzel dedim içimden.2-3 dakikalık mücadeleden sonra 72 cm.`lik gayet hoş bir turna daha aldık.(sol başta) Yaklaşık 10 dakika geçmeden hemen hemen gene aynı boylarda diğer turnayı babam çekti. Öğlene doğru hava içimizle birlikte iyicene ısınmıştı. Mola vermek için bulunduğumuz koyda karaya çıktık. İhtiyaçlarımızı giderdikten sonra bir şeyler atıştırdık. Başka bir grup geldi bulunduğumuz koya. Diğer tarafta kimsenin doğru düzgün bir şey alamadığından bahsetti. Bizlere sordu nasıl var mı diye, birkaç tane var dedik. Onlarda başladılar at-çek yapmaya. Çok geçmeden aldılar bir tane. Bizde tekrar kaldığımız yerden devam etmek için çıktık botun üzerine. Bu sefer diğer koya geçip demirledik. Gelir gelmez sanki hoş geldiniz der gibi hemen takıldı başka bir turna. Bizde tabi hoş bulduk demeyi unutmadık :D Aküyü değiştirip yavaş yavaş gezerek kıyı boyunca bazen sırtı çektik bazende durup at-çek yapa yapa akşam saatlerinde kamp yerine geri döndük. Ertesi güne kalıp kalmama konusunda karar verdikten sonra güneş batmadan toparlanmaya başladık. İşte bu güzelleri de bizimle birlikte eve getirip akşama buğlamasını yaptık. Yoğun bir şekilde çalıştığımız için fırsat buldukça çekebildiğim fotoğraflar bunlar. Şimdiden affola..
    Bu arada ben sürekli klasik turna kaşığı ve meps kullandım, babam ise takım çantasının nedereyse tamamını..Ama genede benden bir fazla balık tutmayı başardı. Kendisini de buradan tebrik etmek isterim.
    Kalın sağlıcakla..

Son düzenleme: 26 Nisan 2010
  2. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
  3. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Saol kardeş teşekkür ederim..Fotoları görünce anlatım ile bütünleşecek sanırım..

4. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Adaşıma tekrar teşekkür ederim..

5. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Adaş..
    Sana bahsettiğim Ryobi bu işte..290 boyunda ama boyundan büyük marifetleri var :D elektrikli motorda bana göre çok kuvvetli 5.`ci viteste 3,5-4 hp. gibi gidiyor..

6. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Barış abi,harika balıklar yakalamışsınız,ve anlatımınızla da çok güzel yaşattınız,ellerinize sağlık...

7. -HaSaN-

-HaSaN- hasan rapak

güzel turna avı için tebrikler.

8. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano Lunamis S86M 2.59cm 7-35gr
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    çok güzel abi tebrik ederim :) süperdi gerçekten okumaktan zevk aldım. Size bir sorum olacak 4 numara mepps döner kaşık ile alabalık tutmuşsunuz. 4 numara biraz büyük gibi geldi bana. Ben de tatlısu kefali tutabilir miyim 4 numara döner kaşık ile ?

9. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR55 MAKİNE
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    işte bu bir insanın hayatında yaşayacağı en güzel anlardan biri;
    baba oğul doğada baş başa kamp kurup balık avı yapmak şahsım adına konuşmak gerekirse bu zevki hiç bir şeye değişmem
    Tebrik ederim raporunuz çok güzel bereketli bir av olmuş inanın bende sizin gibi bu sezon ALLAH nasip ederde oltamı suya atarsam kızgın kumlardan serin sulara atlar gibi cossss :D :D :D olucam
    Tekrar tebrikler bereketli avlarınızın gelmesi dileğimle

10. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Harika bir macera yaşamışsınız. Tebrik ederim.

Son düzenleme: 26 Nisan 2010
  11. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    tebrik ederim, çok keyifli bir hafta sonu olmuş.

dahasına rastgele :)

12. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim.Daha irileri sizlere nasip olur inşallah..

13. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Hasan kardeş..

14. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim saolun..Elimde mepss olarak sadece o vardı..Daha önceleride aynısı ile alabalık almıştım.Tekrar deneyim dedim kısmet işte denk geldi..
    Kefal`de kullanabilirmisin bilmiyorum..Daha önce kullanan varsa yardımcı olabilirler..

15. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim.
    Aslında 6 kişilik ekip olarak gidecektik ancak birisinin işi çıkınca nedense hepsinin de işi çıktı bende babamla gittim.
    İnşallah içinizdeki ateşi benim gibi en kısa zamanda söndürürsünüz :D

16. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim İbrahim kardeş..Daha iyileri ve bol trofeli avlar dilerim sizlere..

17. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:

Teşekkür ederim Ercan kardeş..Sizlerede rastgele..

18. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Barış abi tebrikler, güzel av olmuş..

19. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    barış, harika bir av olmuş. canı gönülden tebrikler. afiyet şeker olsun:)

20. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:

Çok teşekkür ederim. Darısı ve daha fazlası sizlerin olsun..