24/03/2012 Tekneden Avımız

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Dip kıbrıs sarmasını anladım abi, teşekkür ederim. Kıbrıs sarmasıyla avlanmak hoşuma gitmedi, birkez denedim. Dip denemedim hiç. İğnelerin balığın kafasına gözüne girmesi ihtimali hoşuma gitmiyor aslında.

Eleştiri için yazmıyorum, yanlış anlama abi. Senin saldığın balıkları henüz tutabilmiş değilim.:p Balığı düşündüğümden ziyade yakaladığım balığı ağzından yakalamak daha çok hoşuma gidiyor.

Kıbrıs denemeyeceğimden değil, bi de dip kıbrıs deneyeyim. Ben sardalya saracağım muhtemelen. Birde tek iğneli takım yaparım 2 kamış yeterli.
    Levrek yokluğunda meşgale olacak benim için.

Sana rastgelsin abi, umarım çok güzel bir av günü geçirirsin. Selamlar...:)

2. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    su üstü kıbrıs sarmasında bahseddiğin gibi gözüne filan takılma oluyor ve ekseri küçük balıklar oluyor..
    dip sarmasında bana hiç rasgelmedi böyle durum.hedef büyük kefal:) ufak kefaller ile işim olmaz.bana man kafa kefal lazım.açıklardan gelen kefaller.bunların eti lezzetli oluyor:thumb: ve sanki bana levrek den güçlü gibi geldi bu keffaller..iri kefaller hem cins boy levrek gibi hemen teslim olmuyor,direniyor:D

dip sarması yaptığımız bölge derin.heryerde dip sarması çalışmıyabilir..

sarma yapmadan önce ekmeğin arasına katık olarak bir fileto sardalye koysan:) balıklar yavan yemez:D !!

dün sadece 2 kez güzel bir vuruş aldım.gezer kurşunlu tek iğneli takıma.2kez kamışı yatırdı yere.her ne hikmetse takılmadıidk
    büyük ihtimal iri kefal idi,yemi ağzına aldı baktı gelmiyor kustu geriye:)

solumuzda önceden gelen kefalciler vardı.yemlemişler önlerini..göl kamışı ile 5 6 tane aldıklarını gördüm.ve bunlar iri kefallerdi,hepsinide kepçe ile aldılar.

dün aşırı poyraz vardı.ayrıyetten barajın suyunu salmışlar akıntı çoktu boş döndük..biz hesabımızı önceki gün gördüklerimize göre yapmıştık tutmadı:D

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkürler Kadir abi. Evdeki hesap çarşıya uymamış:p , sağlık olsun.
    Ekmeğin arasına sardalye koymam konusunda ciddi misin abi?

Yoksa sardalya 3-5 sardalyayı fleto olarak mı sarayım. Düşündüğüm bu yöndeydi, sen katıklı :D olarak ekmek te yazınca kafam bulandı şimdi.

2 güzel vuruş almışın yine, demek ki olacak.:thumb: Bi daha denemeye giderken yanında göl kamışı da götürmekte fayda var.;)

Bence de kefal levrekten çok daha fazla direnir, iri bir kefalde adrenalin tavan yapar.:thumb: İkimizi de rastgelsin...

4. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    göl kamışı ile avlamak ayrı bir zevk:) önemli olan bulunduğun bölgeyi yemlemek.yemleme malzemesi..sonra ekmek içi ile avını gerçekleştirmek.kefal çok hassas dokunur ekmeğe.milim oynatır şamandırayı.bu anı dikkatlice takip edip çıptıracaksın:)

levreğe başlamadan önce aslen ben kefalci idim:D takım tam teşekkül..aslında dün avlandığımız bölge derin deyildi..iç kısımlarda çok akıntı vardı,kuytu sığ bölgede de kefal sarmaya dokunmadı.
    kuytu yer bulalım derken taa uç kısma geldik.tatlı suyun denize döküldüğü yere.
    oraya geleceğimi bilsem.atçek takımını alırdım.

