25 Ekim 2009/Pazar - İstanbul organizasyonu (tekne)

Konu, 'Organizasyon Duyuruları' kısmında simendifer tarafından paylaşıldı.

1. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Tabi neden olmasın en az 250 HP bir makına arkasından toplayacağız balıkları olmazmı. olur neden olmasın. valla ben o tekneyı kendı kırmalıklarımın üstüne götürürüm hamsi yemli herkes lüfer tutar ama. bir dahaki sefer o merada balık bulabılırmıyız onuda bılmıyorum tabii..

2. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Yöneticilerim beni de ekleyiverin listeye...

3. Süheyl Başak

Süheyl Başak Süheyl Başak

En İyi Avı:
    Torik 3-4 kilo
    Sennur Hanım,
    Bu organizasyonu başlatırken belirtmiş olduğun gibi gelecekleri kesin olmayan arkadaşların listeye adlarını yazdırmamaları durumları kesin oluca listeye yazdırmalarını rica etmiştin. Demekki bu konuda endişelerin bulunmaktadır.
    Bence buna en güzel çözüm ise isimlerini listeye yazdıran arkadaşlar bu organizasyona iştirak etmeyi taahhüt ediyorlar ve masrafı da kabul ediyorlar demektir. Mesela benim düşünceme göre ismini yazdıran bir arkadaşımız eğer sonradan bir mazereti çıkarak iştirak edemiyorsa hissesine düşen masrafı bir şekilde size ulaştırmalıdır. Böylece sizlerde bu tip endişelerden uzaklaşır ve hiç olmazsa bir organizasyon yaparken maddiyatla daha az meşgul olursunuz.
    Selamlar,
    Süheyl Başak

4. hızlı

hızlı nedret

Favori Kamış:
    sheakspear
    Favori Makine:
    sheakspear
    En İyi Avı:
    sazan 4200gr
    organizasyonun bende takipçisiyim,çok gelmek istiyorum ama hiç kimseye külfiyet olmamak için son 2-3 gün kala kesin ve net durumumu belirteceğim.

org. düzenleyen herkese çok teşekkürler.

5. Bence makuldür. Katılan her arkadaş bir hesap numarasına katılım ücreti olan takribi 20-25 tl (kişibaşı) göndersin böylelikle hem garantileşir hemde hesap kitap yapmak daha kolaylaşır.. Elinizde kesin bi para olarak pazarlık yapması daha kolaydır..

Benim birde maruzatım olcak, şimdi 150 gr altında kurşun getirmeyin diyo abiler ustalarda nası olcak bu iş :) benim kamışın atarı bile 60gr:)

6. Son 2-3 gün katılımı belirtmek demek anlaşılan teknede problem çıkması demek tabii moderatörler daha iyi hesaplar ama şimdiden sayı 25 e çıktı.. son güne kesinleştirirseniz bu seferde 20 kişilik tekneye 30 kişi binmek zorunda kalır hep beraber balık tutcaz derken balıklara yem oluruz:)

7. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Dostum atar farklı birşey çeker farklı birşey. Biz orada 200 gr kurşunu kıyıdan atar gibi savurmayacağız sadece dibe indireceğiz. Çok da makarna gibi bir kamışın yoksa rahatlıkla 150 gr kurşunu dibe indirip geri çekebilirsin.

8. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    rapala deniyecekler olur mu acaba :/
    bajo minov olan arkadaş varsa getirirse denemiş oluruz :p

9. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    yücel 150 gram az olur. biz son orgda 250 ile çalıştık o bile uçtu bazen.

yani en az 250 :)

10. volkanca

volkanca Volkan

uzun zamandır forumları takip ediyorum ve bu bahane ile sizlerle tanışmak istiyorum. Çok tecrübeli olmadığım için soracağım 4.20 lik kamışla katılmamda bir problem olmaz değilmi. Soruyorum çünkü forumlardan takip ettiğim kadarıyla tekneden daha kısa kamışlarla av yapılıyor, cevaplarsanız sevinirim?

11. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    4.20 ile çalışmak zor olur. eger başka kamışınız yoksa, 4.20 kamışın yarısını açarsınız. kalan kısmı ise bantlarsınız, açılıp sizi rahatsız etmez.bir çok arkadaş böyle yapıyor :)

12. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Bana kalsa 300 de takarım suyun durumunun farkındayım. Maalesef millet vuruş hissetmiyoruz diyerek ağır kurşuna pek sıcak bakmıyor da zaten 150 de takılınca 80 metreden pek vuruş geldiği söylenemez.

13. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    vallahi bende de bi 450 birde 360 var ikisinide alayım 360 lığa güvenmiyorum pek ama :)

14. Süheyl Başak

Süheyl Başak Süheyl Başak

En İyi Avı:
    Torik 3-4 kilo
    Arkadaşlar,
    Ben teklifimi yaparken organizasyonu yapan arkadaşlara kolaylık sağlamayıdüşünerek yapmıştım. Tabiatıyla 2-3 gün kala iştirak edeceğini söylemek organizatör arkadaşlarımızı zor durumda bırakabilir. Ancak o günlere kadar bekleyen ve iştirak edeceğini belirten arkadaş adedi çok olursa veya son 2-3 gün içinde gelemiyeceğini belirtenler çok olursa yöneticilerimiz zor durumda kalacaklardır. Bence de iştirak edecek arkadaşların belirli bir süre evvelden organizasyonu yapan arkadaşlara belirlenecek bir katılım payını göndermeleri (banka veya bir başka şekilde)çok uygun olacağını düşünmekteyim. Bankaya giderek havale çıkarmak zor olabilir ama bilelimki her nimetin bir külfeti olacaktır.
    Ben şahsen bütün uygulamalara varım. Bizlere yeni organizasyonlar yapmaya çalışan arkadaşlarımızı düşünerek kararlarımızı mümkün olduğu kadar erken ve caymayacak şekilde vermeliyiz. Ancak çok önemli mazeretlerimiz olabilir bu durumda kalan arkadaşların adedinin çok çok az olacağına inanmaktayım.
    Selamlar,
    Süheyl Başak

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Kurşun ihtiyacı için, şöyle bir durum söyleyebiliriz. Misinanızın her 0.15'i için, 100gr kurşun gerekecektir. Büyük fırdöndü, çapari vs. için buna bir 50 - 75 gr daha ekleyin.

Mesela, 0.30 misina sarılıysa, 0.30 / 0.15 = 2, 2 x 100 = 200 gr kurşun. Çapari kullanacaksanız buna bir 50gr daha, eder 250gr. 250 gr'dan aşağı kurşun size dert çıkarabilir. Misinanız daha inceyse, daha hafif kurşunda iş görecektir. 0.12 dyneema ile 100gr kurşun kullanıp oralarda çok balık almışlığım vardır tekneden, genel olarak sorunsuz olarak.

Diğer yandan çapariyi sürekli süzdürmeniz gerekeceği için, daha çok uçar, daha çok karışır. Mümkün olduğu kadar yemli takımlara bakmanızı tavsiye ederim. En azından karışınca daha kolay ayıklanır.

Kamış olarak uzun kamışlar daha fazla bel ağrısı ve sığdıramama gibi sorunlara sebep olsalarda, tekneden daha uzak tutma şansı verecekleri için rahatlık sağlayabilirler.

16. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    El oltası 0,80 beden 0,35 kurşun 400 gr-500 gr. yanında palamut çaparisi 35 iğne çift takım boylama120 lik yada 200 lük ben başka takım almıycam yanıma.
    uzun olta 2/0 ve3/0 iğne bu kadar.

17. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Yücel selamlar..

Bu bahsettiğin 80 metre ne tarafta?

Tekne ile gidilecek taraftamı.

18. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Yanlız şimdi daha baktım yer: istinye açıkları diyor biz orada hiçbirşey tutamayız hatta imkansız gibi. ya yukarı yada aşağı kaymak lazım balık için bence. ilk önce bu olayı değerlendirmek lazım.

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Sevgili Alico, hiç boşuna uzun olta yük etme kendine, mekan ve zaman uymaz büyük ihtimalle.

Beykoz civarından 25+ kişi alabilecek bu işleri yapan Selamet'ler var. Onlar Umuryeri'ne filan çıkmaz, öyle kaymak filan işi de bilmez, büyük ihtimalle Sanatoryum'un önüne gider, dubaya kendini bağlar, orada muhabbet eder durur(sun)uz sadece. Oradanda sanmıyorum kaya balığı bile çıkar mı? Eğer iyi bir vaktine denk gelirsek, tek şansımız Çubuklu, bir kaç var gel yapmak filan. Restoranın önü, köşedeki o askeri depoların önleri filan iyi olur, biraz çinekop nesli, istavrit, denk gelirse palamut filan yapar, şansımız olursa bir şeyler alınır.

Belki oradan başka takımlar filan kullanıp daha iyisi alınabilir ama, öyle takımları kullanma şansı pek olmaz.

Buna göre hazırlık daha iyi olur. En iyi neticeyi kamış ile alırsın. Kamış çok matah bir şey olduğundan değil, misinayı toplamak derdi filan olmadığından.

O tekneler demir atamaz. Balık olan yerde motor üstü filanda yapmaz. Ya az akıntılı bir yerde salacak tekneyi, yada bir duba bulup bağlayacak, bunları hesaba kat.

Elden gelecek en şanslı mera, Yeniköy olabilir, şansımız varsa, kaptan razı olursa..

20. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Ben kamıştan anlamam o zaman ben elımı kolumu sallaya sallaya gelirim.
    evet büyük ihtimal bir yere bağlanır bu arkadaş olsun bizde bir yol buluruz elbet serdar.