25 Ekim 2009/Pazar - İstanbul organizasyonu (tekne)

Konu, 'Organizasyon Duyuruları' kısmında simendifer tarafından paylaşıldı.

1. Mavigok

Mavigok Gökhan

beni de ekleyin listeye. iki kişi gelecek gibi gözüküyoruz şimdilik...
    artmaz herhalde

2. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Balıkavı.net Boğaz'da

[​IMG][​IMG]

Yer: Boğaz
    Tarih : 25.10.2009 (Hava koşullarına göre tarih değiştirmek durumunda kalınabilir)
    Saat : tekne kalkış saatleri ayrıca bildirilecektir. Üyeler Üsküdar ve Beşiktaş'tan alınacaklardır.
    Tekne ücreti : toplamda 1500 TL'dir. Ücret kişi başı olarak bölünecektir.

Yiyecek içeceklerimizi evden getirip, açık büfe olarak yemeğimizi yiyeceğiz. Tekne ücretleri henüz belli olmamakla birlikte, ücretler tekneye bindiğimiz gün kişi sayısına bölünerek toplanacaktır.

Kişi başı ödenmesi gereken ücret 25 TL'yi geçtiği takdirde, daha küçük bir tekne ayarlanmaya çalışılacak, bulunamazsa tekne organizasyonu iptal edilecek, aynı tarih için yer belirlenerek kıyı organizasyonu yapılacaktır.

Tekne organizasyonu için kimseye balık tutma garantisi vermediğimizi belirtmek isterim. Ayrıca, tekne akıntı nedeni ile sıkça yer değiştirmek durumunda kalır ise bunun da daha sonra şikayet olarak iletilmemesini rica ederiz. Zira, akıntıyı ne bizler ne de tekneci yaratmıyor.

Mümkün olduğunca herkes ya çapari kullansın ya da herkes yemli atsın, çünkü aksi halde oltalarımızın daha çok karışması kaçınılmaz olacaktır.

Bu şartlar altında, "ben bu organizasyona katılıyorum" diyen arkadaşlar, isimlerini listeye yazdırabilirler. Lütfen geleceği kesin olmayan arkadaşlar, durumları kesinleştikten sonra isim yazdırsınlar. Çünkü tekne ayarlaması buna göre yapılacaktır. Aksi halde, listeye adını yazdıran arkadaşlarımızın ücreti de diğer arkadaşlarımıza pay edilmek zorunda kalınacaktır, ki bu da teknedeki arkadaşlarımıza ek bir maddi külfet demektir. Lütfen bu konuya hassasiyet gösterelim.

ÖNEMLİDİR

İsimlerini listeye yazdıracak olan arkadaşlar, daha önce telefon numaralarını yönetime herhangi bir sebeple bildirmedilerse;

1- Özel mesaj yolu ile yönetimdeki arkadaşlarımızdan herhangi birine
    2- Profillerinizin altında bulunan sarı ünlem işaretine basarak tüm yönetime

bildirebilirler.

Hayırlı, uğurlu olsun efendim.

Listemiz ;

