Arkadaşlar Selam Dün Çankırı - Kurşunlu'da adını bilmediğimiz küçük bir gölete sazan avlamaya gittik. Saat 17:00 gibi oltalarımızı suya attık. Yem olarak solucan çıkarttık. Arkadaşlarım şamandıralı tek iğne sistemi ile, ben dibe tek iğneli sazan bırakması ile avlanmaya başladık. Şamandıralı takımlarda herhangi bir hareket olmazken, benim dip oltasında 15 dakika sonra hareketlenmeler başladı. Vuruşlar üst üste çok sağlam ve seri bir şekilde sürüyordu, fakat bir türlü iğneyi aldıramıyordum. Bu şekilde belki 20-30 vuruş aldım buna keza yaklaşık 10 defa da solucanları yeniledim. Hatta iğnelerimi ufalttım yine sonuç aynıydı. Balığı tutamıyordum ancak zilin çıkardığı şıngırtı bir okadar zevkliydi. Aşağıda neler olup bittiğini bilmemek ve balıkların solucanı şekilden şekile sokması hakikaten çok keyif vericiydi. Sonra aklıma oltayı elimde tutup vuruş geldiği an tasmalama yapmak geldi. Birkez daha iğnemi yemledikten sonra olta elimde beklemeye başladım. Ben beklerken arkadaşlarımın şamandıraları oynamaya başladı ve arka arkaya 2 tane limit altı aynalı sazan çektiler. Biraz sevdikten sonrada geri bıraktılar. Elimde olda umutsuzca onları izlerken sağlam bir vuruş geldi ve heyecanla tasmalama yaptım. Eveeetttt... Sonunda ilk balığımı saat 20:30 da yakaladım. Tabi limit altı olması beni üzmedi açıkçası. Saat 21:15 gösterirken avımızı sonlandırmaya karar verdik. Yakaladığımız 3 limit altını yuvalarına gönderdik. Bol heyecanlı güzel bir av günü oldu. Bir sonraki serüveni, melen çayında geçirmeyi planlıyoruz. Saygılar.
Çok keyifli bir av olmuş tebrikler.... Ayrıca duyarlı davranışlarınız içinde takdiri hakediyorsunuz.... Nice keyifli avlara...
kurşunlu benim memleket göstermiş olduğunuz duyarlılıktan dolayı teşekkürler..doğaya saygı ustalık gerektirmez fakat korumak öle değildir yüksek hassasiyet gerektirir.