25.07.2009 Konya Altınapa barajı Sazan Av Rap.

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında sehzadem82 tarafından paylaşıldı.

1. sehzadem82

sehzadem82 H Barış KEDELEŞ

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    :p Sevgili doslar abilerim kardeşlerim hepinize saygılar sonunda şeytanın bacağını kırdım sanki !!!

Tarih: 25.07.2009 Cumartesi
    Saat: 05:30
    Yer: Konya Altınapa ( Burun )
    Ekipman : 4 Makina
    4 Dip oltası
    Başrol Oyuncuları : Muhammet Gardasım ve ben :)

Doslarım macera şöyle başladı. Saat 04:00 de hazırlıklara başladım yem olarak hamur yemlemek için mısır ve civcivyemi sectik. Hamur için biraz tarzımın dışına çıkarak 1 yerine 2 vanilya ekledim. Un , tuz , Haburkabartmatozu ve yumurtadan oluşan hamur tam kıvamını yakalamış ve sanki iğneyi bırakmamak için sadakat yemini etmişti :D 4 makınadan ıkıtanesi şamandıra olarak görev alacaktı. Dip oltalarıda muhammet gardaşıma aittti.1 makinamız da at-çek yöndetimiyle levrek için kullanılacaktı. ( İlk Levrek Deneyimi) Aracımız olmadıgı ıcın TİCARİ taksi ile avlagımıza 5,30 da ulaştık. Yemleme ve hazırlıklar 06,15 de tamamlandı. Yaklaşık 1,5 Saat sabrımız denendikten sonra ; Önce zil sesi duyar gibi oldum ardından makina dip oltasının birileri tarafından yoklandıgını hiisettim ve derken kapkaç yöntemi ile kaçacağını sanan sazanımızı aldık. Daha sonra 2. Sazan arkasından Dip oltasına geldi. At çek yöntemini ilk defa denedik çok yorucu oldu silikon remixson kamış ve öneri üzerine aldığımız silikon yemlerle baya ugrastıktan sonra gardaşım 2 levrek almayı başardı. İşin garip tarafı bizden saatler önce gelen diğer ekiplerin elleri boş oluşu ve bizi incelemeleriydi. Ziller çalmaya devam ettikçe heyecanımız artıyordu. Bazı balıkları çekemiyorduk bazılarıda suya iade ediliyordu. Çok sevdiğim ve İnternet sitesinden aldığım şamandıram deli gibi gezmeye başladı altındaki iğnelerde hamur + solucan + mısır vardı. Ne yazıkki çekemedik koptu ve şamadırayı rehin alıp kaçtı :mad: Moral bozmak yoktu herşey yolunda derken Gardaşımın eşi iş yerinde rahatsızlanınca Noktayı koyduk.Ve apar topar geri döndük.Saklamama gerek yok Forumda bazı üstadların tariflerini hikalerini dun cok okudum ve bazı hatalarımı öğrendim örneğin biz daha önceden yemleme yapmazdık sadece balıkların yemi görmesini beklerdik vs. Sonuç olarak 2 Sazan ve 2 Levrek almayı başardık.Avımız 12:00 de sona ermiş oldu. Levrekler gardaşıma sazanlar benim payıma düştü. İşte avlak yeri ve kuzulardan resimler hepinize saygılar Avınız Bereketli olsun.. Levrek resimi alamadık avlak yerinde fazla resim çekemedik malum durum kritikti hemen dönmek zorunda kaldık. Resimleri evde çektik :(

2. LapinCash

LapinCash

Avınız çok güzel tebrikler yemlemeyi gider gitmezmi yaptınız..?

3. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Teşekkür ederim. şamandıra atılmadan önce ve attıktan hemen sonra attık Forumdaki bir abimiz kabarcıklar cıktıktan hemen sonra yada ilk balığı alır almaz yeniden yemle demişti sözünü tuuttum ve sonuç harika oldu.

4. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Bu arada Abilerime , Üstadlarıma çok teşekkür ederim çok yardımcı oldular bana Tecrübemi arttırmam işin yardım eettiler çok teşekkürler. Balikavi yöneticilerinede teşekkür ederim benim gibi tüm acemiler adına sayenizde kendimizi geliştiriyoruz.