1. Sennur (simendifer)
    2. Ercan (balık_kurdu)
    3. Ercan'ın eşi
    4. Kutay (maniyac) +3(kesin değil)
    5. Kadri Kalemci
    6. Hasan MISIR (Denizbilimci)
    7. Hüseyin MISIR (Cousteau)
    8. Alparslan (ferrari2000)
    9. Aret
    10. Ahmet Rasim (ahmetrt)
    11. Aydın (crank)
    12. Yücel Usta (yucelusta)
    13. Yücel Usta (eşi)
    14. Yücel Usta (arkadaşı)
    15. Yücel Usta (arkadaşı)
    16. Süheyl Başak
    17. Gökhan (Mudeli)
    18. Gökhan'ın arkadaşı
    19. Özgür (freesky)
    20. Tayfun (tcomak)
    21. İbrahim (menopiko)
    22. Ergiz (dalgıç837)
    23. Fahrettin İpek
    24. Hakan Yıldız
    25. Hasan Yıldız
    26. Orhan Yiğit
    27. Sevil (smyrna)
    28. Volkan Çaçur (volkanca)
    29. Yasin Sert ( volkancanın arkadaşı)
    30. Engin (enginson)
    31. İrfan Yerlikaya (yerlikay)
    32. Yaman (iklim)
    33. Şafak (ses_siz)
    34. İlke (Şafak'ın eşi)
    35. Ali Rıza Dolgun
    36. Ramazan (Ali Rıza'nın arkadaşı)
    37. Zülküf (Ali Rıza'nın arkadaşı)
    38. Mustafa (Ali Rıza'nın arkadaşı)
    39. Alper (Ali Rıza'nın arkadaşı)
    40. armada25 (Mehmet Bey)
    41. Umut (umutkeskin7)
    42. Erkan (Umut' un arkadaşı)
    43. Günay (Umut' un arkadaşı)
    44. Yılmaz Yanar (souris46) +1
    45. Seher Yanar (Yılmaz' ın eşi)
    46. Ali Murat Yezgi ( Yılmaz' ın arkadaşı)
    47. Bayram Büyük (Yılmaz' ın arkadaşı)
    48. Sinan Kara (Yılmaz' ın arkadaşı)
    49. Nejat Vardar
    50. Nejat Vardar (arkadaşı)
    51. Baco( Nejat Vardar' ın yakını)
    52. Nejat Vardar (komşusu)
    53. murat han koksal_ markopasa
    54. yavuz koksal
    55. rıfatcan koskal
    56. selahattin dogan
    57. halis bilici
    58. onur bilici
    59. onur bilicinin arkadası
    60. fatih oyul
    61. yahya karakurt
    62. serdar ısık
    63. ilke bortacina
    64. Adnan (adnan91)
    65. Hasan Yılmaz(ylmzhsn)
    66. Hasan Yılmaz (arkadaşı)
    67. Hasan Yılmaz(arkadaşı)
    68. Hasan Yılmaz(arkadaşı)
    69. Osman Aksu
    70. Ergün Aksu
    71. Suat(suatreis)
    72. Diren KOCAELİ
    73. Aylin(cadayl) ANKARA
    74. Utku(enişte) ANKARA
    75. Deniz(Aylin' in yakını) ANKARA
    76. Melek(Aylin' in yakını) ANKARA
    77. Ali Başkan (GAKKOŞ)
    78. Emre (rapalaci)
    79. Emre'nin eşi

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 21 Ekim 2009
  3. Serdar Abi, bu hesap zaten takılacak kurşunu bulmak için değil mi, misina için 100 gr tmm ama 50 gr kurşun ne oluyor. takımda 50 grlık bi kurşun bi de 450 gr kurşun etti sana 500gr.. bi yanlışlık mı var bende mi algılama düşük:)

Son düzenleme: 20 Ekim 2009
  4. FREESKY

FREESKY Özgür Evren Ersoy

50gr. kurşun ağırlığı eklemesi sanırım yemli takımdaki yem vs. için. ;)

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    İyide, takımında sadece misina filan yok. Fırdöndü, düğümler, köstekler, yem filanda var.

Bunlar dibe yakın duracağı için, nispeten daha az akıntı alırlar. Bu rakamlar, bildiğimiz, tekne ile gidilebilecek derinlik ve akıntı koşulları için geçerli rakamlar. Bu genel bir formül değil.

Aslında olayı şöyle özetleyelim. Derdimiz, kurşunu belli bir derinliğe indirmek değil. Derdimiz, tüm olta ve takımların paralel kalıp birbirine mümkün olduğunca az çarpışması. Ve dahası, balığın olacağı derinliğe inebiliyor olmak. Derdimiz bu.

Bu 100 gr meselesi, misina kalınlığı, yani buna bağlı olarak misina yüzeyine akıntının kuvvetini, kullanılan her kalınlıktaki misina için aynı değerde olacak şekilde düzenleme kaygısı için. Eğer her 0.15 mm'e 100 gr kullanırsanız, herkesin kullandığı misina hangi kalınlıkta olursa olsun, aynı sürüklenme koşullarına tabi olacaktır. Elbette üç aşşağı, beş yukarı. En azından karışmaları azaltacak kadar.

