Cumartesi öğleden sonra 5 arkadaş buluşup köprüköye avlanmaya gittik. Yerimize vardığımızda neredeyse saat 17-18 suları olmustu ve hemen cadırımızı kurup ateşimizi yaktık... Sabahın erken saatlerınde botumuzu şişirip viraaa turna dedik.... [img] [img] [img] [IMG] [img] Uzun süredir bukadar eglenceli bir av gecirmemiştim.. Hatta basımıza ilginc bir olay geldi..Botta arkadaşım yosun olmuş sasisiniz temizlemeye çalışıyordu.. Suya bir iki cırptı sasiyi.. Bizde arkadasıma ( botta 3 kişiyiz..) yahu ses yapma kacıracaksın cevredekileri derken.. Oda ne.. Koca bir turna sasiye atladı ( sasi bottan 50 cm otede duruyordu ) sasiyi bir kapışı vardı ağzımız acık kaldı.. O hız ne o çeviklik.... Bota aldıgımızda yaklaşık boyunun 50 cm civarında olmasıda bir o kadarda sevindirici idi... Bende sasimi cekiyorum bota 1 m falan kaldı sasimi görebiliyordum birden kocaman bir gölgenin alttan geldiğini gördüm oyle bır agzına alıp geri dönüşü vardıkı...oltayı cekme hissine bittigim an idi... o his için sabaha kadar orada dikilebilirdim tekrar yaşamak adına.... Toplamda 40 civarında Turna yakaladık...(bunlar sepetlere giren kısım ) ve 20 kadarınıda tekrar sulara bıraktık... Sepette olanlardan bırkactanesi 33-35 cm ıdı boyu ama bırakılacak gıbı degıller ıdı.. cok hasar almışlardı... Umarım herkes bızım kadar eglenmışlerdır...