26 Eylül 2010 Kurtboğazı "Dev Perch" !!

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında boranersoy tarafından paylaşıldı.

1. boranersoy

boranersoy Boran ERSOY

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance MH 240
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 4000 VI
    En İyi Avı:
    42 cm. 1.250 Kg Perch
    Sabah 4:30'da Ankara'dan yola çıktık. Yol üstündeki marketten canlı yem almak istedik, fakat giderken kapalıydı. Avlağımıza vardığımızda saat 6:00 civarıydı. Hemen ben turna yakalamak ümidiyle at-çek yapmaya başladım. Ama nafile... "Tık" yok. Yem de almamıştık... Neyse ki yanımızdaki avcılarda biraz canlı yem vardı. Biz de 3-4 tane istedik. Ve ilk attığımıza cevap aldık. Küçük bir perch... Daha sonra birkaç tane daha aldık. Sonradan, yanımızdaki avcılar yola koyulunca canlı yemlerini bize verdiler sağolsunlar... Hemen bir ölü yem takmak istedik, çünkü canlıları harcamak istemiyorduk :) Ölü yemi taktık, en fazla 10 dk. beklemiştik ki, attığımız olta acı acı zil çalmaya başladı. Elimdeki oltayı yere nasıl bıraktığımı inanın hatırlamıyorum. 2-3 dk.lık bir uğraş sonunda balığı kıyıya aldık. Etrafımızdaki herkes başımıza toplanmıştı. İnanamadım. Bu 41 cm.lik bir "perch" idi. Hayatımızda ilk defa görmüştük. Bizi bırakın, yanımızdaki avcılar "20 yıldır burada avlanırım, bu kadar büyük balık görmedim." demişti. Tam 1 kg. 250 gram idi. muhteşem bir balıktı. O heyecanla kolumun ağrılarını ve bütün yorgunluğumu unuttum. Diğerlerinin 3-4 katı vardı neredeyse. :) Akşam saat 19:00 olduğunda biri o 41 cm.lik "dev" olmak üzere livarımızda 8 tane perch ile eve doğru yola koyulduk.

İşte o avdan birkaç kare...

İşte o dev balığımız...

Livarda diğerlerinin yanında. (Büyüklüğünü siz hesap edin artık) :)

Balık çok kaygan olduğu için eldivenle tutmak zorunda kaldım.

Diğerlerinin yanında.

2. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    tebrikler daha güzel avların olur inşallah..

3. boranersoy

boranersoy Boran ERSOY

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance MH 240
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 4000 VI
    En İyi Avı:
    42 cm. 1.250 Kg Perch
    Teşekkür ederim. :)

4. modena

modena

süper bir balık...ülkemizde genelde çok küçük boylarda avlandığı için çok büyüme fırsatı olmuyor...ama bu o fırsatı yakalamış gözüküyor...tebrikler...gerçekten çok güzel bir balık...

5. boranersoy

boranersoy Boran ERSOY

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance MH 240
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 4000 VI
    En İyi Avı:
    42 cm. 1.250 Kg Perch
    Teşekkür ederim. :)

6. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Türkiye'de yakalanan daha büyük bir perch görmedim,rekor kırmışsın gibime geliyor :) tebrik ederim.

7. LapinCash

LapinCash

İnanmıyorum ya acayip birşey bildiğin senatör.Bende konuyu okuyunca 25-30 yaşlarında bir abi sandım meğerki senmişsin.Sitemizede hoşgeldin tebrikler süper bir balık.Adanada bu perch yok ya çok güzel bir balık..Tebrikler tekrar ;):)

8. kalamies

kalamies Atilla

Favori Kamış:
    Beulah Switch 10,6 - #6/7
    En İyi Avı:
    2,5kg turna
    evet, bana da rekor gibi geldi...Bence haala tek parca ise tart, ve ölc. Bu rekor avlari kayit eden bir kurum var mi?
    assagidaki linkte Finlandiyada bi yaz yakalanan ve su ana kadar Finlandiyada yakalanmis en buyuk perch : 2,8kg
    http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010090712305643_uu.shtml

9. LapinCash

LapinCash

Tescillettirmek lazım..

