24-25/07/2010 Güzel Sazan Avımız 2

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında sniper85 tarafından paylaşıldı.

1. sniper85

sniper85 Davut

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST 4.50
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    Onu hâlâ arıyorum...
    ÖNEMLİDİR LÜTFEN ÖNCE BURAYI OKUYALIM​

Değerli amatör balıkçı arkadaşlarım. Eren Abinin yakalamış olduğu aynalı sazan göle iade edilmiştir(salınmıştır). Diğer iki küçük sazan ise İsrail sazanı olarak bilinen göl parazitidir. Gölü bu tip haşeratlardan temizlemek ise bir görevdir. Zararlarını araştırıp öğrenebilirsiniz. Bir ricam daha var lütfen sadece resimlere bakarak yorum yazmayalım. Av raporunu okursak daha anlamlı yorumlar yazılabilineceği kanaatindeyim. Saygılarımla...

Öncelikle herkese selamlar.
    24/07/2010 Cumartesi günü tüm amatör(sözde):) balıkçı dostlarımı arayıp balığa gidip gidemeyeceğimizi sordum. Anlamak mümkün değil ama o balık hastası, haftasonunu iple çeken abimelirimizin hepsi Cumartesi günü işte ve oldukça geç çıkıyorlar işten. Bense senelik izne ayrılmışım evde kafayı yiyorum. Hepsinden son haber akşam saat 20:00'dan sonra gelecek o da kesin değil. Herneyse akşamı ettik sonunda ve birer ikişer aramalar başladı. Malesef hiç olumlu haber yok. Derken İbrahimi birkez daha arayayım dedim.(Laf aramızda o da benim gibi saat kaç olursa olsun yeter ki balık olsun diyenlerden) bu arada saat 22:00 konuştuk kararlaştırdık gidiyoruz balığa. İbrahimde işten yeni çıkmış daha serviste yani o kadar yeni.:) Neyse çayımızı termosa doldurdum malzemelerimizi de alarak evden çıktım ibrahimi almak için. Bu arada Eren Abiden de haber geldi o ve fatih de sabah yengelerimizle beraber kahvaltı için bize katılacaklarmış. Bu gerçekten çok güzel bi haberdi. saat 23:00 oldu tabi bu arada. İbrahimi(avciibo1985) de beylikdüzünden aldıktan sonra doğru b.çekmece gölüne. Ne hikmetse bu haftasonu göl baya bi sakindi. sanki bu haftasonu herkesin extra bi işi çıkmış ve kimse balığa gidememişti. knedimize güzel bi avlak seçtik ve sonunda oltaları suyla buluşturduğumuzda saat gece yarısını geçmişti 00:15.

MALZEMELER :
    dip takımı (tek iğneli de vardı 3 iğneli de)
    Yem olarak çeşitli renklerde BOİLİ ve MISIR.

Sabaha kadar tek bir vuruş bile alamadık. İbrahimde biraz yorgun olduğundan arabada biraz kestirmeye karar verdik ama benim kulağım sürekli zillerde. :) Tam ibrahim biraz zdalmıştı ki sabaha karşı saat 05:30 civarı zillerden biri deli gibi çalmaya başladı. Önce küçük bi israildir ben alırım kıyıya dedim ama kamışı elime aldığım an anladım ki bu israil falan değildi. ibrahim kepçe diye bağırdım ve 3-5 dakikalık bi uğraşla balığı kıyıya aldık 42 cm lik güzel bi kara sazan. Bu balıktan sonra kayda değer bi balık alamadık epeyce bi süre 3-5 israil geldi sadece. Bu arada nevalemizde(özellikle sigara) bitmek üzereydi ki saat 09:00 civarı Fatih(Goldarrow) yetişti imdadımıza. Oltaları ona emanet ettik ve İbrahimle beraber hem temiz suyla bi elimizi yüzümüzü yıkamaya hem de eksikleri gidermek üzere avlaktan kısa süreliğine ayrıldık. Döndüğümüzde Fatih İbrahimin oltayla güzel bi sazan daha çekmişti onun da boyu 41 cm kadardı. İbrahim şanssızlığına birazz kızsa da güzel sazanı görünce hepsini unuttu.
    Bu güzel balıkla beraber kayda değer balık sayımız ikiye çıktı. bizim hemen yanımızda balık tutan başka amatör balıkçı arkadaşlar da en az 5-6 kiloluk sazanı alınca bizim iştahımız iyice kabardı. İbrahim büyük balık almadan gitmek yok derken Eren abiler de geldi yanımıza ve sonunda kahvaltı için herşey hazırdı. saat 10:30 civarı güzel odun semaverinde Fatih dostumuzun demlediği o nefis çay eşliğinde kahvaltımızı yapıyorduk ki Allahım benim uğurlu kamışa bağlı zil deli gibi çalıyor. Mandalı yeni olduğu için düşmüyorda. Hemen kamışı aldım elime ve Balığın güzel olduğu o an anlaşıldı zaten. Eren abi kamışın ucunu görür görmez hemen kepçeyi kaptı. Balığı biraz yorduktan sonra kepçeye aldık. 50 cm'in üzerindeydi.
    Kamış 10 TL, Makine 10 TL, Misina 13 TL, Balığı Çekmek TARİF EDİLEMEZ. Paranın alamayacağı şeyler vardır geriye kalan herşey için...

