24-25 Eylül.2011 Büyük Sazanlar

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında aydın karakaya tarafından paylaşıldı.

1. aydın karakaya

aydın karakaya Aydın KARAKAYA

En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    2011 bizim takım için son derece verimligeçiyor,hem sazan hemde diğer türler açısından gerçekten kendi rekorlarımızı adet ve kğ.bazında ye
    nilediğimiz avlar yapıyoruz.Ancak şans faktörünü hariç tutarsak,bu başarının altında büyük emekler var.Ekip arkadaşlarımla birlikte bir çok farklı avlakta avlar yaptık hemen hemen hepsinden yüzümüz gülerek döndük.
    Yaptığımız sazan avlarında özellikle Ayhan arkadaşımız boilileri hazırladığı için çok emeği var ,ve aldığımız sonuçlarda özel aromalarla hazırlanmış boililerin çok etkisi oldu.Avlağımızı yaklaşık 3 aydır düzenli aralıklarla bu özel aromalı boililerle yemliyoruz ,bu uzun süreli ve düzenli yemlemeninde sonuçlarda önemli katkıları olduğunu düşünüyoruz.
    Şimdi en son yaptığımız toplam 15 vuruş sonucunda 10 adedini karaya alabildiğimiz,misinalarımızın patladığı,tüm sazancıların rüyalarını süsleyebilecek avımızdan görüntüleri ssizlerle paylaşmak istiyorum
    Son avımızı Ayhan ve Tamer ile birlikte gerçekleştirdik.Ayhan ve Tamer bir gün önceden avlağa gitmişlerdi.Ben 2 Ayhan ve Tamer 4er balık yakaladılar.
    tüm dostlara rastgele

2. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Aydın kardeşim vurun adamı can evinden acımayın bile bu ne güzelliktir daha iyileri rastgelsin bile demek gelmiyor insanın içinden dediğin gibi 2011 hakikaten sizin için bereketli geçiyor,neyse 2012 için daha iyileri için dilekte bulunalım rastgele gardaşım:)

3. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Bereketli avlarınızın devamını dilerim

4. yakamoz7077

yakamoz7077 DURMUŞ Ç

Maaşallah Aydın abi mükemmel bir av olmuş tebrikler.
    Görüyorumki avlağınızın deşifre olmaması için fotolarda gerekli çalışmayı yapmışsınız :)

5. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    Masaallah cok guzel,baba baliklar,afiyet olsun.

6. beyyurdu23

beyyurdu23 EYYÜP

En İyi Avı:
    sazan- 3 kilo :)))
    abi nasıl yapıyorsunuz ya nedir b işin sırrı balıkçılığımdan utandım bunları görünce yav maşallah demekten başka birşey gelmiyor elimden :)

7. hacımetin

hacımetin metin gurses

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    TEBEN EN500
    En İyi Avı:
    Sazan 7,5 Kg. Turna 55 cm.
    Vaaaavvv Abim Maşallah Nerde Büyümüşler. Darisi Bize . Afiyet Olsun.

8. Martin

Martin Mert

Favori Kamış:
    Dut sopası
    Tebrik ediyorum balıklar için. Yalnız bir konuya değinmeden geçemiycem, kendinizde söylemişsiniz zaten bu balıkları havyar atma dönemi belli bir yeme alıştırıp sonrada bakın neler tutuyoruz demekte ne kadar etik? O yeme alıştırılan göllerdeki balıklar bir daha başka yemlere gelmiyor açık bir şekilde kendi tekelinize alıyorsunuz bu gölleri. O resimlere düzeltme yapsanızda yapmasanızda zaten bir şey değişmeyecek başka balıkçı gelip sizinkilerin arasına olta atsada bir şey tutamayacağını çok iyi biliyorsunuz. Bir çok farklı yemlerle her göle değişik yemleme yapan kişilerle tanıştım. Bu kara avcılığında bölgeye teyple kuşları kandırıp düşürmekten farksız. Tutulan balığa diyecek bir şeyim yok ama o yeme alıştırılan balık bir daha başka yem yemiyor başka oltalara gitmiyor. Bu şekilde gölleri bir kaç kişinin balık tutacak şekilde balıklara ayar çekilmesi beni oldukça rahatsız etmeye başladı. İstanbuldan edirneye kadar kaç tane gölün kimler tarafından bu şekilde ele geçirildiğini öğrendiğimde bu balıkçılık artık bitmiş dedim. Kimisi balığı iade ediyoruz yemiyoruz falan diyor ama sadece duyurulan bilinen kısmı bu kadar kamyonla balık çıkarıyoruz diyenlerde var bu balıkları satanlarda var. Bu avlanma şeklinizi de bu şekilde yıllardır duyura duyura gözü kararmış kişilerin neler neler yaptığını görüyorum etrafımda. Büyük göllere çok fazla bulaşılmıyor ama orta halli göller resmen talan edilmiş durumda. Bu sezon sadece 3 defa balığa gittim içimden gidip o göllerde ne zaman harcamak ne para harcamak geliyor. Bana sorarsanız biraz özeleştiri yapma zamanıdır. Bir daha tebrik ediyorum bu büyük avlarınızı.

