23 Mart 2008 İstanbul Tekne organizasyonu

Konu, 'Organizasyon Duyuruları' kısmında simendifer tarafından paylaşıldı.

?

Organizasyona kesin olarak katılacağınızı uygun şıkkı işaretleyerek belirtiniz.

Anketin kapanma tarihi 21 Mart 2008.
  1. Organizasyona kesinlikle katılıyorum (arkadaş getirmiyorum)

31,1%
  2. ben + 1 arkadaşımı daha getiriyorum

26,7%
  3. ben + 2 arkadaşımı daha getiriyorum

4,4%
  4. ben + 3 arkadaşımı daha getiriyorum

4,4%
  5. ben + 4 arkadaşımı daha getiriyorum

6,7%
  6. ben + 5 arkadaşımı daha getiriyorum

6,7%
  7. ben + 6 arkadaşımı daha getiriyorum

2,2%
  8. ben + 7 arkadaşımı daha getiriyorum

2,2%
  9. ben + 8 arkadaşımı daha getiriyorum

oy sayısı 0
    0,0%
  10. ben ve eşim birlikte geliyoruz

15,6%
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. derya__kuzusu

derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Arkadaşlar yarın için hepinize bol şanslar diliyorum :)

Eminim çok güzel bir buluşma olucak keşke aranızda olabilseydim inanın aklım sizlerle olucak :eek:

Avınız bol livarınız boş kalmasın,herşey gönlünüzce olsun,
    Sevgi ve saygılarımla,
    Allaha emanet olun.

2. Suatreis

Suatreis

Deryamın kuzusu....seni çok seviyoruz....:)

3. Suatreis

Suatreis

simendifer´isimli üyeden Alıntı [​IMG]
    Organizasyonumuz için neredeyse tüm hazırlıklarımız tamam arkadaşlar.

Yarın Güneydoğu dan esecek hafif rüzgar ve çok bulutlu bir gökyüzü ile beraber hava sıcaklığının ortalama 17 derece olacağı tahmin ediliyor. Almış olduğum bir diğer bilgiye göre akıntının karadeniz yönünden ağırlıkta ve orta kuvvette olması beklenmektedir.

Teknemizde katılımcılarımız her ihtiyacını yanında getirecektir şeklindeki planımıza rağmen çay demlemek için gerekli hazırlığı yaptık.

Oalağanüstü bir durumda teknelerimizin yanaşma limanları Çubuklu ve Paşabahçe dir. Yanaşmak için süremiz 5-7 dakikadır. Burada yanlış anlaşılmaması gereken konu, bu hareket olağanüstü durumlar için gerçekleştirilecektir tekneden ihtiyaç nedeni ile ayrılmak istenmesi durumunda geçerli değildir. Anlayışınızı rica ederim.

KULLANILACAK TAKIMLAR

Sizler de bahsetmişsiniz ama ben yine de kullanılacak takımlar için yeniden bir hatırlatma yapayım.

İstavrit çaparisi, çinekop çaparisi (çapari takımlar lütfen 6 iğneyi geçmesin arkadaşlar) ve yemli atmak için 4-5 köstekli takım.

Yemli takımlar için iğnelerinizin 5-6-7 no olmasını öneririm. Bunun dışında kurşunlarımız 150 - 200 gr. lık olursa yeterli olacaktır.

Misinalar için de 0,35 - 0,30 - 0,25 kalınlıklar ideal.

HAREKET PROGRAMI

23.03.2008 sabahı saat 08:00 da SELAMET 4 isimli 100 kişilk büyük teknemiz Üsküdar da olacaktır. Toplanma bölgesi Üskdar-Beşiktaş Motor iskelesinin önüdür. Üsküdar daki toplanma bölgesinden saat tam 08:00 da teknenin yanına gidilecektir. Üsküdardan kalkan tekne Beşiktaş a gelecektir.

Saat 08:30 da SELAMET 2 isimli teknemiz Beşiktaşta olacaktır. Toplanma bölgesi Beşiktaş-Üsküdar motor iskelesinin karşındaki Kartal figürlü havuzun olduğu meydandır. Buradan saat 08:30 da teknenin kalkacağı yere hareket edilecektir.

