26.09.2009 Aynalı sazan Avı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında stres_yapma tarafından paylaşıldı.

1. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 6,350 kg. lık. Gökkuşağı alabalığı 2,900 kg.lık.
    Merhaba arkadaşlar ..
    Bayramın 3. günü uzun zamandan beri gidemediğimiz Kuzgun’a gitmek için yola koyulduk. Hava bir soğuk ki sormayın. Akşam yağan yağmur yüksek yerlere kar bırakmıştı. Bizde sıkı giyinmemize rağmen soğuktan donduk. Oltalarımıza arada bir vuran kefallerin birçoğunu suya bıraktık.Öyle bir rüzgaz esiyordu ki insanı delip geçecek gibi. Öğlen vakti selim ile yemek hazırlığına başladık. Yanımızda bulunan 4X4 mt ebadındaki naylondan derme çatma bir çadır yapıp yemeğimizi içine tıka basa dolarak yedikten sonra, bir adedini küçük olduğu için geri saldığım toplamda 4 adet gökkuşağı alası aldık zaten dalga fazla olduğundan pek keyifli olmayan avı akşam ezanına doğru sonlandırdık

Ve Bugün

Daha bir hafta önceden eşim ve çocuklar hafta sonu bizde geleceğiz kuşburnu toplamak istiyoruz deyince. Emir demiri keser hesabıyla cılızda olsa evet dedik. Cılız dedik çünkü her zaman ki avlağımıza benim gitme şansım sıfırdı. Kuşburnu olan yerde bu yıl hiç olta atmamıştık geçen seneleri de düşünüce pek bir şey olmayacağı içim cılız demiştim. Balli ile Edoç’u avlağa bırakıp geçtik karşıya. Saat 8.00 gibi oltamı suya indirdim. Yemlememi yaptım bekledim bekledim bekledim. Ne olur küçükte olsa bir balı vursun oltama. Ama maalesef saat 11 e kadar tık yok. İşte o saate oltam arad bir dalıp çıkıyor çekiyorum boş veya parmak kadar Bekir balıkları.
    Şamandıram belli belirsin dalar gibi oldu.5-10 saniye bekleyim bir tasma atayım dedim. Oda ne oltam iki büklüm oldu. Kalamam hazır vaziyette olduğu için korkum yok. Balık aldı başını gidiyor. Ben daha balığın ne kadar büyük olduğunu görmüş değilim. Ayağa kalktım balığı görme umudu ile yine göremedim. O çekti ben sardım. O çekti ben sardım bir ara gözüm makaraya takıldı. Nerdeyse makarada misina kalmamıştı ve o hala gidiyordu. İçimi bir korku kapladı. Bir iki tır daha sardım makarayı balık geri dönecek gibi değil. Bir yandan da kızımla eşime geliyor diye bağırdım onlarda heyecanla balığı bekliyorlar.
    Birden tık diye bir ses duydum ve oltam tamamen boşa çıktı eyvah misina koptu diye söylenerek misinanın elimde kalan ucunu aramaya başladım..Gözüm gayrı ihtiyarı makaraya takılınca makarada misinanın kalmadığını gördüm.. Eyvah ki ne eyvah. Misinayı makaranın üzerinde misina tutturmak için konulan mandala düğüm atarak geçirmiştim artık misina kalmayınca oradan çıkıp gitmişti. Misina kopmamıştı komple gitmişti. 15-20 sn sadece makaraya baktım. Boş boş öğlene kadar bir şey alamadım toparlanıp Balli’nin yanına gittik yedik içtik birzda orda deniyim dedim Bir dalga bir dalga üstelik suda bulanmış. Ben burada durmama diyip aklımın kaldığı yere doğru çevirdim arabayı.
    Eşim ve kızım yolda indiler incir ve kuşburnu toplamak maksadı ile. Ben hemen avlağa oturdum biraz daha yemedim. Oltayı suya bıraktım pek cılız vuruşlar olsa da en azından hareketsiz şamandıradan iyiydi. Oltamı tazeleyip attığımda atar atmaz otlamadan küt küt küt diye ses gelmeye başladı tasmayı vurdum. Balık yine başını aldı gidiyor. Verdim kalamayı git bakalım nereye kadar gideceksin edim. Olta elimde bir sigara yaktım. Sigaram bitene kadar balığı yordum. Madem acelem yok balık yorulurken birde cep telefonu ile şunu bir filme alayım dedim. Tek başıma olduğum için videoda balıkla konuşmaya başladım ama ne konuşma sadece gel gel gel başka laf yok Günün sonunda bir tanede Balli almıştı.2 adfet aynalı ile evin yolunu tuttuk.
    Bu gün ile ilgili birkaç resimde Ballide var artık zahmet olacak ama eklerse fena olmaz

http://www.dailymotion.com/video/xam92f_tey-bayyma

Son düzenleme: 26 Eylül 2009
  2. Okan_uA

Okan_uA .