9. SAFRAN

SAFRAN Mehmet BOSTANCI

Aydın bey maaşallah..Herşey bir tarafa o aynalı bir tarafa..:p :p Devamı dileğiyle...reeling

10. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    tebrik ediyorum. daha iyi avlar dilerim. çok güzel balıklar.

11. balkes1982

balkes1982 ALİ

bana göre üç yıllık yemleme işin sırrı.....

12. kral-ozcan

kral-ozcan ömer

En İyi Avı:
    7kg turna 100 cm ve 10 kg aynalı sazan
    Abi öncelikle konuya çok yanlış bir pencereden baktığın aşikar.Ayrıca sazan avından da pek haberdar degilsin sanırım.:confused: .Zaten Sazan avı dendigi zaman akla ilk gelen şey yemleme faktörüdür.Bunu sayın Aydın abim çok düzenli ve dogru bir biçimde yapıp çok güzel bir ava imza atmış.Bunu bu kadar dramatik hale getirmenin ne manası var...Şimdi boiliye alışan balıklar artık boiliden başka birşey yemeyecekmi sanıyorsunuz.ha öyle sanıyorsanız o göldeki balıklar açlıktan ölcektir. Eger sizde aynı şekilde emek harcayıp aynı yemlemeyi mısırla veya başka birşeyle yaparsanız ve sabırla bu işe devam edip güzelce kampınızı kurarsanız sizde göreceksiniz ki büyük balık yakalama sansınız artacak.Bu işler çok emek çok sabır çok tecrübe çok azim ve çok bilgi ister.Ha birde zaman bütün bunlar toplanırsa çok güzel avlara imza atmanız için geriye sadece Allah tan nasip kalıyor...Şimdiden Rastgelsin diyorum
    Bu arada tekrar tebrikler Aydın abi ve ekibi.
    saygılar..

13. aydın karakaya

En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    teşekkür ederim

Ben avlaklarında kötü niyetli kişilerden korunması gerektiğini düşünüyorum

Teşekkürler daha güzelleri size denk gelir inşallah

olurmu sevgili dostum, bilinçli bir gayret ve sabır sonrasında mutlaka daha iyilerini yapabilirsiniz

İnşallah daha irilerini senin raporlarında okuruz

Ah aynalı ah ,aynalı konusunda şanslı olan bendim diğerlerinden küçük olmasına rağmen günün yıldızıydı

Ertan ,senin raporlarda bir aksama var sanki yoksa bana mı öyle geliyo

14. aydın karakaya

En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    Raporu dikkatli okursanız üç rakamından sonra ay geliyo

15. aydın karakaya

En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    Ahmet daha irileri sana nasip olur inşallah

16. aydın karakaya

En İyi Avı:
    sazan 12 kg

Ömerim gözlerinden öpüyorum

17. yakamoz7077

yakamoz7077 DURMUŞ Ç

Bence haklı...

18. Martin

Martin Mert

Favori Kamış:
    Dut sopası
    Görmek istediğin pencereden bakıyorsun olaya, boiliyi ağızlayıp yutabilecek balıkların en az kilosu ne kadardır az çok tahmin edersin. Havyar atma dönemi bir yeme alıştırılıyor bunlar her hafta aynı yerde onlarca kilo yem atıyorlar. Balığın aç kalma gibi bir şansı oluyormu sence? Avlağına gittiğinde yemlemekle balıkları belli bir yemle beslemek aynı şey değil. Güdülendirilmiş balıklar her halukarda o yemi gördüğünde saldırıyor onu bekliyor. Eskiden 3-5 sayılı kişi vardı bu işlerle uğraşan şimdi gel istanbulda her semtte kim bilir kaç tane boili yapan evinin bir odasını imalathaneye çevirmiş kişiler var. Mantar gibi de çoğalmaya devam ediyorlar. O şekilde mutlusunuz devam edin parsellenecek göller az kaldı iyi koruyun avlağınızı bir gün sizinkinede bulaşacaklar nasılsa.

19. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Aydın abim maşallah. Gözalıcı güzellerle gönlümüzü şenlendirdiniz. Torunlara anlatılacak cinsten harika balıklar, hepsi birbirinden güzel.

Nice avlara sevgili abim, tadında ve gönlünce. Ayhan ustaya da can-ı gönülden selam ve sevgilerimle.:) ;)

20. _korkmaz_

_korkmaz_ Yasir

Favori Kamış:
    Okuma Epix v2 3.90 3parça ..-Filstar 3.60 3lb 3 parça
    Favori Makine:
    Okuma power lıner 860 - Filstar carp Runner mg60
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 6kg
    Böyle güzel avlarınız daim olur inşallah.. Boili hakikaten zahmetli bir olay ama o karışımı tutturduğunuz zaman çok zevkli hale geliyor .. Niye mi :)
    Kendimden örnek veriyim önceleeri sadece kuru mısırı alırdık tık tık tık yemleme sonra balık bekle hee ne kadar trofe seninn oltalarının başında ? :s
    Ama boili hazırlanışında güzel bir araştırma geenel olarak trofelerin hangi aylarda neyle beslendiği vb.. gibi bilgileri elde edersek ki bunları da karışımımıza uygulayabilrsek! o zaman deymeyin keyfinize..
    Yanlışmıyım Abilerim.. ;)
    Tekrar Tebrikler abi..