Her iki teknemizde aynı saatte Beşiktaşta olacak kişi sayısına bağlı gerekli olan aktarma yapılacaktır. Teknelar arası yapılacak olan aktarmada kişi sayısı yüzdesel olarak hesaplanacak ve kontrolü kaptanlar tarafından kontrol edilecektir. dengesiz yapılan aktarmada İstihap haddinin aşması halinde tekneler hareket etmeyecektir.

Önemi nedeni ile tekrar etmek istiyorum. Teknelerimizn hareket saatleri gecikmeyecek ve programa uygun olacaktır. Bu neden ile toplanma bölgesine en az 15 dakika önceden geliniz.

4. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
    çaparileride anca bağladım ohh mis gibi 15 li 15 li :) unutmuşum ben bu işi :(

5. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Hayallerim, aşkım ve çipuram.
    Ben de mi? :rolleyes:

:D :D

6. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Hayallerim, aşkım ve çipuram.
    15'li mi? :eek:

Sennur bunu duymasın ;) Anında 9 iğneni tırnak makasıyla çıt çıt keser :D

7. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
    aman duymasın aramızda kalsın ;)

8. Suatreis

Suatreis

Evet sende, bilhassa..özellikle, hususiyet ile..vurgu dahiline, altını çizerekten, bold image ile kırmızı ile.....daha ne diyim...:D

Arkadaşlar teknemiz kesinlikle Diren Hanım ı beklemeyecektir...bu konuda içiniz rahat olsun...zılgıt yiyeceğine yüzerek gelmeye razı olacağına eminim.....

alamadım hızmı...evet Diren sende......:D :D :D

9. golden58

golden58 faruk

arkadalar ben sennura sorucam bir türlü soramadım bu altı iğne sınırlaması neden acaba?

10. Suatreis

Suatreis

sınırlama amacını kısaca özetlemek gerekir ise...

Biz Sportif amaçlı (amatör) balıkçılık peşindemiyiz yoksa beslenme peşinde mi... önce bunu bir yargılayalım....

Açıkçası amaç kendimize yetecek miktarda ve boyutlarda balık avlamak ve sportif faaliyetimizi sürdürüp bunun hazzını almak ise 10-15 iğne takmanın ne anlamı var...

Sirkülerde belirtilen "diğer türler" için 5 kg. sınırlamasını kimlerin hangi bilgiler dahilinde belirlediğini biliyormusunuz... Bu sirküleri hazırlayanların yaratmış olduğu çelişkileri incelediniz mi....

Neden yurt dışında avlanan balıklara gıpta ediyoruz...abi bende orda olsam bende yakalardım diyorsunuz...hadi yakalasana burda.....yok dimi....

Geçmiş zamanda avlanan büyüklerimizin palamut, kofana, torik vardı av hikayelerinde, dedemle avlanırken parmağımı kesmişti misina 7 yaşında idim o zaman ve Tarabya da kıyıdaydım...sizinde anılarınız vardır...ya şimdi nasıl... hikayelerinizde ne var?....evladınız fantazi mi yapıcak 3 tarafı denizle çevrili memleketimizde....

Bir yerlerden başlamanın ve avcılığın ihtiyaç değil hobi olduğunun açığa kavuşması gerekmiyormu sizce...Kanunların ötesine geçilemez mi...adab ve muaşeret ile kanunları çiğnemeden daha iyisini yapmaya çalışılamaz mı...?

5 Kg. balık ile kime neyi ispat edeceksiniz...2 kg yetmiyormu...

6 iğne neden diye soran dostlarımız öncelikle bu soruların cevaplarını kendi vicdanlarında, sindire sindire şööööyle bir düşünsünler....;)

Akıllarına takılan başka birşey var ise...