Ama her durumda, farklı takımlar vs. farklı sürüklenme çıkaracak, bu değerin toleransları kayacaktır. Birinin ki (+) kayarken, diğerinin ki (-) kayacaktır. Öyle bir denk gelirki, ki gelir, bu ikisi birbirini tamamlar, misinalar birbirine toslar.

Bu 50gr kurşunu her iki tarafa da ekleyerek, o gibi toleranslardan gelecek olan sapmaları minimize edecek bir denge unsuru eklemeye çalışıyoruz. Birisi 220 gr kullanması gerekirken, 200, diğeri 250 kullanacak. %25 kayma. Ama siz bunlara 50 gr daha koyarsanız, 250 <-> 300 olacak, kayma oranı %17'ye düşecek. Bu %17, %25'in yarısı kadar karışma demek olacaktır haliyle.

Kurşunları mümkün olan en hafif raddeye çekebilmenin bir yolu bu. Böylece karışmayı minimize edebiliriz. Ama %100 önleyemeyiz. Önleyelim diye herkese gülle gibi kurşun taktırmanın makul bir tarafı yok. Karışmalar, daha ziyade tekne rüzgar/akıntıdan dönerken oluşacaktır. Bu durumda ağır kurşunlar, daha çok karışmaya sebep oluyor. Hafif kurşunlar nispeten daha ilerde kaldığı için, dönüşlerde karışma daha azalıyor.

Kısaca bu, genelgeçer kurşun hesabı formülü değil. Boğaz civarında teknenin durabileceği mekanlarda karışmayı minimum tutmak üzere, takımları paralel kalacak şekilde ağırlıkta tutmak için tecrübi bir formül sadece.

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Yücel, zatne ağırlık o civarda çıkacaktır. Bahsettiğim değerler tecrübi değerler ve söylediğin gibi 45 - 80m civarı derinlik olan Çubuklu, Yeniköy vs. gibi yerlerde müspet netice veriyor.

0.35 misina için, 280 gr kurşun gerekecek. Bu da 300gr kurşuna tekabül eder. Senin dediğin yere çıkar. Ama aynı yerde, teknennin öbür tarafındaki 0.60 misina ile 300gr atarsa, o misina dibe zor iner, uçar ve herkese karışır.

Herkes 300 gr getirsin diyebiliriz. Ama bu çözüm olmuyor. Çünkü, eski ve kalın bir misinası olan uçuyor, ince ve temiz bir misinası olan dibe oturuyor. O zaman da uçan gelip oturanla sarmaş dolaş oluyor haliyle. Elbette buda yukarda karakucak misali bir sarmaş dolaşa sebep oluyor.

Ferdi olarak düşünseydik, dibe bizi indirecek bir kurşun makuldü. Ama grup olunca sorun dibe inmek kadar, herkesin misinasının paralel durmasını sağlayabilmek. Bununda yolu, ya herkes aynı takımdan kullanacak, yada takımına göre kurşununu ayarlayıp aynı sürüklemeyi sağlayacak.

7. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Kaan, Allah tamamına erdirsin, başka sefer görüşmek üzere...

8. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Arkadaşlar oltaların uçması meselesinde en önemli farktörlerden biri de hava ve rüzgar durumu.

Pazar günü için ilk tahminler bugün yapıldı. 21 derece, bulutlu, rüzgar çok hafif poyraz. Umarım bu tahmin tutar, hem organizasyon hem de balık açısından çok uygun bir hava olur. Herkesin yanında 150-200-250-300 gramlık kurşunlar bulundurması halinde pek sorun yaşanacağını sanmam.

Balıkçı tezgahlarında bugünlerde çinekop, lüfer oldukça bollaştı. Umarım iyi bir av günü geçiririz.

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Eyyy abicim benim, daha şimdiden listelerden çıkarılıyorsun.:eek: :D

Allah hayırlı etsin. Mutlu-mesut, göz aydınlığı günleriniz bir ömür boyu sürsün inşallah. ;) :)

10. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Yönetici arkadaşlardan birisi beni ve eşimi hayrına listeden çıkartabilirmi şimdi burada açıklayamayacağım önemli bir işim çıktı yanınızda olmayı çok istiyordum bu beni tanıyan herkes biliyordur ama malesef gelemeyeceğiz:eek: :eek:
    herkese keyifli bir av günü diliyorum:)

11. Arkadaşlar yarın sabah son dakika operasyonu geçireceğim için organizasyona katılamayacağım o kadar katılmak istiyordum.. ama ameliyat olmam gerekti (halk arasında kıl dönmesi die bilinen hastalık:) ) hepinize bol kahkahalı güzel anılı ve balıklı bir organizasyon diliyorum...

12. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

GEçmiş olsun kutay bir dahakine artık :)

13. saol ibrahim... artık 6 ay zor :) aralık a kadar tabii olursa gelirim sonra asker:)

14. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Geçmiş olsun kardeşim zor bir operasyon:(

15. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Balıkavı.net Boğaz'da

[​IMG][​IMG]

Yer: Boğaz
    Tarih : 25.10.2009 (Hava koşullarına göre tarih değiştirmek durumunda kalınabilir)
    Saat : tekne kalkış saatleri ayrıca bildirilecektir. Üyeler Üsküdar ve Beşiktaş'tan alınacaklardır.
    Tekne ücreti : toplamda 1500 TL'dir. Ücret kişi başı olarak bölünecektir.

Yiyecek içeceklerimizi evden getirip, açık büfe olarak yemeğimizi yiyeceğiz. Tekne ücretleri henüz belli olmamakla birlikte, ücretler tekneye bindiğimiz gün kişi sayısına bölünerek toplanacaktır.

Kişi başı ödenmesi gereken ücret 25 TL'yi geçtiği takdirde, daha küçük bir tekne ayarlanmaya çalışılacak, bulunamazsa tekne organizasyonu iptal edilecek, aynı tarih için yer belirlenerek kıyı organizasyonu yapılacaktır.

Tekne organizasyonu için kimseye balık tutma garantisi vermediğimizi belirtmek isterim. Ayrıca, tekne akıntı nedeni ile sıkça yer değiştirmek durumunda kalır ise bunun da daha sonra şikayet olarak iletilmemesini rica ederiz. Zira, akıntıyı ne bizler ne de tekneci yaratmıyor.

Mümkün olduğunca herkes ya çapari kullansın ya da herkes yemli atsın, çünkü aksi halde oltalarımızın daha çok karışması kaçınılmaz olacaktır.

Bu şartlar altında, "ben bu organizasyona katılıyorum" diyen arkadaşlar, isimlerini listeye yazdırabilirler. Lütfen geleceği kesin olmayan arkadaşlar, durumları kesinleştikten sonra isim yazdırsınlar. Çünkü tekne ayarlaması buna göre yapılacaktır. Aksi halde, listeye adını yazdıran arkadaşlarımızın ücreti de diğer arkadaşlarımıza pay edilmek zorunda kalınacaktır, ki bu da teknedeki arkadaşlarımıza ek bir maddi külfet demektir. Lütfen bu konuya hassasiyet gösterelim.

ÖNEMLİDİR

İsimlerini listeye yazdıracak olan arkadaşlar, daha önce telefon numaralarını yönetime herhangi bir sebeple bildirmedilerse;

1- Özel mesaj yolu ile yönetimdeki arkadaşlarımızdan herhangi birine
    2- Profillerinizin altında bulunan sarı ünlem işaretine basarak tüm yönetime

bildirebilirler.

Hayırlı, uğurlu olsun efendim.

Listemiz ;

