25 Mayıs Sarıkanatları Tekrar Görüşmek üzere,

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında shadowpane tarafından paylaşıldı.

1. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    berkan abi merhaba,

uzun zamandır balığa gidemediniz sanırım. en kısa zaman bu hasret bitmesi dileğiyle. bereketli avlar dilerim.
    seyit merhaba,

bence çok heves edecek birşey yok, levrek tutmak daha zevkli olsa gerek. levrek için dünya yol gidip geliyoruz ama bizede levrek nasip olmadı. lüferler göç sırasında iskenderuna kadar gidiyor sizin oralaradanda geçmek zorunda :)

avların daim olsun.

teşekkürler batuhan,
    merhaba birol abi,

belkide boğazdaki son dişli avımdı. sanırsam göçde bitmek üzere o nedenle böyle bir konu açtım. umarım avvermeye devam eder ve eylül/ekim aylarını beklemek zorunda kalmayız.

sonbahar/kış ayları çok zevkli olacak, lüferler, palamutlar derya deniz. hepimize rasgele

mahir abi merhaba,

evet faydası olacağı düşüncesiyle işlerimi yoluna koyar koymaz raporu eklemeye çalıştım. umarım kimsede hayal kırıklığı yaratmamışımdır. avlarınız daim ve bereketli olsun. esen kalın

2. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ali bey merhab,

avlandığım merada rüzgar çok şiddetli olmadığı sürece avı pek etkilemiyor. rüzgar şiddetli olunca sadece av değil avlanmakta çok güç oluyor.

avlanırken dikkat ettiğimiz husus kenarda küçük balık var ise balık yakın oluyor yoksa ya balık olmuyor yada açıkta :)

iade için teşekkürler, bir çok insan size gıpta ile bakmıştır.
    can abi merhaba,

yakışıklıyı görünce sultan sudan çıktı :) teşekkür ederim, sizinde avlarınız daim ve bereketli olsun.
    teşekkürler roy abi, karadeniz yolcusu kalmasın diye bağıra bağıra sonda kalanlar karaya

3. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Tebrikler Hakan bey,çok güzel balıklar...Bu 150 gr-200 gr kurşunları koparmadan nasıl kıyıya alıyorsunuz anlamış değilim,Bizim kıyılarda böyle birşey plajlar hariç mümkün değil... :)

4. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkürler selçuk. sizinde avlarınız daim ve bereketli olsun
    serkan merhaba,

balık seyrelmiş olabilir çok sık gitmediğim için bilemiyorum. bahsı geçen göç olayı kısa sürüyor deniliyor. belkide bunlar son demleriydi.

onlar herzaman avlanıyorlar yada avlanmak zorundalar en doğru bilgiyi onlar bilir. paylaşım için teşekkürler.
    ismail abi merhaba,

teşekkür ederim. evet abi boş geldiğimiz günlerde oldu ama şükür zaten iki kişiyiz karınca karınca bir av oldu. yoka, aza, çoğa hep şükretmek lazım.

sizde üsküdara gidecektiniz nasıl geçti av?

5. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bülent abi merhaba,

teşekkür ederim. karaya çıkartabildiklerimiz bunlardı. çok şükür.

sizede bol şans diliyorum. rastgele

teşekkürler serkan. sizede rastgele

okan abi merhaba,

avlarınız daim ve bereketli olsun. 3 kg istavrit daha ne olsun. bundan sonra sabah akşam istavrit. boğazda yapacak başka birşey yok.

kanal şurasıdır şu metrede dersem yalan olur. avlandığım merada en başarılı avlara imza atan, minimum aksilik yaşayan, bildiklerini bizlerle paylaşan usta tabir edebileceğim abilerimle sohbetlerimden çıkarttıklarım ve atış erimlerimize göre hesap edecek olursak 150metre civarında denilebilir.

6. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    faruk bey merhaba,

biz plajdan atmıyoruz genende boğazda avlandığımız için belirli bir yükseklikten atıyoruz en önemlilsi derin yerlerde avlanıyoruz. benim avlandığım merada kıyı su derinliğinin minimum noktası 3-4 metre.

akıntı olduğun için 150-200 gram kurşun kullanmak zorunda kalıyoruz. akıntı olmasa 50-125 gramlar yeterli olur. avlanma şeklimize göre gramajlar farklılık gösteriyor akıntı olmayan yerlerde de avlandım. hatta marmarada 20 gram bile kullandım. akıntı olduğu için kurşun hemen oturmuyor. kıyaya yaklaştığı zaman kayalara takılmaması için birazda rolantiyi yükseltiyoruz. eğer oltamız bir başkası ile karışmış ise dibe takılabiliyor.

7. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Boğazda avlanmak ayrı bir maharet istiyor gerçekten,verdiğiniz bilgiler için ayrıca teşekkür ederim...

8. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde

Boğazda 150 metreye indirmek (atmak değil ) büyük başarı. Tebrikler kardeşim.

9. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    faruk bey,

pek maharetlik bir durum yok. 3-5 kez aynı meraya gittikten sonra yavaş yavaş kavramaya başlıyor insan. tabi maddi kayıplarıda olunca biraz daha dikkat ediyor. atış yaptıktan sonra salım yaparken sohbet etmeye gelmiyor. misinanı takip etmek zorundasın :)

okan abi kastedmek istediğinizi tam anlayamadım.

10. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Kötü bir şey demedim Hakan , 150 metreye indirmek için 200 bazan 250 metreye atmak lazım .İndirmekten kastım kurşunun yere değdiği yer.

Bazan çok uzağa atttığımızda balık gelmez yakına atanlar alır.

Sorduğum şey ne kadar misina salıyorsun.

11. i.h.beyaz

i.h.beyaz ismail beyaz

En İyi Avı:
    kaba lüfer
    o mera biraz farklı okan orda cok acık deyil kanal suyuna indirmek önemli o akıntıya girdiğizaman sal artık kac metre istersen hakan üsküdarda kılcık yoktu

12. melikşah

melikşah ........................

150 ve 200 g atmak bana göre değil:D
    Şu dişliler adı gibi tutması dişli balıklar,afiyetler olsun:hungry:

13. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    okan abi günaydın.

abi kastedmek istediğinizi şimdi anladım. kanal derinliği çok olduğunu düşünmüyorum belkide 30-40 meterdir. ama akıntı olduğu için en az 60-70 metre salıyoruz saldıkça gidiyor saldıkça gidiyor. bizde yükü bindirerek ufak ufak salıyoruz. 120-130 metre erim desek 60-70 metre de salma desek. 200 metre civarında bir ortalamamız var.

ayrıca, kurşunu attıktan sonra dahada salsak kurşun belkide hiç oturmayacak. misinayı sürekli gergin ve yükte bırakarak hem konum hemde şartlar itibariyle akıntıdan çıkmasını ve oturmasını sağlıyoruz. diğer meredakiler gibi aha oturdu kurşun dibe vurdu olayıda yok. o nedenle atabileceğimiz en ağır kurşunları atarak zemine en yakın yere ulaşmaya çalışıyoruz.

balık yakında olayı ise, dönüş balığı tutması en kolay balık çünkü bahsettiğiniz gibi yavru balıkları kıyıya sıkıştırıyor, bizde balıkları yakından alıyoruz yaklaşık 20 gündür bu olay böyle fakat bu son raporumda olay farklı. balıklar uzak erimli atışlar sonucu alınmıştır. bizde maksimum hızda dibe inebilmek için ip misina kullanıyoruz. benim kullandığım ip misina 0,12 mitchell/0,13 savagear leader olarkta yine 0,26 savagear kullanıyorum.

avlarınız daim olsun. teşekkürler

14. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ismail abi günaydın,

abi sağlık olsun yapacak birşey yok. bir dahaki ava inşallah.

evet abi kanal çok uzakta değil 120-150 metrelerde denilebilir. abi istediğin kadar sal kurşun oturmuyor. kurşunu oturtmak için bir noktadan sonra salmamak gerekiyor kurşun hızlandımı dahada durmuyor öyle akıntı var.

tekrar görüşmek üzere avlarınız daim olsun.

15. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    erkan bey merhaba,

gerçekten dişsöktüren bir av yöntemi, ama geceleri böyle olmuyor. boğazda gece balık avlamak çok zevkli bende bu heycanı bu yıl tattım.

tekrar görüşmek üzere

16. surffisher

surffisher Gürcan Sap

Favori Kamış:
    Olympus Mangusta 4.25 mt 250 gr Surf
    Favori Makine:
    Daiwa Crosscast 4000
    Artık yeni raporlar Eylüle Hakan. Biraz malzeme bakımı yapmak yeni sezona hazırlanmak gerek.
    Whiplash örgüyü ne yaptın, kullanmıyor musun?

17. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    abi makarada sarılı doğru belli ip kalmadı. yarım yamalak idare ediyorum.sezon bittiği için açmaya kıyamıyorum. levrekte kullandığım ip misina yolda bırakırsa yaklaşıkö 60-70 metre sarmayı düşünüyorum. halen kullanamadım.