23 Eylül 2012 Marmara Lüfer Avları (Deniz&Alico)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Üstadım, çok haklı yorumlar bunlar.

Fakat şöyle bir şey var. Eğer ona göre takım yaparsan, yemi hemen hemen nasıl takarsan tak, dönmez. Takımın bunu engelleyebiliyor olur. Mesela bu:

Bu 10 mil hıza kadar yemi döndürmez. Dönemez yem, ne kadar alelade takılmış olursa olsun. Üstelik, yeme aksiyon verir, canlıymış gibi dalgalanmasını sağlar.

Sevgili Abim, dün balığa gittim. Yem filan almadım, tuan olur yada tutarım diye. 5 - 6 kişi var yanımda. Canlı gümüşle zarganaya uğraşıyorlar. Bense kenarda birinin bırakıp gittiği midyelerle zarganaya baktım. onlar 0 çekerken, ben ortalam 2 atışta bir zargana tuttum. Onlarda bend emidye takacağım" dedi, yem değiştirdi. Hatta biri canlı çekirge topladı geldi vs. ama sonuç gene değişmedi.

Bu bir kerelik bir olay değil. Vakit geçireyim diye öylesine izmarite atıyorum Arnavutköy'de. Bir müddet sonra yanımdaki çocuk babasına diyor, "Baba baba, amca bizle bir gelse, bir kamyon tutacakmış herhalde şimdiye". Bakıyorum, 1 saat olmuş olmamış, 2 kg'dan fazla izmarit olmuş. tüm sahili toplasan 1 kg yok diğerlerinde.

Bunun gibi örnekler çoktur. Kanıksadım artık. O yüzden diyorum, olmayan balığı tutarım ben ancak.

Takım, gerçekten fark yaratır. Ustalığınızı artırır. Ama takım derken takım bir takımdır, buna ustası da dahilidir.

Tüm mesele, olayı nasip, kısmet vs. ye bağlamayıp, enden tutamıyorum demek, balık yok diyerek kabahati ona yüklemek.

Ama mesela. Dün zarganaları kestik lüfere attık ve havamızı aldık, yok bir tık bile. Olsa ne değişecek, zira yemlere hani ve mezgit yapışıyor hemen. En kral takımın olsa, dipte harami olunca yapacak bir şey yok.

Ama ustalık orada devreye giriyor. Bu mezgit o açıkta ve bu zamanda olmaz o merada. Hanilerde gitmiş olmalıydı. Demekki dipten geçen yok ama dibi besleyen bir şey var. Üşendim, şamandıralı su üstü bir şey yapsam, zargana topuna kuyrukaltı taksam, eminim bir kaç lüferi doldururdum çantaya. Ama diyorum ya, üşendim, zor geldi uğraşmak. Öyle oyalandım.

Ustalık, meranın özelliği bilip, oradaki emzgite bakarak lüferin -varsa- nerde olacağını bulmaktır. Ustalık, fırtınada bebek koyuna tekneyi düzgünce bağlayıp, batırmadna, alabora olmadan yılbaşının soğuğunda kofanayı istifleyip sokağa çıkma yasağı başlamadan dönmektir.

Ustalık başka bir şey Mahir abi. Bunlar, takım, misina şu bu teknoloji. Teknoloji hayatı kolaylaştırmak için vardır, mesela istavirtten zargana performansı almak için. Nasıl?

İşte resimdeki takımın varlık sebebi bu. İstavridin derisi aşağıya bakar, zargananın yukarıya. Balık dibe yapışık değilse, tepeden bakarsa, istavridin kesik karın altını ve iğneleri görür. Zargana da ise parlak derisini.

O takım, küre gibi şey bunu sağlar. Ama yemin dengesini hacamat ettiği için dönecektir. Ve o şeyde bu dönmeyi engelleyecek düzeneğe sahip. Yoksa balık tutmaz.

Ama en süper teknolojide olsa, sen balığın olacağı yeri bilmiyorsan, hiç bir anlamı olmaz, boşa emek olur sadece.

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Simdi keramet teknede buçuk ayakli olmamasimi, fc mi yoksa baligin akmaya baslamasi mi?
    Tebrikler Ali abi.

Serdar abi berkley vanish 0.33 fcye nasil dügüm tutturamiyorsun? Gamsiz hafizasiz iyi dügüm tutan bir misina. Çakma olmasin abi senin aldigin? :)

3. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    O Kadar canlı izmaritle Lüfere bakmayı aklına getirememişsen Bu balıkçılıkmıdır sence

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Düğüm tutuyor, ama oradan çabuk kopuyor. Pek sağlam değil. Fiyatının hakkını veremiyor.