Saygılar

5. CalkuT

CalkuT İsmail

Favori Kamış:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    yayın 8 kg
    Tebrikler avınız icin kısa surmüş ama yinede boş donmemissiniz.Balıklar sanırım tam limit ustu yada limitte sanırım:rolleyes:

6. fish founder

fish founder Özgür

sevgili barış bey,
    çok güzel bir gerçekleştirmişsiniz,tebrik ederim.
    ayrıca forumun oluşum sebebi olan bilgi paylaşımının tarafınızdan çok iyi bir şekilde uygulanarak keyifli bir ava dönüşmeside ayrıca mutluluk verici.
    ayrıca samimiyetinize dayanarak sizden bir ricam olacak,
    lütfen ama lütfen etrafınızda tebliğ dışı avlanan insanlara tebliğ hükümlerini gelecek nesillere balık kalabilmesi için sıkı sıkıya açıklamaya çalışın,
    paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz,

7. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Barış kardeş avınız için sizi kutlarım güzel bir av çıkartmışsınız bu arada balıkların boyunu yazmamışsınız onlarıda yazarsanız süper olacak;) :) :)

8. nevzat42

nevzat42

Barış tebrikler.Ben de bu yıl Altınapaya birkaç kere gittim.Pek verim alamadım.Şamandıralı oltaya vuran sazanmıydı.Oltalar boş kalmasın.

9. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Tebrikler Barış Gardaş. Dilerim daha irilerine denk gelirsin.
    Ayrıca Şu altınaapa barajına 3-4 defa gittim bi tane bile tutamadım da ona yanarım.

10. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Barış tebrik ederim.Az ama öz olmuş.

11. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Tebrik ederim güzel bir av olmuş :)

12. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    güzel av tebrikler

13. ybingol

ybingol Yasin

Favori Kamış:
    alamadığım shımano bx 240 kamış
    En İyi Avı:
    balikavi.net dostluğu
    Tebrikler Barış. Dilerim dahabüyük balıkları yakalarsın altınaapa barajına 7-8 defa gittim bi tane bile tutamadım .ben hemen baraj kapaklarının olduğu yerdeydim kayalıklardan levrek için gittim canlı yem ve at çek yaptım ama nafile neyse nasip degilmiş artık seneye inşaallah (iznim bitti ankaraya dönecem bugün)

14. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    q

tebrikler avnız güzelmiş ama kimbilir kaçan ne kadar dı?:)

15. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Bu yıl Altınapa'ya bir kez Sudak için gittim ve son yılların en fazla toplanmış suyunu gördüm.

Yalnız gördüğüm ve duyduğum kadarıyle bu yıl Altınapa Balık konusunda son derece cimri. Belki de bu olay suyun anormal derecede çoğalması ile alakalıdır.

En azından siz boş dönmemişsiniz. Tebrik ederim.

16. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Üstat biliyon form da yeniyim acemyim :) zamanla tüm detayları yazmayı ögrenirim . Babam balıkları fırında yaptı malum şu kare tepsiler varya fırın tepsisi balık ona yatınca kuyruk az dışarda kalıyordu :)

17. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Abicim altınapa barajı na gitme artık :( anlatcam az sonra

18. makyavelli

makyavelli Taner YAMAN

Favori Kamış:
    2,70 DAM
    En İyi Avı:
    2,5 kg lık alabalık
    barış tebrik ederim. güzel balıklar. cumartesi gecesi bizde ordaydık 6 adet sudak tuttuk. gece 02 gibi döndük. yalnız altınapa barajına gitme demişin bi arkadaşımıza sebebini bende merak ediyorum açıklarsan sevinirim.

19. malidemirkan

malidemirkan Mahmut Ali DEMİRKAN

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 5-25 15-45
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 4000FI
    En İyi Avı:
    76 cm sudak
    tebrikler güzel av yapmışsınız. önemli olan bunun zevkini yaşamak. ayrıca geçmiş olsun dileklerimle...... rastgele

20. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    abi yeni konu açtım bi bak istersen :( durum üzücü biraz