Pazar akşamı Maltepe sahilde dolaşırken baktım millet kraça yakalıyor.Kıyıya çok yakın kraçalar. Hemen oltayı kaptım ve saat 19:00 dan 20:00'ye kadar 9-10 tane kadar kraça yakaladım ( yemlik olarak ) Saat 20:00 - 22-00 arası başladım Çinekop' atmaya. saat 20:30'da bir başladı, Pir başladı. Adeta At-Çek olayı yaşadık. Yemlerim bitene kadar hiç durmadı Çinekoplar. 16 adet Normal boyda Çinekop yakaladım. Yemim bittiği için bırakmak durumunda kaldım. Fakat oradakiler hazırlıklı gelmişlerdi ve hala devam ediyorlardı.Söylediklerine göre gece 24:00'a kadar yapıyormuş bu sıralar. Cep telefonuyla fotoları çektim fakat çok karanlık olduğundan hiçbirşey belli olmuyor.Fotolar birdahaki sefere. Çinekop Takımı : Klasik mantarlı, küçük iğneli takım Yem : Kraça, yaprak yem. Kurşun : 40-60 gr ve fosfor kullanmak gerekiyor.
Haftasonu İStanbuldayım.DAha once hic cinekop yakjalamadım.İstanbuldaki arkadaslar ogretir artık su işi..Tebrik ederim bu arada ,iyi av olmus..
Kumkapı radar kulesi civarında (batık gemi) saat 22:00 sonrası aynı takım ve yöntemle çinekop avı yapıldığını öğrendim. Yakın zamanda giden oldumu hiç. Bunu doğrulayabilecek kimse varmı ?
kardeşim bende pendikten tekneyle çıkıyorum şu takımın özelliklerini bir açıversene nasıl bir düzenek bu
Özel birşey değil arkadaşım. Klasik mantarlı hırsız iğneli takım. Aşağıdaki linkten resmini görebilirsiniz. http://www.albashop.com.tr/asp/listgroup.asp?group=10040000
26.06.2007 Maltepe Dün akşam saat 21:30 dan itibaren Maltepe Migros'un önüne geldik.Bizimle beraber olta atan yaklaşık 50 kişi ile beraber yemli çinekop takımı yaptık,(Yemler saat 19:00 - 21:15 arası dragos liman burundan tutulmuş istavritler) fakat hareket olmadı. Daha doğrusu hareket oluyor, sert bir çarpma ve sonrasından yarısı yada yan tarafı olmayan yem zaten daha sonrada balık vurmuyor bu arada orada bulunan arkadaşlara soruyorum ben alamadım ama aşağıda ufak yaprak yada büyük mezgit var sanırım niye diye soracak olursanız bu çarpları çinekop yapmaz vurdumu arka arkaya tasmalar yemi hadi o da olmadı lüfer yapar ama insaf 10 vuruştan birini alırsın ki bazıları balıkla aynı anda tasmalandı.Ama yinede vuruşlar güzeldi yine gitmeyi düşünüyorum ama ilk göz ağrım cevizli tekel iskelesi yanı limana bakan taraftan şaşmayayım yosunlu falan ama yinede vurdumu alıyorsun hiç değilse Herkese iyi avlar...... Son ağaç kesildiğinde,son dere kuruduğunda ve son balık yendiğinde paranın yenmeyeceğini anlayacaksın...(Bir kızılderili kabilesinden) Saygılar...
yeşilköyde de çinekop çıkıyor gece, klasik mantarlı çinekop takımı gerekiyor ama ufak olanlarından kullanın derim.Yeşilköy plajların oradaki kayalıkların arkasında çok sayıda kuvvetli spot var, balığı kıyıya çekiyor, iki burun arasında olta atarsanız başarılı olursunuz, oltanızı düşürdüğünüz yerin spotları direk görmesi başarınızı arttırır, bu arada güneş battıktan 1-2 saat sonra başlıyor sabaha kadar devam ediyor..