24 nisan Turna avımız

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında R DENİZ tarafından paylaşıldı.

1. R DENİZ

R DENİZ R DENİZ

Favori Kamış:
    lineaeffe,Alba Star
    Favori Makine:
    Shakespeare, BALZER CDI 850
    En İyi Avı:
    Sazan 6 kg, yayın 15 kg
    Abimlerle daha sezon açılmadan yaptığımız 23 Nisan programını bir gün gecikmeli olarak uygulama şansı bulduk. Hava her ne kadar yağmurlu ve soğukta olsa güzel bir gündü.
    Abim, kuzenim ve arkadaşı Ankara çubuktan bizde arkadaşım Ali ile misafir olarak Niğde den Kırıkkalede yapacağımız ava katıldık. Günü birlik 300km yol gitmek ve gelmek oldukça bizi yordu.
    Sabah 05 gibi avlağa vardık, bot şişirildi hazırlıklar tamam oltalar suyla buluştu başladık beklemeye yalnız bir eksiklik var turnalardan hiç bir hareket yok bekle bekle gene yok. Kuzenimle botta şurada vardır yok, burada vardır fakat yok. Sabah avı boş geçecek derken diğer koya gitmeye karar verdik. Kısa bir bot yolculuğundan sonra kıyıdan atılmış onlarca oltanın yanından geçerek diğer koya vardık. Demir atıp oltaları salladık ve bir kaç dakika içinde il balık kepçenin içindeydi. Limitin biraz üzerinde olan balığı bota aldık ve soğuğun da etkisiyle titremeye başladık derken Mehmet’in mantar atar atmaz kayboldu hemen tasmaladı kamışın şeklinden ve makineden gelen sesten balığın boyutlarını tahmin etmek hiçte zor olmadı. kısa bir uğraştan sonra cıııırrrrrrrrrr cırrr sesleri arasında balığı kepçeledim. Bota aldığımızda Kuzenimin ve benim üşümemiz geçmişti. Bu balık Mehmet’in rekoru olarak kayıtlarımıza geçti.
    Küçük bir yer değişikliğinden sonra ben de ilk balığımı aldım derken diğer mantarın da kaybolduğunu fark ettim. Hızlı bir müdahaleden sonra günün ikinci büyük balığını aldık fakat diğerinin yanında lafı bile olmaz. Ve kahvaltı için abimlerin yanına döndük sağ olsun Ömer bize çok güzel bir kahvaltı hazırlamış. Kat kat giyinmemize rağmen botta çok üşümüşüz o soğuğun üstüne semaver çayıyla yapılan kahvaltı harika oldu. Öğle vakti dahil hiç güneş yüzünü göstermedi. Yağmurun aralıklarla yağmasına rağmen bir ara yağan yağmur bizi baya korkuttu. Öğleyin abimin hazırlamış olduğu harika yemeği ve salatayı yedikten sonra bir saatlik arabada verilen uyku molası çok iyi geldi. Akşama kadar oltalar suskundu akşamüstü ise herkes ikişer üçer balık daha çekti ve toplamda beş kişi yirmiye yakın balık yakaladık. İki tanesi küçük olduğu için suya iade edildi. Gün karadıktan sonra trofe ile çekilen fotoğraftan sonra düştük yola. Gece 00:00 başlayan bu keyifli gün ertesi gece 00:00 da bitti.
    Emeği geçen herkese çok teşekkürler.
    By denserec at 2011-04-29
    http://www.imageshack.us sitede bir sıkıntı var herhalde resimleri upload edemiyorum.

Son düzenleme: 30 Nisan 2011
  2. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Tebrikler Deniz abi, güzel av olmuş bunun yanında üşümüşsünüz ıslanmışsınız hiç anlamı kalmıyor.Hele ki dostlarla,abilerle öyle güzel bir ortamda bulunmak paha biçilemez tutulan balık bunun ödülü sadece önemli olan o anı yaşayabilmek.

İyi geceler...

