24 Eylül 2012 LÜFER AVl (Alico)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. heraklitus

heraklitus GÖKHAN

Favori Makine:
    Ryobi Kobe 4500
    Tebrikler hocam gayet güzel bir av olmuş benziyor..Lüfer bu yıl baya bol olucakmış.Çinekopa gelen yasakla beraber güzel keyifli avlar oluyordur.Be daha hiç yemedim lüfer inşallah bir gün yemeğide nasip eder bakalım...

2. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Alem adamsın yahu!

Hani her eve lazım dedikleri cinsten.:)

Sakın bir yere kaybolma e mi?

KAğıt üzerinde fikir güzel ama uygulamada bedene de gam yaptırır gibi geliyor ne dersin?

3. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Tebrikler güzel ve taze balıklar :) .

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Çok doğru. Ama püf noktası şu satırda gizli:

Normal misina ile bunu pek yapamazsın, zira onlar uzar, ama FC uzamaz.

Uzamadığı için, FC misina gamda yapmaz. Gam, uzamanın dengesizliğinin sonucudur, misinanın bir tarafı az, öbür tarafı fazla uzarsa, gam ortaya çıkar. Ama FC bu sorundan muzdarip değildir, gam pek yapmaz ve yapsa bile çabucak düzelir, bir iki çekiştirme ile. Ki bu zaten sürekli olacak olan şey bu formülle.

5. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Dün gerçekleşen av çok enteresan bir avdı raporlayacağım bir ara ancak 35 dakikada yaklaşık 4 balık geldi takıma. Aslında denize çıkarken yanımda yem adedi sıfırdı. Arkadaşlara lüfer tutucam dedim hiç yemim yok çıkıyorum dedim ve çıktım. millet kafa buldu. ancak balığı tuttum hemde nasıl bir yöntemle

Serdar benide kendine benzettin ya Helal olsun sana. Yemsiz Lüfer tutma sanatı. ama baya iyi çalışıyor

No Yem Çok Balık

Princess MAria rapalanın önüne beyaz fırdondu taktım onuda bedene FC verdım. rapalanınarka iğnesini çıkardım araya bir halka ekledim ve bir maria daha bağladım. ve en sonunada tek 3 Lü iğne. Aman allahım nasıl çalışıyor süper ötesi derken Çok bereketli olacak herhalde dedim O anda Alarmlar lambalar derken V kayış koptu hemen stop edip kayışla mücadele bir sürüsünden.

Benide Kendine benzettin ya helal olsun

Olmayan yemle balık tutma.
    Olmayan balığı tutma

Allah Sonumuzu hayır etsin bakalım........

Ama takım Cukkk Oturdu. 1 rapalanın onundekı fırdöndü dönme verapalanın aksıyonunu düzeltiyor ve sağa sola yapmasın duz gelsin dıye araya halka 2. rapala oynasın diye Oldu sana Yeni jenarasyon bir takım işte. Hay Alahım ya

6. Uygar Arslan

Uygar Arslan Uygar Arslan

Daha neler duyacağız...Ama işte insan beyni susmuyor

7. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Ve tabi bu arada kurşunuda en hafifinde 160 gr kullandım dibe oturmasın diye kurşunda takıma en adisinden klipsli fırdondu ile bağlandı en paslı olanı takılma ihtimaline karşı en kötü kurşun gider. takım gelir.....

8. istavrit

istavrit Boğaç

Fentaziye başladın sen Usta ,dur bu akşam klasiğe döndüreyim seni :laughing:

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Üstadım bak, kendini kalıba bağlamazsan, her şey nasıl oluyor.

Bu bilinen bir yöntemdir, azıcık farklıdır ama, genede bilinen bir yöntemdir. En çok rastlanan türü ise, 2-3 tane kaşığı arka arkaya dizerek yapılandır. Kaşıkla oluyorsa, rapalayla neden olmasın elbette?

Daha ne şeyler bulup yapacaksın bak bir gör.

Neyse, ben aslında bunu yazmak için aldım klavyeyi. Bu biraz yapıp bıçak gibi kesmesi gibi durumlara karşı bir önlem var aslında. Biraz masraflı ama var.

Önce hale uğrayıp bir kasa hamsi alıyoruz. Sonra bu şekilde ilk balık vurunca motoru stop edip, kasadan hamsilerden bir avuç atıp görünmez olmalarına kadar bekliyoruz. Attığımız hamsileri göremediğimiz zaman bir avuç daha atıyoruz. Sığca ve az akıntılı bir yerde bu daha iyi netice verir, daha az yem gerekir. Akınıt rüzgar çoksa az öteye demir atıp, şamandıraya bağlayıp tekne demirden uzak tutulur, en az bir 25 - 30m.

Balıkların bir süre sonra etrafımıza toplandıklarını görürüz baya baya. Ondan sonrası zokanın ne kadar seri kullanılabildiğine bağlı olacaktır. Yemlemeye devam edildiği sürece, balıklar orayı terketmez. Üstelik yok misina seçme, yok yem seçme gibi şeylerde birden yok olur.

Tabi bu bir yöntem. Mazot parasından kısıp kasayla yem parası vermeye yarar. Bu şekilde yapılmazsa, tekneyle balığı aramak gerekir ki, çoğu zaman pek başarılı olmaz.

10. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    o ikansızı ietemek olur işte o kadar akan yerde nereyı yemleyeceksın maalesef olamaz.. Kaşıklı yontemı kullanıyorduk zaten zamanında sürekli çağrışım ordan geldi zaten ama takım çalışıp balık tutuyorsa gerisi boş ne olursa olsun. yemleme işi kesinlikle unutuyoruz....

11. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Ali abi tebrikler.Ama şu yakışıklı balıklara bu foto olmamış.Acil güzel bir kamera edin bir tane:)

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Akıntı alsın gitsin inan ki hiç önemi olmaz. Balık yeme değil, yem izi, koku izi denen şeye geliyor. Tüm mesele o koku izinin kesilmemesi.

Ha, uğraşamam edemem vs. gibi durumlar elbette geçerli durumlar. O ayrı mesele.

Biz bunu lüferin filan oyalanmadığı meralarımızda uyguluyoruz. Akıntı da az değildir (bkz: feribotlar, dümen suyu afeti) ama gayet iyi netice veriyor. Bunu yapmayınca, lüfer 5dk yapar bizde en fazla çoğu merada.

13. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Alico Abi, tebrik ederim herzamanki gibi harikasınız tekne avcılığında bir sizi birde Orhan Amcayı örnek alıyorum kısmetse kendisiyle hafta sonunda tanışacağım kısmet olurda birgün sizinlede tanışırım
    Bende az önce çelik telle şamandıralı lüfer takımı yaptım kıyıdan atmak için güzel oldu bir örneğini istanbulda görmüştüm

14. cem76

cem76

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 14 kilo,kırlangıç 5 kilo,kalkan 8 kilo,karagöz 6 kilo
    Yozuri %100 fc kullanıyorum 0.35 luferde kursun sonrası misina parmaga oturmasın diye kalın ama calisiyo ancak gam yapiyo bu misına

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Yozuri'nin hangi modeli, biliyor musun?

16. Sonay Önder

Sonay Önder Sonay Önder Çeribaşı

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    Tebrik ederim abi ellerinize sağlık ve afiyet olsun