26.10.2008 Izmit Sazan Avi (alanya_meKan)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında alanya_meqan tarafından paylaşıldı.

1. alanya_meqan

alanya_meqan EMRAH

Favori Kamış:
    Emektar Dedemin Kamışı.....
    Favori Makine:
    D-A-M
    En İyi Avı:
    Leopar KöpekBalığı 26.80 Kg
    HER HAFTA BİR MEKAN......
    BUGÜNKİ AVIMIZDAN GÖRÜNTÜLER.......
    NE MISIR NE SAZAN YEMLERİ NE BOİLİ,NE DE ULTRAMATE İŞİNNN ÖZÜÜ SOLUCANLAR.......

2. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Sazanlar neredeyse Lavabonun deliğinden kaçacak ;)

3. Bro

Bro şenol

Favori Kamış:
    olta
    yazık günah değilmi ???

küçücük balıkları alıkoyup üstüne bide ahkam kesmek, yok mısır yok boili bilmem ne.
    biraz tebliğleri okuyup boy ve limitler konusunda fikir sahibi olmanızı öneririm.
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=22125
    http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2008/08/20080821-6.htm

bu boyda balıkları neden alıkoyuyorsunuz merak ediyorum, pişirip yediniz mi yoksa, karnınız doydu mu peki ?

bu boyları alıkoyarsanız; yarın ne siz, ne biz, ne de çoluğumuz çocuğumuz avlayacak balık bulamayacağız !!!

ayrıca bunlar sazan falan değil, israil denen kırma tür.

4. blgn59

blgn59 bilgin

israil sazanına boy limiti varmı???

5. israil sazanı bunlar ve arkadaşımız bunları salmamakla iyi etmiş bence. daha önceden aynalı avladığım gölete aklı kıt bır vatandaşın bunlardan bırakması sonucu aynalı sazanların nasıl yok olduğuna şahıt oldum. israil sazanlarına gıcık oluyorum:mad: bence güzel av olmuş;)

6. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    emrah kardeşim bu israil sazanlarını geri salmadığınız için sizleri kutluyorum ama neden bu başlığı kullandığınızı anlayamadım zaten bu küçük israiller solucandan başka birşeye gelmez ancak çok irileri mısıra gelir;)

7. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    evet evet bende size tavsiye ederim en azından israil sazanında boy kilo ve zaman sınırlaması olmadığını öğrenmiş olursunuz;) ;)

8. alanya_meqan

alanya_meqan EMRAH

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    D-A-M
    En İyi Avı:
    yorumlara açığız........

öncelikle yorumlarınız için tesekkurler....arkadaslar bu balıklar öyle delikten kaçacak kadar falan değil.bizde biliyoruz bu söylediklerinizi kuralları bizde takipçisiyiz....sanırım bir fotoğraf yanılgısı ve algı hatası var..neyse önemli değil ben şimdi tekrardan baktım balıklara evde kullandığımız bıçak boyunda(meyve bıçağı değil)....en azından sigara ve cep telefonu boyundan büyükler...!!!!!aynı balıktan düzinelerce ve çay kaşığı kadar tutanlara da aynı tepkiyi vermeniz dileğiyle(denizde avlananlar).....iyi akşamlar....

9. alanya_meqan

alanya_meqan EMRAH

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    D-A-M
    En İyi Avı:
    eklemek istedim.....

eklemek istediğim birşey daha var abilerimizin dediği gibi bu balıkların israil sazanı olduğunu forumdan dolayı biliyordum çünkü diğer sazanlardan farklılar...biyolojik ortamda zararları olduğunu biliyorum.....bu nedenle bu balıkları aldık...sudan ne çıktıysa toplamadım abilerim.en az 10 tane meyve bıçağı boyunda yassı üzeri hafif renkli desenli balıkalr tuttukk...ve bunları çok ufak olmaları nedeniyle geri bıraktık...ama hala ne balığı olduğunu bilemedim keşke telin şarjı bitmeseydi de size sorabilseydim tahmini olan var mı?

