23 Mart 2008 İstanbul Tekne organizasyonu

Konu, 'Organizasyon Duyuruları' kısmında simendifer tarafından paylaşıldı.

?

Organizasyona kesin olarak katılacağınızı uygun şıkkı işaretleyerek belirtiniz.

Anketin kapanma tarihi 21 Mart 2008.
  1. Organizasyona kesinlikle katılıyorum (arkadaş getirmiyorum)

31,1%
  2. ben + 1 arkadaşımı daha getiriyorum

26,7%
  3. ben + 2 arkadaşımı daha getiriyorum

4,4%
  4. ben + 3 arkadaşımı daha getiriyorum

4,4%
  5. ben + 4 arkadaşımı daha getiriyorum

6,7%
  6. ben + 5 arkadaşımı daha getiriyorum

6,7%
  7. ben + 6 arkadaşımı daha getiriyorum

2,2%
  8. ben + 7 arkadaşımı daha getiriyorum

2,2%
  9. ben + 8 arkadaşımı daha getiriyorum

oy sayısı 0
    0,0%
  10. ben ve eşim birlikte geliyoruz

15,6%
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. fakirbalıkçı

fakirbalıkçı Necmi Özgül

Favori Kamış:
    mitchell privilage
    Favori Makine:
    shekspire
    En İyi Avı:
    Çarşı dostluğu
    Suat reis son durum nedir kaç iştirakçimiz var ikiye bölündüğümüzde teknelerde kaçar kişi olacak

2. simendifer

simendifer Sennur

Necmi abi, teknelerin biri 113 diğeri 70 kişi alıyor. Teyid listesi Suat'da gerçi ama gelemeyecekleri çıkarınca 155-160 kişiyiz. Gelemeyeceğini haber vermeden gelmeyenler olursa dahi en az 140 kişi kadar olacağımızı tahmin ediyoruz.

3. simendifer

simendifer Sennur

Hazır 150 kişi falanız, aramızda para toplayıp altılı ganyan oynayalım dedik. O para ile rahat rahat oynar illa ki tuttururuz, bir dahaki organizasyonda da masrafları ordan karşılarız diye düşündük. İyi düşünmüş müyüz? :p

Diyorum ki; çaparisinde 6 taneden fazla iğne olanın çaparisini 6 iğneye kadar keseceğim. Çıt çıt makasım hazır bekliyor diyorum. :)

4. Suatreis

Suatreis

Organizasyonumuz için neredeyse tüm hazırlıklarımız tamam arkadaşlar.

Yarın Güneydoğu dan esecek hafif rüzgar ve çok bulutlu bir gökyüzü ile beraber hava sıcaklığının ortalama 17 derece olacağı tahmin ediliyor. Almış olduğum bir diğer bilgiye göre akıntının karadeniz yönünden ağırlıkta ve orta kuvvette olması beklenmektedir.

Teknemizde katılımcılarımız her ihtiyacını yanında getirecektir şeklindeki planımıza rağmen çay demlemek için gerekli hazırlığı yaptık.

Oalağanüstü bir durumda teknelerimizin yanaşma limanları Çubuklu ve Paşabahçe dir. Yanaşmak için süremiz 5-7 dakikadır. Burada yanlış anlaşılmaması gereken konu, bu hareket olağanüstü durumlar için gerçekleştirilecektir tekneden ihtiyaç nedeni ile ayrılmak istenmesi durumunda geçerli değildir. Anlayışınızı rica ederim.

Eklemek istediğiniz bir husus yada sorunuz var ise bir süre pc başındayım:)

Sağlıcakla kalınız:)

5. simendifer

simendifer Sennur

Arkadaşlar, sizler de bahsetmişsiniz ama ben yine de kullanılacak takımlar için yeniden bir hatırlatma yapayım.

İstavrit çaparisi, çinekop çaparisi (çapari takımlar lütfen 6 iğneyi geçmesin arkadaşlar) ve yemli atmak için 4-5 köstekli takım.

Yemli takımlar için iğnelerinizin 5-6-7 no olmasını öneririm. Bunun dışında kurşunlarımız 150 - 200 gr. lık olursa yeterli olacaktır.

Misinalar için de 0,35 - 0,30 - 0,25 kalınlıklar ideal.

