25/AĞUSTOS/2013 İSTANBUL BOĞAZ PALAMUT SEZON AÇILIŞ (Alico)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. sedatyagci

sedatyagci Sedat

En İyi Avı:
    1.350 G Eşkina
    Manşallah güzel av olmuş.. Artık benimde gürpınar kısımlarından uzaklaşıp boğaza akma zamanım gelmiş :)

2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    İşte bu işler böyledir. Yemezsin içmezsin öğretirsin, tüm teknikleri detayları verirsin adama balık biner sonra anlarmısın olur vaaay be usta çırak muhabbeti yada boynuz kulak muhabbeti böyle birşey demekki.

Anlamam ben balık tutmaktan sen galiba bu sene zarganasız elle yakalayacaksın lüferleri gibime geliyor. ben olsam babanda olsam bunları demezdim. Adamı kofanayla döverim ben......

3. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    İnşallah bekliorum en erken zamanda O toriklere çapari yapmak vay nasıl bir duygu olur acaba seneler sonra. meraları sende çözemezsen kim çözecek bize düşen neyse elimizden ne gelirse hazırız Sen bize ışığı yak biz takım taklavat ordayız.

4. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Evet Sedat ama bu hafta epey bi işler olacak gibi duruyor bence hafta sonu lüfer ben burdayım diyecek gibi.

Sağolasın varolasın

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrik ederim abi, çok güzel bir av yapmışsın. Palamutun da sizin oralarda başlaması bize de bir nebze umut oluyor. Gerçi bizimkisi şansa kalmış.
    Tam palamutun geçiş yaptığı 3-5 günü denk getirecez de tekne kiralayıp, tutacaz. :D:D:D

Nice güzel avların olsun. Palamut lüfer karışık raporlarını da görmek nasip olsun. :)

6. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Sağolsın Volkan

Palamuta 1 kere daha bakarız oda cuma günü olur kısmetse ondan sonra cumartesi pazardan itibaren komple döneriz lüferciliğe durum onu gösteiyor.

Lüfer olsunda gerisi boş....

7. DENNNNNNİZ

DENNNNNNİZ Deniz

kofanaları ben tutmuştum hatırlatıyım ama palamut ve lüfer den hiç anlamıyorsunmrsparkle

8. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Forum sayfalarını bu tür geyiklerle kasmayalım. Deniz bey
    kesin zarganasız tutacaksın bu sene belli oldu Sen git Serdar Abine söylede kraçe ile nasıl tutuluormuş lüfer öğretsin sana yoksa bu sene senin lüfercilik başlamadan biti gibi bence

9. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Ali abi foruma sık girdi ise balık da boğazdan içeri girdi demektir :) tebrik ederim, daha iyileri de rast gelir inşallah..

10. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Valla fatih yerinde tesbit bazen kendimizi lüfer gibi hissediyoruz.

Balık geldi. coşuyoruz balık yavaşlıyor küsüyoruz. ancak şansımız işte burada bizim anlaşmalarımız evle 1 eylülden 30 kasıma kadar özgürlük boyutunda yılın diğer zamanları hep evle geçirdiğimiz için öyle duruyor. Seozn başlıyor bizde 90 gün gibi bir süre bazen evlere dahi gitmiyoruz. kısaca anlaşma meselesi işte

hepimize bol avlar diliyorum.

11. Çağrı AYDOĞDU

Çağrı AYDOĞDU Çağrı AYDOĞDU

Favori Makine:
    alba star double60
    Tebrik ederim

Bereketli avlarınız daim olsun.

Bir sorum olacak. Daha doğrusu hassas olduğum bir konu.

Balıklar irice olduğu için kovaya sığmıyor ve başaşağı, sıkışık vaziyette can veriyorlar.:hurt:

Diğerinde kovada yüze yüze oksijensizlikten ölüyorlar.sh0ck (Sanki çok mu farklı diyebilirsiniz)

Kiminde suya konmadan ölmeleri bekleniyor:crutch: ,

Kiminde bıçak ile öldürülüyor:laser: .

Hangisini uygulamak daha doğru olur bilemedim:twitch: .

(Çok gereksiz oldu galiba. Saygılar)

12. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Sağolasın Çağrı ellerine sağlık güzel olmuş şöyle yanıtlayabiliriz herhalde

1. Palamuta Livar açmıyoruz kovaya koyuyoruz genelde zaten iğneden çıkartırken genelde ölmüş oluyorlar
    2. Oksijen takviyesi yapamayacağımıza göre zaten ölmüş olacaklar o zaman arada sırada suyu değiştirmek gerekir ki fayda etmez yine ölecektir.
    3. kiminde kovaya koymadan ölmesi beklenir ki benim tarzım değil örnek lüferi sürekli calı ve livarda taşırım ölmesin diye.
    4. zaten balık tutulduktan sonra bütün veya parçalı bir şekilde mecburen kesileceğinden yapacak birşey yoktur. kesilecek.

bence balıkta olunduğu zamanlar Genelde livar açılır ve balıklar sürekli karaya ayak basana kadar livarda taşınır su içinde arkasından torbalar veya kova ile gideceği yere götürülür en mantıklısı budur..

Ana sonuç ise Balık mecburen öleceğinden ve yeneceğinden nasıl yaparsan yap bazı balıklar suda kalmaz örnek lüfer fazla kalırsa kırmızılaşır sinir yapar, zargana fazla beklerse suda rengi atar rengi kaybolur işe yaramaz. o zaman sudan çıkarmak gerekir. ama palamutu ne aparsan yap sıkıntı olmaz çünkü sudan çıkarken zaten ölmüş olacaktır genelde.

Sevgiler

13. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    Aliço ustam ellerine kollarına sağlık.1-2 eylül'ü ben de iple çekiyorum.
    Rastgele ustam..

14. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Sağolasın Cem

İnşallah bakalım yanıltmadı bizi ama herhalde yine yanıltmaz diye umut ediyorum gelsin lüferler diyelim....

15. achills

achills Murat Tunalı

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kofana,kalkan,kırlangıçlar
    Ellerinize sağlık,sezona iyi bir başlangıç yapmışsınız.Dün bizim merada palamut kısa bir tur yaptım ama bir şey alamadım.Lüfere dolanmak için raporunu bekliyorum ;)Daha önce de yazmıştım, Bloğu da takipteyim orayı da fazla boşlama.

16. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Sabır Murat üstad

Rapor bu haftasonuna inşallah gerçi her akşamüstü bakmaya çalışyıoruz ya bakalım hayırlısı geliyorlar sıkı balıkçılık var yine hissediyorum ama daha icraata dökemedik işi.

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    tebrikler Ali abi. sezonu açmissin sen de hadi hayirlisi olsun

18. gawanichi

gawanichi Öner

Favori Kamış:
    lineaeffe Turnafresh 3.90
    Favori Makine:
    Daiwa EMP6000A, Okuma AV-55B
    En İyi Avı:
    38cm karagöz
    Böyle bir bilgiyi ilk kez okuyorum cok faydalı teşekkür ederim.

19. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Evet Sevgili Roy

Başladık işte serüvene tam gaz Allah hakkımızda hayırlısını versin
    Uykusuz geceler. hal maceraları, lüfer peşinde koşturma geldi yine bir sezon daha bakalım hayırlısıyla hepimize rasgele.

20. Since1453

Since1453 NoYaN

tebrikler alico reis döktürmüşşün gine,özlemiştik güzel raporlarını...