10. alanya_meqan

alanya_meqan EMRAH

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    D-A-M
    En İyi Avı:
    mevkii.....

abi sanırımm ben buraların yabancısıyım ....davutdere mi davut tepe mi öyle bi yer kusura bakma tam bilmiyorum :(

11. k.mahir

k.mahir Mahir Karagöl

Favori Kamış:
    Eskiden elle avlanırdım
    En İyi Avı:
    Bafra Karaboğaz gölünde 3 kg Sazan
    Arkadaşlar bu balıklar doğal sularımızın düzenini bozan balıklar ve maalesef ki zamanında büyük bir cahillik ve işgüzarlıkla devlet eliyle pek çok gölet ve akarsuya bırakıldı:mad: Lütfen hemen öyle sert tepki göstermeyelim,başlıkta sazan yazısına bakıp sazan limitine uygun değil diye fırça atmayalım, bu forumdaki çoğu arkadaşımız sirkülerden ve limitlerden haberdar, bazı yeni arkadaşların sirkülere uymayan avlarını da uygun bir dille heveslerini kırmadan önce tebrik edip sonra uyarıyoruz, amacımız burda infaz değil bilgilendirmek olmalı, amaç her yapılan ava kulp takmak olmadan paylaşım yapmak olmalı diye düşünüyorum... herkesin şansı bol livarı dolu olsun, rastgele...

12. alanya_meqan

alanya_meqan EMRAH

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    D-A-M
    En İyi Avı:
    ayrıca bu balıklar hiç ölmez mi hala suda olmadıkları halde ölmediler 4 bucuktan bu vakte kadar ölmediler....nasıl bir balıktır bu böyle :)

13. seckinacar

seckinacar

Favori Kamış:
    surf kamış,cormoran big ben 6000 pi makina
    tebrikler güzel av olmuş ,bu sazan türünü çuvalla yakalasanızda kimsenin size bişey demeye hakkı yoktur rastgelsin

14. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    Güzel kardeşim bak avlandığınız yer Davul dere göleti burda balık kalmadı zahten kendini bilmezler suyu salıp balıkları kamyonla taşımışlar haliyle sanada israiller kalmış :) :D geriye saldık dediğiniz balıklarda çaylama deriz tatlı su kefali gibi neyse olan olmuş paylaşımın için teşekürler:)

15. avcı_55

avcı_55 Alaattin ışık

Favori Kamış:
    Olta.
    Difrize koy iki gün sonra çıkar leğene bak nasıl yüzüyorlar :D

16. Bro

Bro şenol

Favori Kamış:
    olta
    aytekin abi merak etme hangi türde ne sınırlaması var biliyorum ;)
    sadece konu başlığını "sazan avı" diye görüp konuyu açınca ve o resimlerle karşılaşınca sitem ettim, sonra balıklardaki anormalliği farkedip sazan olmadıklarını anladım

17. mr_zagg

mr_zagg zeki

Favori Kamış:
    V.s, v,s. v,s....
    En İyi Avı:
    hedefime az kaldı...
    Walla iyi etmişsin bunları suya salmamakla..ama bende başlıga takıldım!!! ama bunlar aynalı veya sarı sazan olsaydı gercekten cok üzülürdüm... ama övünecek balıklarda değil gercekten lavabonun gideri kadarlar resimden gördüğüm kadarıyla.. Allah daha büyüne Rastgetirsin

18. ÇERİ

ÇERİ Murat YENİÇERİ

En İyi Avı:
    95 CM TURNA (6 KG)
    Eline sağlık ,bunlardan bolbol tutman dileğiyle rastgele.

19. DeadPOX

DeadPOX

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kaçanlar
    Bunlar israil sazanı sorun yok, Bu arada avlklarınızı koruyun herkesin görebildiği bir ortamda telafuz etmeyin bence...

20. kral-ozcan

kral-ozcan ömer

En İyi Avı:
    7kg turna 100 cm ve 10 kg aynalı sazan
    yha kusura bakmayın ama ben bu boyuttakı kızılkanatları bıle gerı salyorum:S.kı sazan balılarının sınırı 30 cm.ama onemlı olan hatalardan ders alıp kendımıze pay cıkarmak.saygılarımla.