Uploaded with ImageShack.us

meşhur manavgat boğazı öğle saatleri:) burası 10 numara mekan.özellik ile sağdaki iskele ucu.şuan kimse yok atçek ile av verdimi orası insan dolar.ve uç kısma gelen oltasını atar çekerekden tekrar arka sıraya geçer sırasını bekler:)
    sağ iskeleye yol yok,cip i olan gelir.cipi olmuyan yürüyerek yarım saatde ulaşır oraya:D arabasını geride bırakmak zorunda..diğer tarafa sol iskele araba uç kısma kadar gider.sağ iskele gibi verimli deyil tabbi,,kalabalık olduğundan gürültü çok..

2 iskele arası çok akıntılıdır..200gram kurşun bile uçuyor:D

kefal sarmasının içine sardalye filetoda tabiki ciddiyim:) denemesini yap istersen.2 farklı takım yap bırak karşılaştır:)

bir tanede gezer kurşunlu 1 1.5mt beden ucuna tek iğne bağla.sardalyeden fleto çıkar tak at..
    sardalye gibi balıkmı var koku yayan:)

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Kadir abi. Mekan çok güzelmiş. :) Sana uzak sanırım biraz.
    Hemen gözüm nerelerden levrek çıkabilir diye taradı mekanı :D

Tabi ki sen bölge avcısı olarak daha iyi bilirsin, sağ taraftaki burun en iyi levrek veren yer sanırım yazdıklarına göre. Ancak mevsiminde sıra olması ve sırayla atıp çekmek çok kötü ve tuhaf. Ben hiç yaşamadım, yaşamak istemem de böyle bir avlanma şeklini.

Orada sıraya gireceğime boş bir yerde atarım, levrek çıkmasa da.

Bence levrek oradaki kadar verimli olmasa da iç kısımlarda da çıkabilir. Mesela ilk fotodaki kayalık çok güzel göründü gözüme :D

Bizim Çandarlı'daki mekanı andırıyor. Biz de arabayı bırakıp uca gitmek için 500 metreden fazla yürüyoruz. Sette yer olursa sıkıntı olmuyor.

Vietnam ise, levrek mevsiminde çok kalabalık oluyor. Bazen atçek yapacak yer bulunmuyor, 2. sınıf yerlerde atçek yapmak zorunda kalıyoruz.

Bizim atçekçiler sizinkiler gibim pek medeni değil. Sıra neyim yok. Kim kaparsa onun oluyo avlak. Sırayla hemşerim dersen, kafa göz yararlar. Seninkini yaramasalarda, benimkini kesin yararlar :D

Kefal için 3 takım yapacağım söylediğin gibi. Tecrübe etmeli, vakit müsaitken.
    Bizim burada sardalya bağırsağıyla iyi kefal tutulabildiğini duymuştum bir vakit.
    Göl kamışı sardalya bağırsağı tek iğneli sistem düşünüyorum.
    Kamışlara da dip kıbrıs oltası.

Yemleme konusu var bide. :) Yaban Tv'de görmüştüm balık artıklarını parça ekmekle yoğurup, önlerine atıyorlardı. (böyle mi iyidir)

Yoksa balık kafalarını önüme atsam mı iyidir.

Yabanda gördüğüm daha iyi gibi duruyo ama ya balıklar oltaya gerek kalmadan doyarsa??? :D

Başını şişirdim gene muhtemelen, levrekten önce kefalci olduğunu biliyorum. Senden öğreneceğim çok şey var yine. :)

Son anda aklıma geldi. :) Nasıl bir şamandıra ve iğne kullanayım tek iğneli, göl kamışı sisteminde abi.

Müsait olunca cevaplayabilirsen çok faydalı olacak. Kal sağlıcakla, rastgele...

6. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    tebrikler şansınız yağver gitmiş anlatımınızda gerçekten çok iyi :)

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Seçkin, beğendiğine sevindim. Balık tutsam da aslında tekne avı için kötü bir gündü veya bizim beklenti büyüktü. :D Rastgelsin...

8. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Avın iyisi kötüsü olmaz diye düşünüyorum :) beklentilerimiz hep büyük zaten en büyük balığı yakalamak tek amacımız :D

tekne değilde benimde mayıs ayı için antalya da benzer planlarım var, beklentim çok büyük 300 tane olmasa da 50 tane kadar sülünez ile bir kıyı avı yapmayı düşünüyorum :D daha önce avlanacağım bölgede minekop levrek tutulduğunu biliyorum 1 ayı bu hevesle geçireceğim, şu ana kadar tuttuğum en büyük balık eşkina minekop tutarsam çok sevinirim levrek olursa bayılırım heralde :D :D

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    İnşallah Seçkin. Umarım güzel minekop ve levrekler rastgelir.
    Raporlarsan bizde buradan alkışlarız. Sevgilerimle, rastgelsin...

10. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    dediğin şekilde yemle arada bir,bu şekilde balıklar toplansın aşağıda dağılmasınlar..
    sağlam bir soğan çuvalı içine ekmek ve balık içini karıştır.sardalye olursa güzel olur..
    içine biraz taş koy.bunu çamaşır ipi ile önüne bir yere bırak,(şamandırayı indireceğin yere)
    işin bitince çuvalın içindekileri boşaltırsın suya..

bu şekilde atçek yapanlar var..bölgeyi sardalye ile yemleyip avcı balığı çağırırlar..

levrek yazın ırmağın iç kısımlarında dahi çıkıyor..ne kadar mesafe var bilmiyorum ama 8 9 kilometre içeride tutanlar dan duydum..

dış kısımda palamut çıkar mevsiminde.girişlerde akyalar olur.çok iri çıplak diye tabir ettiğimiz avcı balıklar..
    o bölge ye çok balık gelir gider çeşit çeşit,denk getirmek önemli:)
    resimde görülen her yer levrek yapar..

sizin orayı bilmem yani:)
    burda uyacaksın sisteme.
    şahsen biri gelir 3 4 olta döşer o uç kısma.kendi malı gibi davranıp millete har gür ederse olta atacak insanlara.herkesden önce ben dalarım adama:)
    balık o uçda yakalanır ekseri,oranında kimsede tapusu yok:)
    sisteme uyacaksın herkes gibi atıp çekeceksin:)

normal bir mekanda durum farklı.ama o mekanda kalabalık oldumu sistem böyle çalışır..:)

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Kadir abi, ellerine sağlık. :) Haftaya sonuçları paylaşırım, sevgilerimle...

12. anathema

anathema ersen

Favori Kamış:
    Shimano Catana BX 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30 S
    En İyi Avı:
    LeVreK
    Sen böyle arada bir tekneyle çık resetle kendini :D Bu arada bende çeşme taraflarında 45 -50 cm civarı bi baracuda aldım geçen ctesi gecesi. :D :D
    Rastgelsin diyelim...

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Ersen. Bizim buralarda baracuda çıkıyormuymuş :eek:

Güzel fotolarla raporlasaydın güzel olurdu.;) Baracuda mücadele ediyor mu yoksa levrek gibi teslim mi oluyor? Bana hiç denk gelmedi.

Rastgelsin...

14. anathema

anathema ersen

Favori Kamış:
    Shimano Catana BX 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30 S
    En İyi Avı:
    LeVreK
    Hem ne mücadele :) gerçi ben levrek çeker gibi çektim, zıplaya zıplaya geldi :D Bu arada ben baracuda dedim ama iskarmoz veya turnada deniyor bildiğim kadarıyla...

15. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Durumu hic iyi görmüyorum:eek: rapala'lar lucky craft'lar ima'lar derken tekne? Hic hos degil durum vahim ihtiyac degil tekne kredisine dogru gider bu isin sonu:laughing: :laughing: :laughing: maaşallah şeytanda bacak kalmamış kırılacak:D Kıyıdan balıklı raporlar gelir artik diye düşünüyorum. Tebrik etmemişim:eek: (ben son 3 haftalık denemelerrimde tutamadım ya baltalık diz boyu:laughing: ) Tebrikler devamı irileri kıyıdan gelsin:)

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Çağrı Kardeşim. İmkan dahilinde her yolu deniyorum işte :D

Şu an izindeyim, Bergama'da internet cafedeyim, en kısır zamanda izne ayrıldım. :D

Gene de balık kovalamaya devam. :) Sevgilerimle...