evet 24 ekim öğleden sonra iki saygı değer abimle buluşup saklı kalmış son cennetlerden birine doğru yola çıktık gerçekten cennet kadar güzel olan avlağa ilk kez gidiyordum içim kıpır kıpır acaba nasıl diye diye avlağa vardık ki gerçekten cennet bu iki abimle daha yeni tanışmış olmama rağmen sanki herzaman onlarla balığa gidiyomuş kadar rahattım ikiside çok saygıdeğer abilerim olarak gönlümde yer kazandı ikisine de çok teşekkür ediyorum beni çok iyi karşıladılar bu kadar ilgi açıkçası beklemiyordum ama allah razı olsun onlarda hani bir tabir vardırya elini sıcak sudan soğuk suya değdirmem diye aynen öyle avlak okadar güzel ve şirindiki okadar güzeldiki kelimelerle anlatılmaz yani o kadar diyeyim neyse avımıza geçelim abilerimde bende sezon finaline burası nasip dedik ve yerleşmeye başladık oltalar açılmaya başladı tabi biz abilerin yanında tamamen acemi çaylak yani o konumdayım oltalar bi çıkmaya başladı anam bunlarda ne oltalar on numara bizimkiler yanlarında sanki fındık çubuğu ben şokta tabi utana sıkıla dedim şu oltaları hemen sallayam bari ortalıkta görünmesin dedim hemen oltaları suyla buluşturdum başladım botu şişirmeye açıkçası bukadar malzemeyi bi arada görmemiştim ne ararsan var abilerde sanki balık malzemsi shopları var diyecem okadar yani neyse botu şişirdim abilerimde oltalarını hazırladılar onlarda oltalarını suyla buluşturduktan sonra yemleme için botla oltalarınolduğu bölgeleri güzelce yemlediler yemleme işinden sonra oturup güzel bi çay molası verdik başladık artık alarm ve zil seslerini beklemeye abilerim zaten gece burda vuruş nadir olur sabaha sıkı hazırlanalım dua edelimde yarın güneşimiz bol olsun dediler işin garip tarafı burda balık güneşli ve sıcak havada iş yapması başka yerde tam tersi olur gece güzel balık olur yani dedim onlarda bana artık şakamı ciddimi anlayamadığım bi cevapla buranın balıkları antalyadan geldi dediler güneşlenmeyi seviyolar dedi bak mısırlara boşunamı güneş yağı sürdük şaka anam o dane saat yedi civarı bir vuruş aldık hop oltanın yanına bi tasma abi asıldı balık geliyo yüzler gülüyo derken abim birden bıraktı demesinmi benim surat aynen bu şekil neyse dedik nasip deyilmiş deyip oltayı yeniden yemleyip doğruca suya attık ondan sonra başladık sohbete saat baya geç oldu abim yavaş yavaş yatalım sabah erken kalkacaz dedi bu arada ben uyumam abi dedim sabaha kadar beklerim dedim başladımı çakallar kurtlar ulumaya bendeki surat aynen bu abime sorduğum tek soru ben hangi çadırda yatacam abileri aldımı bi kahkaha ortalık yıkılıyo abim valla biz senin çadır vardırdiye sana çadır getirmedik abi yapma gözünü sevem ben dışarda duramam valla sen yatmam dedin diye sana çadır almadık abi bu çadır kaç para abim 200 tl abi ben sana dönüşte 400 verem olmazmı çadırı sat bana aynen cevap olmaz neyse hadi bu seferlik alak bari dediği anda bende kelimelerle anlatılması zor bi rahatlama sanki kuş oldum yani neyse hemen yattık uyuyamıyom habire uluyolar çadır çevresinde çıtırtı eksik olmuyo bu şekilde sabahı ettikten sonra sabah hemen bi yemleme ardından oltaalarında yemlerini yeniledik hemen güzel bi kahvaltı ardından heycanlı bekleyiş bekle bekleye bilirsen sabırsızlık içinde bi sağa gidiyom bi sola yok hiç bi hareket yok öğlen oldu daha oltalarda tık yok abilerim hemen olta çantasından bana bi tane spin olta ucuna şamandıra al oyalan biraz tabi ben adamlara rahat vermiyomki bi hani balık yok neden gelmiyo adamlar şunu eline bi şamandıralı verelimde bari oyalansın dediler heralde başladım at çek yapmaya sinek iğne ucunda ciğer olta suya değer deymez balık oltada napalım bunlarla idare edecez yakaladığım balık tatlı su sardalyası ,hamsisi dere balığı bu kadar çok adı var dediler neyse dedim balık balıktır akşama kadar baya bi yakaladım abiler hadi gidelim bu gün burda nasibimiz yokmuş yavaş yavaş toparlanalım tamam dedik kısmette yok derken bi vuruş ama ne vuruş olta fırlayacak abi bi tasma balık geiyomu malesef balık yok ben tamamen çöktüm oltayı çektik yem yok balıkta yok saat beş gibi avlaktan ayrıldık sene gelmek üzere sezon finalini yaptık bu iki saygıdeğer abime çok ama çok teşekkür ederim allah onlardan razı olsun çok güzel bi hafta sonu geçirdim seneye inşallah tekrar gitmek üzere sözleştik ve ayrıldık tekrar tekrar teşekkür ediyorum kendilerinde saygılar sevgiler abilerim (isim vermedim istemediler bende tama dedim saygılarımla
vaayy beee. o kadar güzel ve akıcı anlatmışsın ki. bir nefeste okudum. keşke avlaktan da kareler verseydin. çok daha güzel olurde. bu güzel anılar için teşekkür ederim. bende ilk gittiğimiz zamanlar çakal seslerinden ve çadırın etrafındaki çıtırtılardan irkilirdim, ama zamanla alıştım. şimdi ninni gibi geliyor.
Oldukça heyecanlı bir gece olmuş. Allah'tan bizim buralarda kurt murt yok. Ben de gece uyuyamam yoksa mazallah. Sabaha kadar pörtlemiş gözlerle otururdum herhalde. Varsın balık olmasın, o cennet misal yerde bir gün geçirmişsin, o da yeter.
Güzel anlatımın için teşekkürler Mithat. Dilerim beklediğin sazanlar başka zaman oltanı ziyaret ederler.
çok güzel anlatmışsınız,kaleminize sağlık. okurken sanki sizinle birlikte gibi hissettim kendimi,umarım sezonu çok bereketli avlarla karşılarsınız.
Mithat kardeşim inan bana bende kendi adıma ve eşim adına seni arkadaş olarak çok beğendik ve göstermiş olduğun saygı içinde takdir ettik seneye inşallah avlarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz (konuya katılımcı olarak Erdem ve benim eşlerimizi yazmayı unutmuşsun :S) bu hafta nedendir bilinmez doğru düzgün resim çekemedik herhalde avın verimsizliğinden olsa gerek bu verimsizliğide ben kapalı olan havaya bağlıyorum gece çektiğimiz fotolardan ikisini sizlerin seyrine sunuyorum