Avlağımızdan bir görünüm.

Uploaded with ImageShack.us

Bendeniz ve Sazanım...

Balıık delisi İbrahim(avciibo1985)

Eren Abimiz ve son anlarda oltasına takılan şirin mi şirin bi aynalı. Büyüyüp kocaman olduktan sonra yine Eren Abimizle buluşması için onu suya iade ettik.

Bunlar da güzel sazanımızın bütün haldeki son resimleri...

Buda Eren Abinin aynalıyı bıraktığı sahne...

http://img822.imageshack.us/img822/4670/img0101.mp4

Son düzenleme: 26 Temmuz 2010
  2. ..........

..........

güzel bır hafta sonu olmuş.daha büyüklerini yakalamanız temennisi ile. paylaşım için tşk.ler.

3. cousteau

cousteau Hüseyin MISIR

Favori Kamış:
    Yabomax SURF 4.20
    Favori Makine:
    Shimano ActiveSURF 採用
    En İyi Avı:
    Torik, 2.5 kg.
    inanılmaz bir başarı tebrik ederim, kibrit kadar bir bebek sazanı yakalayıp suya geri göndermemek size tarif edilmez bir keyif vermiş olmalı...

4. sniper85

sniper85 Davut

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    Onu hâlâ arıyorum...
    Bu kinayeli ve önyargılı mesajınıza da saygı duyarak bu konuyu açıklama gereksinimi hissettim. Resimde görünen kibrit kadar dediğiniz sazanlar israil sazanıdır. Üstelik de yavru sayılmazlar ki yavru bile olsalar diğer balıkların bekâsı için kesinlikle suya iadeleri söz konusu olamaz. Size de tavsiyem israil sazanı yakaladığınız zaman siz yemeseniz dahi bir kediye verin hayvanın karnı doysun hem de göl bir parazitten kurtulmuş olur.
    Sayın Hüseyin Mısır size şunu da söylemek isterim gördüğünüz israil sazanlarından daha büyük olduğu halde suya iade edilen bir Aynalı sazanın olduğu bu av raporuna bu şekilde kinayeli bir mesajı yakıştıramadım.
    Yine de saygılarımla...

5. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Davut kardeş tebrikler. Daha güzel avlar dileğiyle...

6. aykut1970

aykut1970 aykut

Tebrikler güzel av sazanın boyu sanırsam 47cm civarı, israilleri salmamaklada iyi etmişsiniz;)

7. sniper85

sniper85 Davut

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    Onu hâlâ arıyorum...
    Çok teşekkür ederim umarım daha büyükleri sizinle olur. Bu arada Kara sazanın boyu 52 cm. :)

8. aykut1970

aykut1970 aykut

İnşallah kardeşim sağolasın :)
    bu arada ölçüyü neredeyse tutturuyormuşum:cool:

9. okyar5

okyar5 okyar kahraman

Favori Kamış:
    D.A.M ve Remixon kamış
    En İyi Avı:
    120 cm yayın ve 45 cm dağ alabalığı
    tebrik ederim hoş balık..

