Arkadaslar forum yeniden duzenlendigi icin elimdeki bulunan yedeklerle mesajlari ve konulari tekrar geri getiriyorum.... Bu resimler sualti avcilari dernegi kurucularindan Muzaffer KOÇ adli uyemizden siteye gonderilmistir.
evet muzaffer ve arkadaşları böyle avlara alışıklar kendisiyle net üzerinden muhabbetimiz olmuştu çok güzel organizasyonlar yapıyorlar ve güzel balıkları görüyoruz ...
ya arkadaşlar balıklar çok güzel anladım da o paletlerin üzerinde derisi yüzülmüş olanlar nedir bizi aydınlatırmısınız.....????
Hoş değil Tavşan mıdır, kedi midir bilemem ama her ne ise bence ne o balıkların yanına yakışmış ne de sitemize. Bana çok çirkin göründü. Avlayana da, Mehmet sana da lafım yok, sakın kişisel tepki olarak alma, sadece rahatsız oldum. En azından ne olduğu hakkında açıklama da bulunulabilir di.
Arkadaşlar paletin üzerinde görünen şeyler tavşan. Hem kara hemde deniz avı yapıyorum şeklinde çekilmiştir. ANCAK yukarıda belirtilen tarihte(26.06.2005) tavşan avının kapalı olduğunu ve yavrulama dönemi olduğunu hatırlatmadan geçemeyeceğim!!!
cok özür dileyerek yaziyorum ama bu mevsimde tavsanin avlanip ben avciyim diye bu resimleri ceken arkadasin avcilikla bir alakasi yoktur maksat dogada hareket eden herseye ates etmek degil bilincli ve kurallar dahilinde avlanmaktir.
Arkadaşlar, Muzaffer Koç arkadaşımız uzun zamandır siteye girmemiştir... O nedenle sorularınıza ve eleştirilerinize cevap alabileceğinizi ya da kısa vadede cevap alabileceğinizi sanmıyorum. Mehmet arkadaşımız ise sadece, site yenilendikten sonra, kendisinin yedeklemiş olduğu fotoğrafları tekrar yükleme gibi bir görevi üstlendiğinden ve dolayısı ile konu hakkında bilgisi olmadığından kuvvetle muhtemel size cevap veremeyecektir... Bilginize Sevgiler,
tek kelime Y A Z I K büyük ihtimal tavşanın biri yatarken vurulmuş yarısı yok eğer düşündüğüm gibiyse iki kere yazık iyi avcı av zamanında avlanır ve yatana, durana silah atmaz
Ada tavsani Arkadaslar, bu av resimleri benimde ilgimi cekti! Canakkale li oldugum icin konuyu anladim, evet bunlar tavsan ama normal tavsan degil! Canakkale bogazinin cikisinda ki tavsan adasi dedigimiz bir iki ufak adadan, Adalarda bu tavsandan baska canli yok ve korkunc sayida uruyorlar! Sanirim avlarida her zaman serbest! Hatta normal zipkinla vurulmus olabilirler!!!
mehmetc, üstadım.... tebrikler iyi balıklar da o çanakkale'de tuttuğunuz balıkların yanında yüzülmüş iki adet 4 ayaklı hayvan var, cahilliğimi bağışlayın onlar ne allah aşkına.. yahu balık başka.... tavşan avı başka.... keşke av zamınını bekleseydin...
emrah ın yazdıkları doğruysa tek kelimeyle dehşet verici bunu yapanlar er veya geç cezasını bulurlar bu dünya boş değil üstelik bunlar bır de dernek kurucuları YAZIKLAR OLSUN eğer bunları vuran yarın öbürgün çıkıp ta bunlar tavşan değil derse sakın inanmayın gerçek tavsan bunlar senelerce avcılık yaptım moderatörlerden ricam eğer mümkünse bu resimlerin silinmesi cevap hakkı dahi tanınmadan gerçekler ortada
Doğru söyleyip söylemediğimi merak eden arkadaşlar aşağıda vereceğim metini bu linkten kontrol edebilirler... Memileler için avlanma süreleri Yaban tavşanı, ada tavşanı, tilki, kaya sansarı, ağaç sansarı, kuyruk süren için: Akdeniz ve Ege : Başlangıç: 01/10/2005 Bitiş: 15/01/2006 Marmara : Başlangıç: 08/10/2005 Bitiş: 15/01/2006 İç Anadolu : Başlangıç: 12/10/2005 Bitiş: 11/01/2006 Doğu Anadolu : Başlangıç: 15/10/2005 Bitiş: 29/01/2006 Doğu Karadeniz : Başlangıç: 15/10/2005 Bitiş: 29/01/2006 Batı Karadeniz : Başlangıç: 08/10/2005 Bitiş: 22/01/2006 G. D. Anadolu : Başlangıç: 01/10/2005 Bitiş: 29/01/2006