Sazanların maşallahı var tebrikler.

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

4. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    Hay maşallah!

5. Sweet Boy

Sweet Boy Ahmet

Tebrikler abi, Genede güzel bir gün geçirmişsinnizz Avınız her daim bereketli olsun...

6. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Murat abi balıkların maşallahı var, eğer ufaklığın balığın başında bakarken ve uzaklaşırkenki iki resmini yer değiştirip koysaydınız balıkları görüp kaçtığını düşünürdüm:)

Misinanızı bitirecek kadar kalamanızı alıp götüren bir balık bence giderken onunla yapacağınız başka bir mücadele için ikinci bir şans bırakmış size.

Ne diyelim Allah gönlünüze göre versin..:)

7. CalkuT

CalkuT İsmail

Favori Kamış:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    yayın 8 kg
    Tebrikler guzel av olmus...

8. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Nefis bir av :) Cok güzel.. Tebrikler :)

9. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Haydaaa,

Kızılay bi yerlerde aynalı mı dağıttı nedir? Herkes kucaklamış bir, iki tane kuzu gibi,

Ustalar, abiler ve kardeşler, ellerinize sağlık, avlarınız daim olsun

10. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    tebrikler murat abi, klasiklere devam :)

abi senden ricam, çok rüzgarlı havalarda nuri abime dikkat et.
    mazallah uçar falan... :D :D

11. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    sağolasın

.
    Evet gün güzeldi.İnşallah sizlere de kısmet olur

Zaten kaçış fotoğrafı balığa epey baktıktan sonra idi.Ama balıktan korktuğundan değil. Biraz acelesi varmış o yüzden kaçıyordu.:D

Teşekkürler

Teşekkürler

Bu balıklar daha yüce bir yerden bahşedildi.Sizede nasip olması dileği ile

12. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Sağol Ercan. Dikkat etmesine edeyim de her zaman benden az az 20-30 metre ötede durur ben oraya gidene kadar selde götürür yelde. Ben iyi bakıyorum ,yel götürüken daha iyi bakarım :D

Son düzenleme: 28 Eylül 2009
  13. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    teşekkürler okan

14. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    maşallah ufaklıklarda yenikaramürselsepeti hediye almış gibi vallahi;:)avlarınız neşeniz daim olsun:)

15. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Teşekkürler. Sizede nasip olması dileği ile

16. LapinCash

LapinCash

Aynalılar harikaymış tebrikler.

17. okyar5

okyar5 okyar kahraman

Favori Kamış:
    D.A.M ve Remixon kamış
    En İyi Avı:
    120 cm yayın ve 45 cm dağ alabalığı
    abi tebrik ederim..Gerçekten hoş balıklar..

18. ÇERİ

ÇERİ Murat YENİÇERİ

En İyi Avı:
    95 CM TURNA (6 KG)
    Kuzular harika,senin anlatımında harika Murat abi,bizde heyecanla okuduk.ellerine sağlık .güzel paylaşımın için teşekkürler..

19. kral-ozcan

kral-ozcan ömer

En İyi Avı:
    7kg turna 100 cm ve 10 kg aynalı sazan
    hey masallah:D

20. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Murat ustam televizyonda Erzuruma yılın ilk karı yağdı haberini okuyunca eyvah dedim , ballı abim ve Murat ustamın av sezonu kapandı lakin yanılmışım yine muhteşem rapor ve görüntüleri bizlerle paylaştınız, sağolun , birde resimdeki yakışıklı ve güzel kızımızın olması olayın ailece ne kadar sevildiğinin kanıtı olarak çok güzel duruyor , Ercan kardeşimin sözlerine bende katılıyorum , aman Nuri abime gçz kulak ol Alim allah biz onsuz ne yaparız.