2500 küçük gibi geldi

Konu, 'Makineler' kısmında KARAHANLI07 tarafından paylaşıldı.

1. online_yavuz

online_yavuz Yavuz AYDIN

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    9 Kg Levrek
  2. alienderakman

alienderakman Ali Ender AKMAN

Favori Kamış:
    Shimono Vengeance AX Surf 4,20m Catana CX Spinning 240ML 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 10000 FB
    En İyi Avı:
    Karagöz 1480 gr.
    Shimano catana 2,4 ile shimano 2500 FD kullanıyorum.Makinanın model ismini hatırlayamadım fakat 1 kg'lık turnayı problemsiz aldım.Ve hafifliği sayesinde uzun süre atış yapabiliyorum.

3. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Al bir tane Shimano Exage 4000 FC veya RC, bütün dertlerinden kurtul.:p :p Magazadan elden alımınızda ki fiyatı 160 Tl.den fazla değildir. Hem at çekte, hemde beklemeli avlarda kullanabilme şansın olur.

Ama dersen ki sadece ve sadece at çek, Shimanonun 2500 ü en iyisidir. Tabii ki Alivio ve hyperloop değilde, Exage ( 150 Tl.), Nexave ( 120 Tl.) ve Catana ( 90 Tl.) serileri.

Son düzenleme: 16 Eylül 2011
  4. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Hazır konusu varken buradan devam edeyim dedim. Metin Bey'le ortak sorularımız varmış, bir kısmına da cevap buldum bu sayede.

Benim de kamışım Sea Spin 10-40gr 240cm. Aynı yani. Ayrıca ben de sadece atçek için makina bakıyorum ve 25'lik 30'luk seçenekleri tarıyorum.

Tevfik abi'nin tavsiyesi olan Exage 2500 ağır basıyor şu anda. Bu model ağırlık ve tüm özellikler olarak 3000 ile aynı, sadece misina sarım farkı var. Hal böyle olunca merak ettiğim konu atış erimi. Herşeyin aynı olduğunu düşünürsek 25'lik kafa 30'luğa göre ne kadar daha ileri düşürür, kayda değer bir fark olur mu dersiniz?
    Olmazsa biraz daha misina alsın deyip 30'luk da düşünebilirim. :rolleyes:

5. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Aykut kardeşim.

Yanılgıya düşmeyesin diye devreye girme gereği hissettim. 2500 lük modeller, 3000 lik modellerden daha fazla misina sarar. Ortalama 20-25 metre kadar. At çek için en ideal boy 2500 lük seçenek olduğunu düşünüyorum.

140 tl civarında alabilirsin. Önden yada arkadan kalamalı seçenekleri tercihini gözardı etmeyin. Modellerin misina sarım kapasitelerini görmeniçin ilgili makinaların linklerini veriyorum.

http://www.balikavmarketi.com/main/shimano_exage_2500_rc_4xsss1_bb-pmu1026.html
    http://www.balikavmarketi.com/main/shimano_exage_3000_sfc_4xsss1_bb-pmu937.html
    http://www.balikavmarketi.com/main/shimano_exage_3000_mhsrc_4xsss1_bb_cift_kollu-pmu1180.html

6. nicholai hel

nicholai hel Aykut

7. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Hep kopyala yapıştır sistemi olduğundan, zaman zaman ürünler ve bilgileri karışabiliyor. '' shimano 2011 katalog '' olarak linki çağırırsan, orijinal bilgiler ve görüntülere ulaşabilirsin. Açılan sayfa yüklemesi için biraz beklemen gerekebilir.

8. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    İlgili siteye mesajla konuyu ilettim. Akabinde döndüler ve gerekli bilgileri ivedilikle düzelteceklerini içeren teşekkür mesajı gönderdiler.
    Gözden kaçan bazı hatalar olabilir. Önemli olan konuya yaklaşım ve duyarlılıktır.

Ciddiyetlerinden ötürü Av Marketime teşekkür ederim.

Ben bu mesajı yazarken, ilgili düzeltme yapılmış bile. Bravo Av Marketi.

9. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Abi cidden ilgililermiş, şimdi o sayfayı yeniledim ve misina kapasite bilgisi değiştirilmiş bile.

Bundan sonra bu gibi hataları görürsem uyaracağım ben de. Hata olabilir, ilgili olduklarını bilmek güzel.

10. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    metin bey ben 2.70 lik alivio kamışa 40 lık shimano zerus kullanıyorum gayet memnunum çokta güzel uyum sağlıyor kamışla