Merhabalar, Cumartesi günü saat 6-6:30 gibi at çek yöntemi ile kaşık, savage gear soft 4 play (9 cm) ve sasi kullanarak turna ve levrek tutmak için oltalarımızı saldık. Balık arkadaşım (aynı zamanda eşim olur ) yarım saat olmadan en soldaki sasi ile limit altı bir turna tuttu. Fotoğraf çekelim dediysem de balığın zarar göreceğini düşündüğünden hemen saldık. Yosun çok fazlaydı. Her atışta sahteyi temizlemek gerekiyordu. Çok fazla geçmeden yanımızdaki ekip en fazla 15-20 metrelik uzağa kaşıkla yaptığı atışlardan 45 cm civarında bir turna aldı. Sanırım oltanın minimum atarı 100 gr falandı zira kocaman kaşık bile fazla mesafe alamıyordu. Barajın büyük bölümünü dolaştık ancak bizim haricimizde kıyıdan turna alan tek bir ekip vardı. Canlı gümüş ile oldukça profesyonel çalışan bir ekip 1 saat içinde en az 10 levrek aldı. Solucan deneyenler ise ancak güzel havanın tadını çıkardı Bu arada toplam 4 sasi ve 1 kaşık gölün dibini boyladı. "Bu misina süper. Bununla adam assan kopmaz" diyerek satış yapan elemanın kulaklarını her misina kopuşunda güzel ve uzun cümlelerle çınlattım 15 yıl ara verdiğim balıkçılığa eşim ve 4 yaşındaki oğlum ile güzel bir dönüş yaptık. "Haftaya balığa nereye gidiyoruz?" diyen eşime bakılırsa o da balıkçılık virüsünü çoktan kapmış durumda...
Tebrikler, güzel bir rapor. Keşke bi kare de Turnadan alsaydınız. Sizin gibi eşiyle ava gidenlere de imreniyorum. Devamına rastgelsin...
Bora turnadan resim olmasada olan biteni akıcı bir dille o kadar güzel anlatmışsın ki diyecek söz yok eşin ve oğlunla güzel avlar dilerim selamlar
Volkan ve Ertan, Yorumlarınız için teşekkürler. Bir dahaki sefere inşallah fotoğraflı bir rapor sunacağım.
Tebrik ederim keyifle okuduğum bir rapor . Ankara raporları geldikçe özlediğimi hissediyorum Ankarayı . Kurtboğazını suyu Ankaranın şehir şebeke suyu , dibi o kadar yosunlumuymuş ? Merkeze uzak olmasa kurtboğazı olta sallamak için birebir aslında .
Fatih ve Şenol teşekkürler... Kurtboğazının genelinde çok fazla yosun vardı. Yer değiştirdiğimde rapalaları kaptırmamak için önce kaşık ile deneyip sonra pahalı sahteleri deniyordum. Bot çok yararlı olabilirdi..