24.02.2013 uzun aradan sonra

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında mehmetmeral tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. mehmetmeral

mehmetmeral mehmet

En İyi Avı:
    Levrek 8.300 kg
    bu balıklar karides ile tutuldu baştaki levrek teke ile avlandı fazla teke olmadığı için 1 parça levrek ile av sonlandı.Konuyu iyi incelersen sevinirim..

fatih abi gerekeni söylemiş daha konuşmama gerek yok amacım kimseyi kırmak değill çocukluğumdan beri denizdeyim konuşsam çok şey söylerim ama yeri değil birilerinin kalbini kırdı isem affola admin gerekeni yapsın silinicekse silinsin ben ne yakaladıysam onu koydum yarısını saklayıp foto çekebilirdim kimse kimin ne yaptığını burdan bilemez herkez samimi olursa daha iyi anlaşırız iyi forumlar..

2. çetinusta

çetinusta çetın usta

Favori Kamış:
    şeytan oltası
    Raporda sivriburunların karides ile yakalandığını belirten bölümü göremediğim için bütün balıkların az miktardaki tekeler ile tutulduğunu düşünmüştüm. Baya verimli bir av olmuş.

3. mehmetmeral

mehmetmeral mehmet

En İyi Avı:
    Levrek 8.300 kg
    yok 10 tane felan teke vardı levrek için gittik 10 teke ile 1 levrek ufak balıklar tekeleri rahat bırakmadı pek sabah suyundada 1 kg karides ile 40 parça sivri burun karagöz alındı 2 kişi yaklaşık 15 20 kilo balık vardı tartmadım amatör limitini aşmışım hiç duymadım görmedim amatör balık limiti ama forum sayesinde öğrenmiş olduk

4. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Mehmet avın için tebrik ederim, sevgili Fatih(night fisher) her şeyi çok güzel açıklamış, ve seninde bu konuda bilgin olmuş oldu.İnsanlar birbirlerini kırmadan yazışırlarsa, çok daha iyi olur kanısındayım, öğrenecek daha çok şeyimiz var bence, saygılar....

5. BURSADAN

BURSADAN HASAN

güzel av... güzel sonuç... tebrik ederim...

6. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    AKIL FUKARA OLUNCA, FİKİR UKALA OLURMUŞ...

Kimseyi kuralsızlığa teşvik etmeye hakkınız yok, verdiğiniz mesajın yanlış olduğunu umarım birgün anlarsınız.

Demek İzmitten boğaz öyle görünüyor, buyrun birgün misafirimiz olunda 200 gr. kurşunla nehir gibi akan suda kovalarca nasıl balık tutulacağını birde sizden görelim.

7. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Evet konuyu bir tanıdığınız açmış, sizde ondan çok sahiplenince sizin raporunuz gibi aklımda kalmış.
    Ancak sözlerimin hiçbirine cevap vermemişsiniz.Tıpkı o rapordaki Zıpkıncı İbonun, tüm amatörlere ders sayılabilecek nitelikteki sözlerine cevap veremediğiniz gibi...

Biz sadece insanlara kurallara uyulması gerektiğini söylüyoruz.Sizin karşılığınız ise dalga geçer ve insanları aşağılar şekilde oluyor.İyi bir insan olabilirsiniz ama iyi bir amatör ruha sahip değilsiniz malesef.
    Allah yolunuzu açık etsin.

8. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Yahu ne diyeyim ki ben size?

Burada konunuz tebliğ dışı av yaptığınız için kilitlendi, gittiniz başka bir yerde açtınız konuyu poh pohlandınız, burasını kötülediniz(ya da ima ettiniz)

Şimdi de gelmiş burada yazıyorsunuz. "Ben olsam" diyeceğim de, ben asla sizin yaptığınızı yapmam(tebliğden bahsediyorum).

Faraza ki ben olsam diyelim, o hataya, çok sarhoştum düştüm diyelim. Azıcık gurur yapar burada yazmazdım!

Şahsen bu yazınıza, oradaki yazınızı düşünerek çok güldüm.

Bizde buna "kuyruk acısı" derler.

9. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Mehmet kardeşim, samimiyetiniz ve anlayışınız için teşekkür ediyorum.Mesajımın amacına ulaşmasına sevindim.:)

Son bir teşekkürde Night fisher Fatih abime, herşeyi çok güzel izah ettiği için :thumb:

10. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    O laftan sonra yalan söylemeye çalıştığını düşündüren nedir?

Tebliği işaret ediyorlar sana.

Gariban el oltası ile bırak tutsun balığını, sen tutabiliyorsan o da tutar.

11. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Bırak abi ya allah aşkına, otuz oldu yazıyoruz burada hiç mi okumadılar? Hiç mi görmediler sanıyorsun? Kaç rapor kilitlendi bu yüzden hiç mi farketmediler?

Çıksın bir delikanlı bana da lüfer çinekop zamanı tutuyorlar, balığı kırıp geçiriyorlar desin bir bakalım.

12. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Çağrı kardeşim, benim için insanların beyanı geçerlidir.Gerçektende bilmeyebilir ki ben öyle olduğunu düşünüyorum.O yüzden daha fazla üzerine gidilmemeli çünkü insanları kaybetmek o kadar kolayki, kazanmakta bir o kadar zor.