1. Sennur (simendifer)
    2. Ercan (balık_kurdu)
    3. Ercan'ın eşi
    4. Kadri Kalemci
    5. Hasan MISIR (Denizbilimci)
    6. Hüseyin MISIR (Cousteau)
    7. Alparslan (ferrari2000)
    8. Aret
    9. Ahmet Rasim (ahmetrt)
    10. Aydın (crank)
    11. Yücel Usta (yucelusta)
    12. Yücel Usta (eşi)
    13. Yücel Usta (arkadaşı)
    14. Yücel Usta (arkadaşı)
    15. Süheyl Başak
    16. Gökhan (Mudeli)
    17. Gökhan'ın arkadaşı
    18. Özgür (freesky)
    19. Tayfun (tcomak)
    20. İbrahim (menopiko)
    21. Ergiz (dalgıç837)
    22. Fahrettin İpek
    23. Hakan Yıldız
    24. Hasan Yıldız
    25. Orhan Yiğit
    26. Sevil (smyrna)
    27. Volkan Çaçur (volkanca)
    28. Yasin Sert ( volkancanın arkadaşı)
    29. Engin (enginson)
    30. İrfan Yerlikaya (yerlikay)
    31. Yaman (iklim)
    32. Şafak (ses_siz)
    33. İlke (Şafak'ın eşi)
    34. Ali Rıza Dolgun
    35. Ramazan (Ali Rıza'nın arkadaşı)
    36. Zülküf (Ali Rıza'nın arkadaşı)
    37. Mustafa (Ali Rıza'nın arkadaşı)
    38. Alper (Ali Rıza'nın arkadaşı)
    39. armada25 (Mehmet Bey)
    40. Umut (umutkeskin7)
    41. Erkan (Umut' un arkadaşı)
    42. Günay (Umut' un arkadaşı)
    43. Yılmaz Yanar (souris46) +1
    44. Seher Yanar (Yılmaz' ın eşi)
    45. Ali Murat Yezgi ( Yılmaz' ın arkadaşı)
    46. Bayram Büyük (Yılmaz' ın arkadaşı)
    47. Sinan Kara (Yılmaz' ın arkadaşı)
    48. Nejat Vardar
    49. Nejat Vardar (arkadaşı)
    50. Baco( Nejat Vardar' ın yakını)
    51. Nejat Vardar (komşusu)
    52. murat han koksal_ markopasa
    53. yavuz koksal
    54. rıfatcan koskal
    55. selahattin dogan
    56. halis bilici
    57. onur bilici
    58. onur bilicinin arkadası
    59. fatih oyul
    60. yahya karakurt
    61. serdar ısık
    62. ilke bortacina
    63. Adnan (adnan91)
    64. Hasan Yılmaz(ylmzhsn)
    65. Hasan Yılmaz (arkadaşı)
    66. Hasan Yılmaz(arkadaşı)
    67. Hasan Yılmaz(arkadaşı)
    68. Osman Aksu
    69. Ergün Aksu
    70. Suat(suatreis)
    71. Diren KOCAELİ
    72. Aylin(cadayl) ANKARA
    73. Utku(enişte) ANKARA
    74. Deniz(Aylin' in yakını) ANKARA
    75. Melek(Aylin' in yakını) ANKARA
    76. Emre(rapalacı)
    77. Emre' nin eşi
    78. Volkan(volkan soli)
    79. Gökhan(mavigök)
    80. Gökhan(mavigök) arkadaşı

Son düzenleme: 21 Ekim 2009
  16. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Aytekin, Kaan ve Kutay isteğiniz üzerine listeden isimlerinizi istemeyerek de olsa sildim. Umarım bir dahaki organizasyonda görüşürüz :) Bu arada Aytekin, senin buzluk sana gelmek istemiyor gibi ;):)

NOT: Arkadaşlar; belirttiği halde listede ismi olmayanlar, tekrar gelmek istediklerini bildirirlerse sevinirim. Mesajınız gözden kaçmış olabilir. Bunun için kusurumuza bakmayın.

Son düzenleme: 21 Ekim 2009
  17. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Abla sen buzluğu getir Ercan'a ver ben onla bir ara mutlaka görüşürüm ve onun emanetlerini teslim edip buzluğumuda ondan alırım;) :D :D

18. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Yok kardeşim ben emaneti senden aldım, ancak sana teslim ederim:rolleyes: Prensiplerim var benim kardeşim, Allah Allaaahhhhhhh :mad: Ercan mışşşşşş :rolleyes: :D

19. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    :eek: :eek: bendenmi aldın:p :p ablacım ben göz göre göre buzluğumu sana niye vereyimki orda unutmuşum sende almışsın :D :D

20. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Ercan' a sordum, bana ne Aytekin' in buzluğundan, taşıyamam dedi:p Yani geri vermek için çok çabalıyorum ama Ercan işte :D Hem denizde kaybolan bulanındır :D Kıyısı bile olsa fark etmiyormuşş :p Valla bak :eek: tek ayağım havada