6. ontheroad

ontheroad cihan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 4.20
    En İyi Avı:
    yaklasik 3.5 kilo istavrit. Yanyana koyunca bayagi büyük oluyor ama :)
    capariler niye 6 igneyi gecmiyor :).. yer acisindan bir sorun oldugu icin mi yoksa? inan benim takimlarin cogu 15 li :)... 30 kilo istavrit dusunuyorumda yarina ;)

7. ontheroad

ontheroad cihan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    birde son listeyi alma sansimiz varmidir? yoksa da sağlık olsun canim :)

8. simendifer

simendifer Sennur

Cihan son liste excell tablosunda, buraya aktarmak zor olur baya. :)

9. simendifer

simendifer Sennur

Tamam ikiye böl 6'lı olsunlar işte. :)

10. ontheroad

ontheroad cihan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    saglik oldu bak Sennur kardis :)

11. simendifer

simendifer Sennur

Organizasyonumuz için neredeyse tüm hazırlıklarımız tamam arkadaşlar.

Yarın Güneydoğu dan esecek hafif rüzgar ve çok bulutlu bir gökyüzü ile beraber hava sıcaklığının ortalama 17 derece olacağı tahmin ediliyor. Almış olduğum bir diğer bilgiye göre akıntının karadeniz yönünden ağırlıkta ve orta kuvvette olması beklenmektedir.

Teknemizde katılımcılarımız her ihtiyacını yanında getirecektir şeklindeki planımıza rağmen çay demlemek için gerekli hazırlığı yaptık.

Oalağanüstü bir durumda teknelerimizin yanaşma limanları Çubuklu ve Paşabahçe dir. Yanaşmak için süremiz 5-7 dakikadır. Burada yanlış anlaşılmaması gereken konu, bu hareket olağanüstü durumlar için gerçekleştirilecektir tekneden ihtiyaç nedeni ile ayrılmak istenmesi durumunda geçerli değildir. Anlayışınızı rica ederim.

KULLANILACAK TAKIMLAR

Sizler de bahsetmişsiniz ama ben yine de kullanılacak takımlar için yeniden bir hatırlatma yapayım.

İstavrit çaparisi, çinekop çaparisi (çapari takımlar lütfen 6 iğneyi geçmesin arkadaşlar) ve yemli atmak için 4-5 köstekli takım.

Yemli takımlar için iğnelerinizin 5-6-7 no olmasını öneririm. Bunun dışında kurşunlarımız 150 - 200 gr. lık olursa yeterli olacaktır.

Misinalar için de 0,35 - 0,30 - 0,25 kalınlıklar ideal.

HAREKET PROGRAMI

23.03.2008 sabahı saat 08:00 da SELAMET 4 isimli 100 kişilk büyük teknemiz Üsküdar da olacaktır. Toplanma bölgesi Üskdar-Beşiktaş Motor iskelesinin önüdür. Üsküdar daki toplanma bölgesinden saat tam 08:00 da teknenin yanına gidilecektir. Üsküdardan kalkan tekne Beşiktaş a gelecektir.

Saat 08:30 da SELAMET 2 isimli teknemiz Beşiktaşta olacaktır. Toplanma bölgesi Beşiktaş-Üsküdar motor iskelesinin karşındaki Kartal figürlü havuzun olduğu meydandır. Buradan saat 08:30 da teknenin kalkacağı yere hareket edilecektir.

Her iki teknemizde aynı saatte Beşiktaşta olacak kişi sayısına bağlı gerekli olan aktarma yapılacaktır. Teknelar arası yapılacak olan aktarmada kişi sayısı yüzdesel olarak hesaplanacak ve kontrolü kaptanlar tarafından kontrol edilecektir. dengesiz yapılan aktarmada İstihap haddinin aşması halinde tekneler hareket etmeyecektir.

Önemi nedeni ile tekrar etmek istiyorum. Teknelerimizn hareket saatleri gecikmeyecek ve programa uygun olacaktır. Bu neden ile toplanma bölgesine en az 15 dakika önceden geliniz.

12. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Dün Ahmet Abi ile beraber malzeme aldık, remixon marka müthiş çapari hazır köstekler bulduk, sarımı renkleri mükemmel, ben şahsen 6 köstek çapari en alta da 6 cm lik bir sahte strike pro bağlayarak kullanmayı planlıyorum, 200 gr lık kurşun çok aradım bulamadım 175 gr la idare edicez, 200 lükleri balikavi.net den gelip bitirmişler :)

13. simendifer

simendifer Sennur

Arkadaşlar, ben birazdan çıkacağım. Suat da şu anda dışarıda. Sayfa atlandıkça alıntı yaptığım mesajı bir sonraki görünen sayfaya taşırsanız sevinirim. İletmek istediğiniz bir şey olursa, yine buraya yazabilirsiniz. 1-2 saat sonra Suat yeniden konuya ve maillere bakacak bilginiz olsun. Benim internete girme imkanım olmayacağı için, yarın sabah görüşmek üzere, şimdilik hoşçakalın arkadaşlar. :)

14. ugur.coskun

ugur.coskun uğur coşkun

ben yanımda iki adet olta getirmeyi planlıyordum ama siz çaparileri 6 yapın diyince ben tereddüte düştüm ikinci oltayı getirmekte sakınca varmı?? birde ben çapari bağlamayı bilmediğm için 10 lu hazır çaparilerden aldım onları 6 yapmakta bana yardımcı olrsunuz umarım :eek:

15. Suatreis

Suatreis

Biraz kalabalık olacağımız için iki olta ile aynı anda uğraşmanız zor olacağı gibi, birde çapari kullanacaksanız zaten anlamsız hale gelicektir ama yedek olta olarak tabiki düşünülebilir. Takım hazırlama konusunda ise diğer dostlarımızdan tahmin ettiğinizden de fazla yardım alabileceğinizden emin olabilirsiniz.

Görüşmek üzere..:)

16. onder1905

onder1905 Önder

Favori Kamış:
    El Oltası
    En İyi Avı:
    Lüfer
    çaparilerin 6 igneli olmasını pek anlayamadım???
    60-70m derınden 4 balık için ugraşmaya deymez.Kişi başı limit 5kg bence isteyen istediği kadar igne balayabilir.

17. ugur.coskun

ugur.coskun uğur coşkun

ben çaparinin yanında birde yemli takım atıp beklemeyi düşünüyordum ama sorun olacaksa getirmem düzeni bozan kişi olmak istemem:eek:

18. onder1905

onder1905 Önder

Favori Kamış:
    El Oltası
    En İyi Avı:
    Lüfer
    arkadaşım

ben beykentten gelicem yardımcı olabilirim 05062979276 irtibata gecersen konusuruz

Son düzenleme: 22 Mart 2008
  19. nayman

nayman erhan

En İyi Avı:
    lüfer
    bayrampaşa dan yada yakın cevresinden araç sıkıntısı ceken varsa bende 4 kişilik yer var

20. Suatreis

Suatreis

Düzeni bozmak diye birşey sözkonu değil ;) sanırım yanlış anladınız beni.

Mesele şurada....

Sağınızdaki arkadaş çapari atıyor ve solunuzdaki de aynı şeyi yapıyor ise ve aranızda ortala 1mt. mesafe olunca vede siz sabit olta atınca (zemine bağımlı) bakınız neler oluyor...

çapari kullananlar akıntıya bağımlı olarak oltalarını belli bir salınım içinde toplamak zorundalar ve bunun kontrolü hak verirsinizki mümkün değil, akıntı ne yana takım o yana...buna hafif uçma da denilebilir, gayette normaldir.

Teknemiz demir atamayacak ve akıntıda sabit kalamayacak kadar derin suda olacaktır. Bu durumda sürekli hareket halinde olmasıda gayet normaldir.

Siz dibe kurşunu bırakıp takımınızı zapt ettiğinizde teknenin hareketi ve dolayısı ile çaparilerin hafif uçması gerçekleştiğinde oltaların karışmasıda normal karşılanmalıdır..

Bu durumda kime ne zararı olur...kimseye bi zararı olmaz tabiki. Sadece takımları çözmekten dolayı zaman harcar sportif balıkçılığın keyfini süreceğiniz yerde dolaşan takımlarla uğraşırsınız.:rolleyes:

Bu demiş olduğunum, yani iki olta kullanma meselesi benim kaatimce akıntının minimum olduğu meralarda yapılabilir. Bu konuda kendinize güveniyor, akıntının yönü ve şiddetini hesaba katarım diyorsanız avınızın bol bereketli ve keyfinizin daim olmasını dilerim...

Yarın görüşmek üzere sağlık ve sıhhatte olunuz.:) :) :)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.