13. çetinusta

çetinusta çetın usta

Favori Kamış:
    şeytan oltası
    O resimde görünen sivriburunlar 600-800 gr gelmez gibi. Zaten kasadaki balıkların resmi çekilmeden önce büyük olanlar üste konulmuştur (ben olsam öyle yapardım). Orda takriben 10 kg balık var . Iki kişi için normal , katliam sayılmaz . Herkese saygılar.

14. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Tebliğ;

Buraya üye olana kadar ben de bilmezdim. Bize öğretilene göre hareket ederdik.

Misal eşkina;

Her ne kadar son zamanlarda avını yapmasam da, önceleri kilo altını salmamız gerektiğini söylerlerdi. Kurtaramadıkların ozamanlar tabikide olacaktı circle iğneleri bilmezdik ama kurtarabildiğin kilo altı olanları elimizden alıp denize atarlardı.

Mırmır;

Dudağı öpülesi boyda olacaktı, ufacık yakalanaları yine salardık.

Bana bu konuşmalar çok abes geliyor. Hadi tebliği bilmiyorsun, kimsecik yok mu, kendi vicdani tebliği olacak?

Bu arada Yayla ve Erikli ile ilgili bir soru sormuştun abi, ona cevap verdim heralde görmedin:p

15. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Çetin bey, tüm bu konuştuklarımız konu sahibinin beyanına göre yapılmıştır.Zaten adet kilo açıklaması yapmasaydı limit konusu gündeme gelmeyecekti.

16. silent01

silent01 Erhan Açar

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 270 Spinning, Okuma V System 2.40 10-40gr, Shımano Alivio TeGt 30-60 Tele Spin
    Favori Makine:
    Shimano Sonora 2500 FC, Shimano Hyperloob 4000FB
    Ben burda balığı kovayla alıyorsam kovayla aldım diyorum, 2 tane tutuyorsam 2 tane tuttum diyorum. Bazıları gibi yapacağımı yapıp, bi tane balık salarken video çekip amatör balıkçılık dersleri vermeye çalışmıyorum, içim neyse dışımda bir. Burda öyle insanlar varki, bizim açtığımız raporlara limit aşmıssınız yok amatör değilsiniz bilmem ne diye çemkirip, kendi arkadaşları tek başına 30-40 balık aldığında kanka konuşturmussun kendini falan diye tebrik ediyorlar. Balık varsa tutarsın, yoksa zaten yapabileceğin bişey yoktur. El ile tutulan 30-40 balık ile denizler kuruyacaksa vay bizim halimize. Bu söylediklerimde sizin şahsınıza değildir. Siz de iyi bir insan olabilirsiniz.

17. Cihan

Cihan Yetkili Kişi

Mehmet beye bizlerle av güncesini paylaştığı için teşekkür ederiz.

Arkadaşlarımız, gerek tebliğ gerekse etik yönden gerekli paylaşımları yapmışlar. Onlara da bu vesile ile teşekkürler.

Güncel tebliği şu linkten takip edebilirsiniz:

http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php

Platformun temelindeki esas konu, aramıza katılan arkadaşlarımızı doğru şekilde yönlendirmek ve çevresini de buna bağlı olarak etkilemesini sağlamak. İşte bu tür sitelerin amacıda, bilinçli bireyleri bir arada toplayıp, o dışarıdaki bahsettiğiniz kesimdeki arkadaşlarımızı da kazanabilmeyi sağlamak. Denizlerimiz ve iç sularımızın her geçen gün yok olduğu şu günlerde, aslında bir kaç santimin bile önemi olmakla birlikte, bu tanıma uyan balıkları bilinçli bir şekilde avlanma lüksümüzün olmadığını bilmemiz gerekiyor.

Dışarıda kimler ne yanlışlar yapıyor, bunları zaten biliyoruz. Bizlerde zaten o yanlışlara karşı bu tür siteler aracılığıyla herkesin bilinçlenmesini sağlayarak, o yanlışları azaltmaya çalışıyoruz.

Yoksa burada konuşlan asıl mesele, balık birkaç santim küçüktü-büyüktü veya bir kilo fazla yakalanmış v.b. meseleler olmayıp (ki bu gayet doğaldır, avın o anki heyecanı ve benzer durumlar nedeniyle çoğu arkadaşımız ava kendini kaptırıyor, sonuçta bu bir hobi) bilinçli bir birey olarak irademize ne kadar hakim olabiliyoruz; amacımız balık tüketmek mi yoksa keyiften ibaret mi? Bu hobiyi icra ederken her iki durumda da bunun için konulmuş kanun ve birazda vicdanın sesiyle hareket ettiğimizde zaten doğru olanı buluyoruz. Bu hobi için bakanlıkça koyulmuş tebliğ, amatör ve sportif balıkçıların bu konudaki iradesini güçlendirmesi için bir destek sağlıyor; her ne kadar denetim olmasa da.

Bu vesile ile sizde öğrenmiş olduğunuza göre, gelecek raporlarınızda bu hususlara dikkat edeceğinizden eminiz.

Anlayışınız için teşekkürler.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.