Her gün her gün artık sıkmaya başladım farkındayım ama şu 1 haftalık zamanı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyorum. E havada güzel olunca bir şekilde denizde buluyorum kendimi Bugün dünden yarım kalan bir hesabı kapattık. Dün çapariyle lüfer aldıkları haberini alıp çapari açmıştık ancak uzunca bir süre gezdikten sonra pes etmiştik. Meğer biraz daha sabretmeliymişiz. Lüfer adeta güneş battıktan sonra çıldırıyor. Bildiğiniz palamut gibi su üstüne sıçrayarak oynantı yapıyor. Biz de oynantılardan nasibimizi, çok verimli olmasa da, aldık. 4 lüfer çektim, birini tekneye alırken düşürdüm. 25lik düz beyaz tüylü palamut çaparisi kullandık. Alacakaranlık olunca çapariyi düzgün toplayıp salmak çok zahmetli oldu ve çok zamanımızı aldı. Ağırlık olarak 250 gram iskandil kullandık ancak iskandili çaparinin sonuna bağlayarak hata etmişiz. Sonuç olarak hatalarımızdan ders aldık, önümüzdeki maçlara bakacağız Herkese iyi bayramlar, güzel avlar...
lüferin vurduğu çağapariyi tarif eder misin? Selam emre, güzel bir av yapmışsınn. er ya da geç lüferi sudan çıkarmayı başarmışsın yaa, helal sana. Peki bu lüfer çaparisini tarif eder msin. Nasıl yaparız ? Biz bu hafta sonu "Güneyli" ile birlikte neler kaçırdık neler. benim anlatmama erek kalmadan o anlatacaktır zaten. herkese bol bol bol "RASTGELE" .
Aslında lüfer çaparisi diye ayrı bir çaparimiz yok. 25li beyaz tüylü eski palamut çaparimizi kullandık. Eski olmasının nedeni yeni çaparinin kösteklerini lüferin dişlerine emanet etmeye kıyamayışımız, 25li olmasının nedeni de alacakaranlıkta toplamanın nispeten daha kolay olması. Ancak lüfer her zaman çapariye rağbet etmeyebilir. Daha önce palamuta gezerken çapariye lüfer bindiğini biliriz ancak ilk kez lüferin bu denli yoğun olarak çapariye atladığını görüyorum.
güzel bir av yapmışsın , okyanusları aşmak orkinosların harcı olsada, varmı lüfer gibisi . nice bereketli avlara. rastgele.