24 Temmuz Köprüköy Turna Raporu Yer : Karakeçilli,Köprüköy,sülübük Av: Turna (Çok Miktarda) Sazan (İsrail Sazanı) arkadaşlar merhaba, köprüköye gitmeden once internetten oldukça fazla bilgi topladım bu bilgileri gittigimde test etmiş oldum. Köprüköy Ankarada gördüğüm en fazla turna barındaran bir yer etrafta insanlar o kadar çok avlıyorlardıki gözlerime inanamadım size tavsiye edicem yer sülübüktür. köprüköyün girişinde eski köprüye dönen yoldan yukarı dogru çıkan toprak yol sizi direk sülübüğe cıkarıcaktır. burada mutlaka botla gitmenizi tavsiye ederim eger botunuz yok ise sülübüge dogru toprak yoldan giderken sağ tarafınızda kalan kalyona inmeniz burayı son akşam üzeri keşfettik ve tüm günümüzün boşuna karadan sülübükte avlandığımızı anladık, burada kalyonun akan yerinin durgun tarafında gözlerimizin önünde turnaların yemlenişini hayretler içinde seyrettik size tavsiyem metalik kaşık yada şamandıralı canlı yem tabi bu kalyondaki avlanma için ayrıca sivrisinek ilacı . ayrıca bol miktarda bi çeşit zararlı balık olan israil sazan bulunmakta rahatlıkla küspeli mısırlı oltalarınızla bol miktarda avlanabilirsiniz yanlız sizden tavsiyem bu balıklar ortalama 1.5 kilo civarında çıkmakta ve eti cok lezzetsiz olup hoş bir balık degildir o yüzden direk göle bırakmanız daha mantıklı olacaktır. hepinize kolay gelsin bu bölge ile sorularınız olursa yanıtlayabilirim.
Sevgili Efe seninde söylediğin gibi israil sazanı zararlı ve lezzetsiz bir balık ve 1,5 kilo israil için oldukça iyi bi ağırlık. Anladığım kadarıyla sen yakaladığın israil sazanlarını suya iade ediyorsun ancak yemesen dahi suya geri bırakmak yerine bir kenara atsan ya da kedi veya köpeklere versen hatta ve hatta gölün kenarına bıraksan ve karıncaların yemesini sağlasan emin ol hem diğer balıklar hem de avlağın için daha hayırlı bir iş yapmış olursun. Avının daim olması dileğiyle.
Davut abime katılıyorum. Çünkü israil sazanı göllerimizin dengesini alt-üst etti. İsrail sazanı aynalı sazan olsun vs vs diğer balıklarında havyarlarını yiyen bir balıktır
Merhabalar.eski Köprüyü Tamir Ettikleri Için Kanyon Dahil Sular Baraj Kapaklarindan Dolayi çekilmişti 3 Hafta önce.suyun Seviyesi Ne Durumda
israil sazanlarını tutup geri bırakıyorum çok zararlı ve igrenç bir sazan türü asıl yeri sanırsam çin ordan avrupaya getirilmiş oradanda bizim sularaımza bi şekilde ulaşmıs bir balık tam bir zararlı ben o eski bazı yerleri turuncu renkli mis kokulu sazanlarımı inanırmısınız cok arıyorum bu balıgın bana tek keyif veren yanı o zilin ötmesi. atmaya ise kıyamıyorum o kadar nefret etmeme ragmen bi konuda haklısınız bi kenara bırakmakla ilgili.. kalyonda suyun durumu inanılmaz güzel bir seviyede bu zamnı kaçırmayın derim cunki o akıntının yanında oyle güzel durgun sular varki saazlıklar gibi alanlarda gercekten cok güzel turnalar zıplamakta kesinlikle ama kesnlikle canlı şamandıralı yem almanız beyaz rapalayı yörenin insanı cok tavsiye etti ama hiç bir işe yaramadı bir cok çesit kasık denedik ama olmadı 70 cmlik bir turna yakaladılar onuda canlı yemle aldılar
ödemişli kardeşim bazı yerleri ve balığın bol olduğu bölgeleri detaylı acıklamazsan iyi olur birdaha ki gidişine olta atacak yer bulamazssın başımıza cok geldi.
burda önemli olan paylaşım değilmi...ben zaten aşırı avcılığa karşı biriyim hatta eve doğru düzgün balık bile götürmüyorum deniz balıkları dışında tabiki. o yüzden etrafa bakıyorumki insanlar çıldırmış gözleri dönmüş ne boyutta yada ne tür olması çoğunun umurunda değil. tam bir katliam söz konusu biz birlikte olupta balıkçılığı avcılığı gercekten bir eğlence ve motivasyon haline getirebilirsek ne ala amaç öldürmek değil doğada güzel ve stressiz bi gün geçirmek
Merhaba Efe bey. Haklısınız. Kesinlikle katılıyorum Sayenizde bende bi çok şeyi öğreniyorum.. Önemli olan paylaşmak Konu da çok güzel olmuş. Harita özellikle. Bir tek balıkların fotoğrafı eksik
Merhaba, Bahsettiğiniz yer maalesef sülübük değil sülübük barajın en aşşağı noktası. Siz klasik olarak söğüt ağaçlarının altına inmişssiniz. yaklaşık 10 yılı aşkındır köprüköye giderim. 1 nci tavsiyem, hafta sonları havanın sıcak günlerinde bu söğütlerin altı bir hayli kalabalık olur insanlar baraja yüzmeye girerler. (bu yüzden öğleden sonra kıyıdan balık tutmak çokzordur , tabi suya yüzmeye giren bir hayli insan varsa) 2 arkadaşın bahsetmiş olduğu kanyon akıntının yukarıdan geldiği ve derinliği bir hayli fazla olan yerdedir ve maalesef kanyonda turna oldukça az çıkmaktadır. (geçen hafta akşama kadar 2 tane turnayı zor tuttum (botla) ) 3 Bot olmadan artık köprüköy maalesef vasat durumda.. Herkese rastgele
ama şimdi koca göleti kırmızı nokta ile işaretleyemem ki ben sadece yolun kestirme kısmını ve bitiş noktasını gostermek istemiştim botu en güzel indirebilecginiz nokta olarak tabiki bi dakinde goleti cevreleyen bi halka cizicem sizin için benim amacım tabiki yanlıs bilgilendirmek yada abartmak degil gordugum ve izlediklerimden bahsediyorum ... ayrıca kalyonda botla gezmeniz ise hayli ilginç o akıntının oldugu yerde ise baya zorlanmıs olmalısınız benim baktettigim nokta o akıntının olmadı hafif sığlık alandı sanırım dikkatli okumadınız saygılarımla fender bey bilgilerinizi burada daha cok acarsanız daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum çünkü bende ilk defa gitmiş ve o kalyona hayran kalmıs biri olarak soyluyorum.