Berkley'de bu yüzden Trilene FC'yi çıkardı. Ne bunu ne de o suyun dışında parlayan modeli tutturamadı.

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Haklısın elbette. Ama benim acayip bir aptallığım vardır. Ben oraya sabaha karşı kaşıkla lüfer tutmak için gitmiştim. Gece yola çıkamayacağım için, akşamdan orada kalıp, sabahlayacaktım. Sabah kadarda oyalanmak lazım, eh işte eğlence olsun babında takıldım işte. Dedim ya, aptallıkta bir numarayımdır bu konuda, Kafama takarım, başka şeyi gözüm görmez, aklıma gelmez.

Bir gün kendimi kurdum, sarayburnuna lüfere gidicem. Erkenden bindim trene çıktım yola. Karaköy vapuruna atladım, geldim karaköye. Vapur yanaşırken baktım, millet kıyıda toplaşmış, balıkçı filan var baya. İnince dedim bir bakayım nasıl av.

Gittim gördüm ki, lüfer hamsiyi sıkıştırmış, duvara çıkarıyor resmen zavallı balıkları. Arada dalga gelip aşınca duvarı, hamsiler karada kalıyor, millette patır kütür onları topluyor. Kimisi kepçeyle girişmiş filan ama, lüfer olduğu belli çünkü yerde yarım hamsiler var. Biraz hamsi topladım yem niyetine. sonra da sevine sevine gittim Sarayburnu'na, lüfer var, tutacağız kesin diye. Elbette havamızı aldık o ayrı konu.

Hep derim kendime, behey avanak, lüfer orada işte, hamsinin altı kaynıyor, tak hamsiyi zokaya, hallet işi, ne işin var sarayburnu'nda?

Aynısı dünde oldu. Bir kaç istavrit vardı, su üstü takım yapıp atsam kesin lüfer gelirdi. Ama olmaz, şimdi zargana tuttum ya, dibe yemli atıp lüfer tutacağız ya, başka şey görmez artık gözümüz, böyle boş boş sallanrı geliriz işte.

6. eserli83

eserli83 Eser Yazıcı

Favori Kamış:
    shimano speedcast 4 30 200 gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 5500 XSA
    abi senınde eline koluna saglık tebrik eder devamını dılerım afıyet olsun:)

7. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
  8. fthstorm

fthstorm fatih

Favori Kamış:
    Shımano Vengeance Shad 2.70 Cormoran Bull Fighter 2.70 DAİWA Crossfire 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC Okuma Travertine TR40
    En İyi Avı:
    3.5 kg. Levrek
    Tebrikler üstadım.Daha irileri denk gelir İnşallah.

9. AkÇ@Y

AkÇ@Y Murat

Ali abi ellerine sağlık. Her zamanki gibi müthiş:)

10. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Aliço reis, güzel balıklar, afiyet olsun:)
    Raporlara bakınca tüm marmara neredeyse lüfer kaynıyor, cumartesi gecesi sabaha kadar bakılmayan yer kalmadı, ne biz tutabildik, ne de doğru düzgün tutanını gördük:D

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Yahu balığı tutan Deniz, tebrikleri Alico sahipleniyor?:confused:

Deniz yeğenim tebrik ederim. Ellerine sağlık canım benim. Daha güzellerine de rastgelsin inşallah. Nihayet baban da lüfer gördü sayende. Öperim o güzel gözlerinden.;)

:p :D

12. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    OOOO canım benim.

Sevgili Nuri ağabeyim. Ellerin dert görmesin
    İhtiyar bir duayı esirgeme bizden sakın.

Sağolasın varolasın.....

13. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Bomba 24 Eylül Pazartesi akşam raporunuda ekleyeceğim.

Birazdan yem tutmaya gideceğim. Allaha emanet olun Akşamüstü yine hareketlendi meralar

14. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Allah rast getirsin.

15. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler Ali kardeşim, afiyet olsun.:) :) :)

16. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Ali Abi tebrikler.. Bu gece daha iyilerine inşallah:)

17. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
  18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Eee, o gün artık dün oldu, hatice ve neticeden bihaber kaldık burada, meraklara gark olmuş halde beklemekteyiz.

19. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

sağolunuz varolunuz elleriniz dert görmesin