24 Şubat 2013 Çeşme tekne avımız

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında fztyasin tarafından paylaşıldı.

1. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Doğru diyosun abi, not düşmek lazım yanlış anlaşılma olmasın.

Not: Yukarıdaki mesajlarda yazılı olan kişiler, kurumlar ve olaylar TAMAMEN hayal ürünüdür ve gerçek kişi ve kurumlar tenzih edilerek yazılmıştır, sürç-ü lisan ettik ise affola :p

2. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Yasin,
    Detaylarıyla çok güzel bir sunum olmuş. Ellerine sağlık.
    Her ne kadar verimli bulmasan da hem dostlarla keyifli vakit geçirilmiş, hem de tavalıklar alınmış. Bereketli olsun.
    Levrekten de ümidini hemen kesme. Bence üzerine gitmeye devam. Rastgele.
    Sevgi ve selamlar...

3. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Teşekkür ederim Bahadır abi, zaten niyetimiz bi tavalık birşeyler çıkmasıydı o da çıktı çok şükür, fazlasında gözüm yok :) Ama tabi çeşit olarak erkek mercan değil de kırmızı kırmızı hakiki mercan çeksek daha iyi olurdu :) Levreğin ensesindeyim abi, pes etmek yok, senin de söylediğin gibi ;

"Doğru zamanda ve doğru yerlerde olduktan sonra her zaman av alma şansına sahip olabileceğimizi düşünüyorum. Av verimi mevsimlere göre değişiklik gösterse de, şanslıyız ki levrek on iki ay av verebilen bir balık. Fakat levrek kolay yakalanabilen bir balık olmadığı için yakalanması sabır ve kararlılık isteyecektir. "

4. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Hemsom, ne diyem, Mahmut mu diyem, Sakirr :D:D diyesim geldi cumleye boyle baslayinca :D:D:D
    Hic balik yakalayamadigin zamanlar, elinin pasini silmek icin en guzeli tekne, ben oyle yapiyorum en azindan:)
    Afiyet olsun :)

5. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Sağolasın hemşom, valla tüm bildiklerimi yanlış sayıp sıfırdan başlamayı düşünüyordum ki, teknede herkesin yakaladığı kadar yakaladığımı görünce o düşünceden vaz geçtim :) Yoksa kafayı yemek üzereydim git gel boş git gel boş oluyodu :D

6. Orhan Paksoy

Orhan Paksoy Paksoy

Favori Kamış:
    Captain Surf 390
    Favori Makine:
    Okuma PL-865 Ryobi Ecusima 8000VI
    En İyi Avı:
    Çipura 800 gr.
    Sn. Yasin Özkan,
    03 Mart Pazar gününe 6 kişilik bir ekiple bende yer ayırttım. Sanırım aynı tekne. Amatörün amatörü olduğumuz için, önemli tavsiyelerin olabilir mi?

7. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Gözlemlerimi söyleyebilirim, öncelikle 100-125-150 grlık kurşunlar bulundurun, hatta biraz daha ağır bile olabilir çünkü bazı bölgelerde çok fazla dip akıntısı olduğu için yanınızdaki kişilerin oltalarına takılmalar olabiliyor.

Mutlaka makinanızda ip misina sarılı olsun vuruşları çok daha rahat hissediyorsunuz.

Eğer takımlarınızı kendiniz yapacaksanız köstek boylarını kısa tutun ve 4-5-6 numara iğnelerden oluşturun, hırsız yapacaksanız 3 veya 2 numara iğneden biraz uzun köstekli hırsız yakalama ihtimalinizi artıracaktır. Hazır takım alacaksanız küçük iğneli takımlardan almanızı tavsiye ederim.

Yem olarak sıralayacak olursam en çok çimçim iş yaptı, sonra sülünez en son sardalya diyebilirim. Yalnız çimçimleri aldıktan sonra hemen kabuklarını soyup bi gazete kağıdının üzerine dizerseniz suyunu biraz bırakıp iğneden düşme ihtimalini azaltıyor.

Kamış olarak ben 1 spin kamış, 1 teleskopik kamış 1 de tekne kamışı götürmüştüm spin kamış 2.40lık ancak hiç kullanışlı olmadı, teleskopik kamışımın en uç 2 parçası boşta olacak şekilde diğer parçaları misina ile bağlayıp en uç 2 sini açıp kullandım ve gayet başarılı oldu.Teleskopik kamışım kırılınca mecburen tekne kamışıma döndüm, o da gayet iyi iş çıkardı.

Tekneye gelince; eğer ailenizle gitmiyorsanız mutlaka biraz hızlı davranıp teknenin kıç tarafına yerleşmenizi tavsiye ederim çünkü en rahat avlanma ihtimali o kısımdan oluyor :) Diğer bölümlerde pencere sistemi yaptıkları için soğuktan ve rüzgardan korunmuş olsanız da eğilmek durumunda olduğunuzdan bir sonraki gün bayağı bel ağrısı yaşayabilirsiniz :)

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, eğer sormak istediğiniz herhangi bir şey olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım, şimdiden rast gelsin, umarım gönlünüzce bir av yaparsınız...

8. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Bu arada eğer kalamar seviyorsanız mutlaka bir tane de kalamar zokası alıp takımınızın klipsine kalamar zokası iliştirin, güzel kalamarlar çıkıyor bölgeden

9. Orhan Paksoy

Orhan Paksoy Paksoy

Favori Kamış:
    Captain Surf 390
    Favori Makine:
    Okuma PL-865 Ryobi Ecusima 8000VI
    En İyi Avı:
    Çipura 800 gr.
    Hava müsade ederde gitmek nasip olursa, tüm tavsiyelerini not aldım. Çok sağol, çok teşekkürler.

10. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Rica ederim, yardımcı olabildimse ne mutlu bana:) tekrar rast gelsin

11. ARAGAMİ

ARAGAMİ murat

çeşmede ki balık turlarına bende baya katıldım yasin kardeşim.
    dediğin gibi gerçekten çok eziyetli. ayrıca herkes balık tutabilsin diye
    balığın küçük ama çeşidin bol olduğu kerterizlere yönelmişler.
    her teknenin 4-5 tane kerterizi var sürekli onlara gidiyorlar.
    sorarsa fish finder var ama ben hiç balık aradıklarını görmedim.
    bende çok soğudum o yüzden çeşmeden.baya bir ticari olmuşlar.

:mad:

12. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Murat abi bu tipteki büyük organizasyonlar tamamen ticari amaçlı zaten, en azından az da olsa balık tutulabiliyor bunda, benim en son gittiğim bu tipteki teknede 30 kişi toplamda 20 civarı balıkla dönmüştük, teknedekilerin çoğu siftah bile yapamamıştı, foçada.