25-26 Haziran 2016 Yam yam Turnalar

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Senol_Temur tarafından paylaşıldı.

1. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Herkese merhabalar raporlara biraz ara verip kendimi daha keskin bir ava hazırladım ve geçen Cumartesi öğleden sonra çıkıp Pazar öğlene kadar duracağımız bir av planlamıştık arkadaşla ve Cumartesi malzemeleri ayarlayıp market alış veriş derken saat 4 e ancak çıktık yola .

Gideceğimiz yer Astanaya 230 km harita üstünden daha yola çıkmadan zaten yağmur başlamıştı hava durumunda da Atbasar gök gürültülü yağışlı diyordu ama bu kadar hazırlık yaptıktan sonra caymakta olmazdı .

Yolda ara ara sağnak ve fırtına bizi karşıladı gideceğimiz yere ulaşmak için de bir 15 dk lık arazi olduğu için inşallah bir yerde batmayız diye düşünerek devam ettik . Asfaltın en son noktasına ulaştıktan sonra köyün içinden araziye çıktık tamda tahmin ettiğimiz gibi çamur deryası heryer otların üstünden filan takılmadan hiç en son noktaya ulaştığımızda sağnak vardı .

Biraz arabada oturduktan sonra içimdeki şeytan kalk ne oturuyon giy yağmurluğu ve başla dedi ve çıkıp at çeke başlamam 10 dk sürmedi . Direk Savage Gear 3D Line Trout ile başladım 3 veya 4. atıştıki çok sert bir şey vurdu ama alamadı daha sonra pause yaparak toplamaya devam ettim veee yapıştı direk kıyıya kadar zorla getirdim bir yandan kalama sesi bir yandan arkadaşın kepçeyi bulamyışı arabada biraz stress yarattı ama en sonunda buldu ve geldi balık 70 cm civarı birşeydi kepçeyelip çıkardık .

Trofe turna için o kadar yol geldim dedim mutlaka tutmalıyım diye yağmur çamur hiç problem değildi deli gibi at çeke devam ettim daha sonra standart 2 turna daha geldi ve hava kararmaya başladı takımları toparlayıp mangalı yaktık ve etleri kızarttık ve yemeğide halletik .

Gece 12 den sonra suda şıpırdamalar duymaya başladım ne olduğunu bir türlü çözemedim ve feneri alıp suya bakmaya başladım birşeyler su üstünde doğru zıplayarak ya kaçıyor ya kovalıyordu . Bir ara suyun içinde gözüm bir turnayı yakaladı kamışlara paralel ağzında yataylamasına kalın bir çubuk birşey vardı bu ne dedim arakdaş balığada benzemiyordu . Gece aklıma levrek olabileceği geldi ve taktım mepps fire tigeri ve başladım atmaya . 2. atışta ok setrt bir vuruş geldi ve kalama sesi cırrrrrr karanlıkta fenerle seçebildiğim turna 50 cm lik birşey di ama ağzında o gördüğüm ne olduğunu çözemediğim şeyden vardı ip misina elime alıp kıyıya attım . Balığın ağzından o şey düştü balığı kenara bıraktık ve aramaya başladık sonra ne göreyim böyle garip birşey dedim acaba sülük gibi birşey mi bu nedir sonra çıkarıp bir kenara koydum daha sonra atışlarda bir kaç vuruş oldu ve komple kesildi .

Arabada oturup biraz dinlenelim dedik üstümüze çiğ atıp ıslanmayalım hemde . Sabah olana kadar arkadaş biraz uyudu ben oturdum saat 4.30 da kaldırdım ve çıktık botu akşamdan hazırlamıştım direk suya daldık . Arkadaş yoziri sahtemde sahtem dedi ama nedense birşey alamadı onunla ben Savage Gear cannibal ile bir sürü turna tuttum ve bir o kadar da kaçan oldu tek tek yazacak kadar hatırlamıyorum .

Su üstü sahte ile denemede yaptım ama iğne sahteye gömülü olduğu için ne kadar atak olsada bir türlü kurbağa ile alamadım . Sadece değişik bir sahte vardı sü üstü yüzden iğneleri arkasında havaya bakan onunla yine 70 cm lik bir turna aldım iğneler dudaktan çok iyi girmişti zorla çıkardım ama kıtkaya takarken yorgunlugunda verdiği zayıflama ile yayı kapatırken elimden kaydı gitti :p Zaten suyu hisseder hissetmez roketledi ))) .

Av genel olarak çok iyi geçti o kadar çok atak oldu ki insan sıkılmıyor yorulmama rağmen sürekli denemeye devam ettim . Pazar günü öğlene doğru yerel bir balıkçı geldiğinde sordum o hayvanı Nalim diye bir balık dedi türkçesi nedir bilmiyorum. Resimleri ve videoyu ekleyim umarım çok yazıp sıkmadım kimseyi .