3. betaserc0101

betaserc0101 murat

En İyi Avı:
    85 cm turna
    arkadaşlar tbrler çok güzel bir av olmuş yalnız bir şeyi merak ettim avlağınız kızılırmakmı yoksa kızılırmaktan beslenen bir barajmı teferruatlı sormuyorum yakında bende o tarafa gidecem bilgim olsun

4. ESER BABAOĞLU

ESER BABAOĞLU ESER

Favori Kamış:
    REMİXSON MASTER 4 MT
    Favori Makine:
    REMİXSON MAGNUM 6000
    Tebrikler Güzel Av Olmuş Ancak O Tuttuğunuz Güzelim Turnalari Salsaydiniz Biraz Daha Büyüselerdi çok Ama çok Daha Güzel Olacakmiş,ufacik Baliklari Tutup Yemek Insana Haz Vermez Tam Tersi Baliklarin Büyümesine Engel Olmaktan Başka Bir Işi Yaramaz Tamam Tutun Sonra Salin Inanin Daha Zevk Alacaksiniz.avlarinizin Daim Olmasi Dileğimle.

5. oguzhanyildirimoglu

oguzhanyildirimoglu oğuzhan

Favori Kamış:
    okuma salina
    Favori Makine:
    Ryobi 4000 vi
    En İyi Avı:
    turna 3kg
    Aynı gün ben de bir barajdaydım hem de yakın avlaklar seninki ile bu yer 2 gün kaldık ama tek bir tane bile alamadık kimsede alamadı gördüğümüz kadarıyla nasibin çokmuş gittiğin yer geçen sene kötüydü bu sene düzelmiş sanırım rapordan belli .... Tebrikler

6. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR55 MAKİNE
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Tebrikler harika bir av harika bir ortam imrenmemek elde değil devamının gelmesi dileğimle bereketli kazasız belasız avlar dilerim Ayrıca paylaşım zahmetinde bulunduğunuz içinde teşekkürler

7. muhammer41

muhammer41 Muhammer YILMAZ

Tebrikler avınız yorucuda olsa sonu güzel ve berketli olmuş böyle avlarınızın devamı dilegi ile rastgeleyin.

8. seyyah38

seyyah38 Hamza Doğan

Tebrikler çok güzel av olmuş.

Eser Bey, bu balıklar küçücük balık değil bence. Siz nasıl balıklar yakalıyorsunuz bilmiyorum ama arkadaşların balıkları gayet iyi. Anladığım kadarıyla siz 1-2 metrelik Orkinoslar, Kılıçlar, Morinalar, Berlamlar tutuyorsunuz galiba o yüzden size biraz küçük geldi sanırım. Haa tekrar suya iade etmek tercih meselesidir. İsteyen yapar istemeyen yapmaz. Limitlere uyduktan sonra bence sorun olmaz gibi.

9. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Tebrikler, güzel av yapmışsınız. Çektiğiniz zahmete değmiş. Afiyet olsun!

10. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Tebrikler çok güzel av olmuş..

11. ESER BABAOĞLU

ESER BABAOĞLU ESER

Favori Kamış:
    REMİXSON MASTER 4 MT
    Favori Makine:
    REMİXSON MAGNUM 6000
    HAMZA BEY ÖNCELİK LE MERHABA.
    BALIKLARIN LİMİTİ TUTMASI UFAK BALIĞI ALMAK ANLAMINA GELMEZ,O BALIĞI SALMAK ÖNEMLİ OLAN SALALIMKİ BİR SONRAKİ AVDA HERKEZ BÜYÜK AVLAR YAKALAYA BİLSİN 1-2 metrelik Orkinoslar, Kılıçlar, Morinalar, Berlamlar DEMİŞSİNİZ,OLSADA KEŞKE TUTA BİLSEK,NEYSE HERKESİN KENDİ TERCİHİDİR ANCAK UNUTMAYALIMKİ GÜN GELECEK TATLI SU AVINDA BÜYÜK BALIK BULMAKTA HEPİMİZ ZORLANACAĞIZ AYNI BU GÜN DENİZLERİMİZDE NASIL ZORLANIYORSAK GÖLLERDE AYNI DURUMA GELECEK BEN BUNU KASTTETTİM ASLINDA,SİZ TUTMAYA DEVAM EDİN BOL ŞANSLAR SİZE.

12. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

tebrikler azimle turnaları almışsınız :)

13. okyar5

okyar5 okyar kahraman

Favori Kamış:
    D.A.M ve Remixon kamış
    En İyi Avı:
    120 cm yayın ve 45 cm dağ alabalığı
    tebrik ederim üşümenize değmiş doğrusu..