10. Snoek

Snoek Gurbuz

Favori Kamış:
    Ultimate Team (Thypoon)
    Favori Makine:
    Rozemijer Precicion
    En İyi Avı:
    Sudak 94 santim 7,5 kilo
    Tebrikler Boran cok guzel buyuklukte.
    O bir tane Turkiye sularinda nekadar ilginc olsada o buyukluge varmis. :)
    Yalniz diger kucukleridemi eve goturuyorsunuz yada goturdunuz?
    Yazinizda oyle bir algilamam varda.

11. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

gerçekten bukadarb büyük Perch ilk defa görüyorum :eek: çok kısmetliymişsiniz maşşallah :) dahada irilerini tutarsın inşallah rastgele :D

12. enis59

enis59 enis

Favori Kamış:
    shimano catana 2.70 mh, shimano catana ax te surf 400 mormora
    Favori Makine:
    okuma avanger av 30, okuma avanger av 45, shimano alivio 4000 fb
    tatlı su balıkçılığından anlamam fakat güzel bir balık tebrikler

13. lebiderya

lebiderya adem

bu kadar büyüğünü bende ilk kez görüyorum.
    önce güzelim sazanları turna bitirdi kurtboğazında, turnalarıda bu perch bitirdi. temizlenmeside mümkün görünmüyo artık

iyi balık güzel balıkta bu pörç, bence israil sazanı kadar tehlike bi tür. küçükte olsa alıkonup eve götürülmeli.

14. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Şu ana kadar gördüğüm en büyük testere balığı (tatlı su levreği), ben bu balığın peşinden çok koşan birisi olarak şunu söyleyeceğim, bana göre alabalıkdan sonra tatlı suda avı en keyifli balık budur. Bu kadar büyüğünü tutmak, gerçekden başarı tebrik ederim.

15. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    Tebrik ederim iri sayılacak balık tutmuşsun:) daha irilerinide gördüm başka bir sitede yayınlandı gerçekten daha iri boyutlara ulaşabiliyor genelde turnaya rakip olacak bir balık bir okadarda tehlikeli bol bulunduğu yerde istavrit çaparisi ilede tutuluyor etide lezzet bakımından fena değil bulundukları bölgede başka balıkların soyu tehlikede olduğundan küçük büyük demeden almakta fayda var.

16. modena

modena

arıyorum ama bulamadım...daha önce bir rapor okudum belki hatırlayanınız olur...perch raporu...kayseri de yakalanmıştı...ve bu da çok büyük ama bu ondan çok çok büyüktü...yani nereyse rekor boydu...bulanlar varsa paylaşalım...

17. aykut1970

aykut1970 aykut

Boran kardeşim Güzel avınızdan ötürü sizleri kutluyorum trofe boyutlara ulaşmış bir tatlısu levreği yakalamışsınız o ufaklarıda salsaymışsınız daha iyi olurmuş saldığınız her ufak balık birkaç sene sonra size dahada büyümüş olarak geri dönecektir ;) :) :)

Arkadaşlar yanlış düşünüyorsunuz bahsettiğiniz alıkoyma kanunen bile yasaktır hem siz zararlı diyorsunuzda ona bakarsanız turnada zararlı balıklar arasında görünüyor ama ufaklarını korumak için elimizden geleni yapmaktayız değilmi ;) ;)

18. Snoek

Snoek Gurbuz

Favori Kamış:
    Ultimate Team (Thypoon)
    Favori Makine:
    Rozemijer Precicion
    En İyi Avı:
    Sudak 94 santim 7,5 kilo
    Bu balik turunun zararli oldugunu israil sazaninin zararli oldugunu burda duydum burda okudum.
    Daha once bir konuda yine bu muhabbet vardi.
    Her defasinda hayretler icinde okuyorum ama gordugum kadari ile halen bazi arkadaslar bu dusunceye sahipler.

19. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    tebrikler. gerçekten türkiye şartlarına göre olağanüstü sayılır. 25 cm den düyüğünü hiç yakalayamadım. ama biz yemle değil kaşıkla avlıyoruz bu balığı. tekrar tebrik ederim, daha iyi avlar dilerim.

20. Martin

Martin Mert

Favori Kamış:
    Dut sopası
    Tebrikler çok güzel bir balık yakalmışsın. Bir defasında 700 gr yakalamıştık bu kadar büyüğü olurmu hiç diyorduk. Bunlar kendi yavrularını bile yiyebilen aşırı iştahlı bir balık. Bunların olduğu göllerde başka bir balık türünün üremesinin imkanı yok.