10. kedi

kedi kazim

Favori Kamış:
    Okuma
    Favori Makine:
    Okuma
    Davut kardeşim çok güzel bir av gerçekleştirmişsin. Tebrikler
    Anlatımın da bir okadar harika
    İsrail sazanlarını geri bırakmamakla çok doğru bir karar vermişsiniz.
    Ayrıca aynı dertten bende şikayetçiyim. Bazen arkadaş bulamamak tüm hevesimi kaçırıyor. Yanlız ava gitmeyi özellikle tatlı su avında yanlız olmak çok kötü.

11. sniper85

sniper85 Davut

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    Onu hâlâ arıyorum...
    Hadi gündüz neyse sağında solunda biri oluyor muhabbet kuruyorsun ama gece avı yalnız hiç çekilmiyor...

12. matti

matti murat

davutcum tebrik ederim.yine çekmişsin yavruyu ..

13. sniper85

sniper85 Davut

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    Onu hâlâ arıyorum...
    Öyle oldu be murat abi. Alışkanlık işte... :cool: :D

14. ErginAVCI

ErginAVCI

Favori Kamış:
    Olta
    Davut güzel balıklar ama hep aç gözlülü davranmayalım lütfen yavru pullu ve aynalıları geri salalım gölde hafta sonu günlük balıkçı 3000 kişiyi buluyor, herkez bunları avlarsa üremesine şans verrmeden israillere talim olursunuz Allahın rahmetiyle göle gelen balıkların değerini lütfen bilelim

15. vessa

vessa gürel

Favori Kamış:
    Alivio CX Surf TE
    Favori Makine:
    Daiwa WindCast X5000
    En İyi Avı:
    5.7 aynalı
    guzel av olmus ısraıllere gecıt yok ıyıkı salmamısın sen baskalarının dedıgıne bakma kardes laf olsun torba dolsun mısalı

16. sniper85

sniper85 Davut

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    Onu hâlâ arıyorum...
    Ergin abicim lütfen raporu ve daha önce yazılan mesajlara verilen cevapları okuyarak yorum yazalım.
    Aynalı sazan suya geri salındı videosu da raporun en alt kısmında mecut. o iki küçük sazan da israil sazanı. Beşikteki israil sazanı kundağıyla beraber takılsa oltama yine de geri salmam. Zararlarını araştırırsanız ne demek istediğimi anlarsınız.

17. sniper85

sniper85 Davut

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    Onu hâlâ arıyorum...
    Aynen öle abi ya. Onlar yüzünden rapor falan koymıcam bi daha siteye nerdeyse. Ne çok seven varmış bu israili.
    Tövbe estağfurullah...:mad:

18. ErginAVCI

ErginAVCI

Favori Kamış:
    Olta
    İsraillere lafım yok o göle gittiğim zamanlar ufak olsada salmıyorum, yavru sazanları salmışsan sorun yok en azından paylaşım platformu olduğundan bohçacılık yapabilecek kişilere yönelttim bir nevi bilinçli avcı olduğun belli rastgele

19. avciibo1985

avciibo1985 ibrahim

Favori Kamış:
    LINEeAFLE surf
    Favori Makine:
    okuma traventine65 surf okumacompressa cp 65 surf okuma compressa cp 80
    En İyi Avı:
    hangisini yazayım
    sayın mısır yorum yapmadan önce konuyu iyi okyun ve vıdeomu izleyın sonra yavru ve kıbrıtten bahsedın bu yorumunuz dn pek bılgınız olamdığı anlaşılıyor unutmadan sunua belırtım sıze bır israilin bır golde tatlı suda kı zararlarını bır öğrenın

20. avciibo1985

avciibo1985 ibrahim

Favori Kamış:
    LINEeAFLE surf
    Favori Makine:
    okuma traventine65 surf okumacompressa cp 65 surf okuma compressa cp 80
    En İyi Avı:
    hangisini yazayım
    emeğine diline sağlık kardeşim avımızın hakkını vermişsin daha iyilerine inşallah gerci can sıkıntısın dan bırıkı laf olsun dıe anlamadan olumsuz yorumla var ama darısı onların başına buraya konu kumak para ile değil sıra ile görüşürüz