Av Yeri : Atbasar - Kazakistan
    Kamış : Savage Gear Buschwacker 210 XLNT2
    Makina : Shimano Exage 3000SRC
    Misina : 0.18 Örgü PowerPro
    Stil : Spining
    Sahte : Savage Gear Slikon Sahteler , Su üstü Kurbağa
    Hava Durumu : Sağnak Yağmur , Çok Bulutlu
    Saat : 19.30 - 21.50 , 04.30 - 13.30
    Tarih : 25-26 Haziran 2016
    Hedef Balıklar : Trofe Turna

Nalim denen turnanın ağzında olan balık

Buda gider gitmez tuttuğum Trof... balık :D arkadaş illa bir resim çek beni dedi

Video :

Youtube üstünde 1080 p HD izleyebilirsiniz .

https://www.youtube.com/watch?v=5IxdI9tOp-o

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Emeğine sağlık, çok hareketli ve aksiyonlu av olmuş. :)
    O turnanın ağzındaki odunumsu balık ta ilginçmiş. Turna yiyormuydu onu yoksa ağzının içinde dişlerini temizlemesine mi izin veriyordu merak ettim. Ya da remora gibi bir balık mı tam kestiremedim.

Trofe turnaların olsun, nicesine rastglsin. :)

3. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sağol Volkan Abi valla bende anlayamadım ne yapıyordu Turna bu balıkla :D . Türkçesi Tatlı su Gelinciği imiş , Vikipedia öyle diyor .

https://tr.wikipedia.org/wiki/Tatlı_su_gelinciği

4. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Ben en çok mangal bölümüne bittim :D Nice güzel avların olsun dostum :thumb:

5. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Hem piknik hem doğa hem av...Daha ne olsun Şenol...Harika iş çıkarmışsın bıravo arkadaşım.Ben duymuştum oralarda 1mt den baya baya büyük turnalar bolca oluyormuş.Her bölgede yapmıyormuş.İnşallah o canavarlar da kısmet olur.Rast gelsin kardeşim .Sevgiler,

6. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Eyvallah İnan sağolasın daha iyileri senin olsun .
    Mangalda şaşlık (Шашлик) var :) biz yıllarca eti mundar etmişiz burada öğrendim bende ))).

7. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sağolasın Metin abi , evet Kazakistanda gerçekleştirdiğim en güzel avdı diyebilirim Trofeyi çıkaramadım ama bol vuruşlu keyifli insanlardan uzak ,börtü böceklerle çok güzel bir deneyim oldu , İnşallah sizede nasip olur .

Ayrıca sabah gelen yerel adamdan duydum bende 5 - 6 kiloluk turna tutmuşlar 2 tane 1 gün önce tahminimce oda 1 metrelik birşeydir .

8. Huban

Huban Gökmen

İmrenerek izledim videoyu çok bereketli mera, silikonu suya indirdiğinde dahi vuruş oluyor, hiç atmaya gerek yok. :) rasgele.

9. cerkez78mailru

cerkez78mailru Suleyman

Rasgele avin bol olsun. Arada bizede birak :D

10. kofana1903

kofana1903 Timuçin TÜRKYILMAZ

En İyi Avı:
    Kofana
    Senol masallah gittigin yola degmis cok guzel baliklar almisin , aksiyonda cabasi . Bir dahakine daha irileri nasip olur insallah .reeling :D

11. MehmetG1905

MehmetG1905 Mehmet

Favori Kamış:
    Okuma V-system 10-40
    Favori Makine:
    Shimano Stradic ci4 +4000
    En İyi Avı:
    500 Gr. Levrek
    Şenol abi tebrik ederim çok güzel bir aktivite olmuş herşeyiyle harika yalnız ben olsam o enfes balıkların üzerine çayımı közde demlemek isterdim :)) saygılarımla.

12. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Ucsuz bucaksız Kazakistan steplerinde böyle yerler var evet vahşileşmiş turnalar :)

Gidecekseniz yolu tarif edeyim )) . Bana gelene kadar ağcılar kurutmazsa benden bişey olmaz :)

Evete Timuçin herhalde en fazla keyif aldığım Turna avıydı . Bir daha gitmek lazım meterelik çıkacak oradan hissediyorum :D

13. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Mehmet Görünmüyor ama arkada Semaver var biz hem ıslandık paçalar filan hemde yorgunluktan erindiğimizden öyle mobil ocakta çayı demledim yoksa takım taklavat herşey hazırlıklı gitmiştik :)

14. KEFALKIRAN

KEFALKIRAN Murat Doğan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Dülger
    tebrikler izlemek bile çok keyifliydi...

15. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Teşekkürler .