Önce bana sonra Sennur a sorsunlar....:)

11. waffen

waffen

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Lüfer 475 gr
    Suat reis iyi güzel söylüyorsun da avımız istavrit ve yarın ki durumun ne olacağı belli değil av olarak yeri gelir 6'lı ile alırsın 10 kg. (lafın gelişi 10 kg.:) ) Ama yeri gelir 10'lu ile bir tane alamazsın
    Uzun lafın kısası 6'lı yada 10'lu bence hiç farketmez limit belli olduktan sonra:)
    İstavrit söz konusu olunca da 10'luya alışmış olduğumuzu da burada belirtmek istiyorum. Dediğim gibi limit belli, öte yandan yarın nasibimiz ne olacak belli değil.:)

12. mahbub43

mahbub43 Mahbub Mehmet Kaya

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    4,80 sinavrit
    23 Mart İstanbul tekne organizasyonuna katılan arkadaşlara güzel ve eğlenceli bir gün diliyorum. Gönlüm sizlerle.

13. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı

ben suatı yargılamam hocanın dediğini yapardım :D:D eğer gelseydim şimdiden katılan herkeze iyi eğlenceler sağlıcakla kalın kazasız belasız gelin gidin eğlenin inşallah :D:D

14. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    balık varken 13 lü çapariyle balığı alır
    sonrada muhabbetime bakarım
    olay bu benim açımdan :)

15. waffen

waffen

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Lüfer 475 gr
    İşte çarşımızın bakış açısını en güzel yansıtan yorum:D
    Seçkinim gözlerinden öperim kardeşim:)

16. ugur.coskun

ugur.coskun uğur coşkun

yanlış anlaşılma yok kesinlikle ne demek istediğinizi anladım. Ben bu işin daha başında olduğum için öyle bir hevesti ama siz haklısınız ben tek oltayla gelmeye karar verdim zaten bu arada neden 6 çapari hakkındaki yazınızıda çok beğendim kesinlikle haklısınız hatta ben 5 li kullanmaya karar verdim yarın görüşmek dileğiyle

17. Sürmene

Sürmene ferit

Favori Kamış:
    albastar
    En İyi Avı:
    ispari 500gr
    20 lı çaparıde baglasan marmarada pespese ag bırakan trolların 1 gunde aldıklarını 20 caparı ıle 20 oltada bıraksan azaten alamazsın senın bıraktıklarını nasılsa toplayanlar var

18. fakirbalıkçı

fakirbalıkçı Necmi Özgül

Favori Kamış:
    mitchell privilage
    Favori Makine:
    shekspire
    En İyi Avı:
    Çarşı dostluğu
    Sevgili Dostum Ne güzel demişsin trollerin verdiği zararı gördükçe insan hayrettte kalıyor bende katılıyorum bu söylediklerini tüm kıyı balıkçıları bir araya gelseler her biri 30!lu takım atsa(misalen)tüm boğaz balıkçıları bir ton balığı zor toplar ama gırgırlar ve troller senin benim yıllarca uğraşıp oturtmaya çalıştığımız ve tamamen gırgırların menfaatine çalışan ve bir ton çelişki ile dolu sirkülerin kavgasını yaparken, senin benim gibi titiz davranmazken yapacak bir şey yok, bizler ancak forumda tartışırız altılı yedili o boğaza girer temizler ,hatta naylon ağlarını dibe bırakır gider...
    ben adetleri Tartışmıyorum kaldıki 6 ilede 10 lu ilede 15 li ilede alacak olan evinin ihtiyacı kadarını alır gider ! sorgulanması gereken vicdanda ihtiyacın fazlasının alınması, kraçelerin yenecek diye eve getirilmesidir..
    vesselam
    Sabaha Az kaldı Çaparilerden Çok dostluklar konuşulacak
    Balık AVının yarın bayramı var
    İyi Bayramlar Arkadaşlar

19. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    necmi abi sabaha az kaldı daha uyumadınızmı yoksa sendemi gitmiyecen:confused:

20. fakirbalıkçı

fakirbalıkçı Necmi Özgül

Favori Kamış:
    mitchell privilage
    Favori Makine:
    shekspire
    En İyi Avı:
    Çarşı dostluğu
    uyuku tutmuyor agacım yaa yatıyorum dostlar geliyor gözümün önüne uyanıyorum bu sefer :)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.