YER:İst. Hava:Güneşli,rüzgarlı Kullanılan yem:Silikonlar,kaşıklar,rapalalar 23 Nisanın tatil olmasından faydalanıp öğleden sonra turna avı için düştük yollara. Yaklaşık yarım saatlik bir yolculuktan sonra nihayet avlak alanımıza vardık. Hava güneşli fakat rüzgar vardı.Malzemeleri araçtan indirip gölün kıyısına doğru ilerledik. Gölün kıyısına varır varmaz hemen denemelere başladık kısa atışlarla, sazlık dipleri, otluk önleri uzun atışlarla açıktan turnayı aradık ama maalesef bulamadık. Bölge değiştirip aynı atışlarla gölün kıyısını tarayarak ilerledik saatler geçiyor fakat istediğimiz vuruşları birtürlü alamıyorduk,denemediğim kaşık, silikon, rapala kalmadı nafile sanki gölde turna yok gibiydi. Biraz durup nefeslendik bu arada karnımızıda doyuyararak enerji depoladık. Bu arada güneş tepenin ardından kaybolmuş, rüzgar etkisini azaltarak gölün yüzeyi çarşafa dönmüştü. Son umutlarla taramadığım tüm bölgeleri sazlık aralarını hiç atılmayacak alanları, durmadan tarıyordum ve nihayet saatler süren bu amansız turna arayışı meyvesini veriyor kıyıya paralel attığım silikona güzel bir vuruş alıyordum. Gölün çarşaf gibi yüzeyini sert kafa darbeleriyle ,dönüşlerle, şapırtılarla, adeta döven turna kurtulmak için elinden ne geliyorsa yapıyordu. Bense saatler boyu aradığım bulmak için birçok denemeler ve atışlar yaptığım bu turnayı kaçırmamak için elimden geleni yapıyordum. Sonunda bu amansız mücadele benim zaferimle sonuçlanıyor yaklaşık 60-65 cm aralığındaki turnayı kıyıya almayı başarıyordum. Bu günün sonunda gelen ve tüm yorgunluğumu alan turnadan başka bir vuruş maalesef alınamadı havada karardığı için av sonladırılıp eve doğru dönüşe geçildi.
Mesut abi merhaba, o şapkanın artık sana uğur getirdiğine inanmaya başladım :thumb: balık ve vuruş olmaması çok kötü bir durum eğer vuruş ve balık yoksa turna avı insanı bayağı yorabiliyor abi. bir ara program yap güçlerimizi birleştirelim,sende araba var ise,ki zaten yakın oturuyoruz gel beni ve botu al botdan beraber takılalım botdan at çek yapmak gibisi yok,rapalam takıldı kaşığım koptu derdi de yok ayrıca bu seferki avı girişinde arı kovanları olan yerde yaptın galiba :thumb:
tebrikler ısrarınız gerçekten meyvesini vermiş. güzel ve yorucu bir sonunda hedef balık tavadaki yerini almış. afiyet olsun
tebrikler usta güzel balık daha ankarada açılış yapamadık havalar soğuk nasip bakalım nezaman olur sizlerlede paylaşırız inşaALLAH..
Bu son turnalar Çok güzel bir av olmuş Seni kutlarım usta. Çok güzel bir bölgede çok güzel bir göl. Hele güneşin doğusunu izlemek kuş sesleri arasında bambaşka. Yazın başında akasyalar çiçek açacak tepelerdeki ağaçlar bembeyaz olarak, içine çekmeye kıyamayacağın bir güzel koku hepsi bir bir yok olacak. Ama son çırpınışları o güneşin o tepelerin üstünden aşıp göle ışıklarını vuruşu. Çok yazık olacak. O kadar irili ufaklı balık senin limit altı diye bıraktıkların o kadar göçmen kuş son durak olarak görüyorlardı bu göl kısa bir süre sonra toprak altında kalacak üzerinde uçaklar uçacak biz ise üzülerek bakacağız o uçakların indiği piste.
tebrikler size, biz bu sezon henüz açılış yapamadık malesef barajlarda su seviyesi iç anadoluda geçen seneye göre düşük ne ot var ne sazlık ne de yosun büyümüş şu an küçük barajlarda. bekliyoruz bakalım 1-2 hafta sonra görelim neler olacak