26 Haziran keşif yapmaya gittik ama...

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Atto tarafından paylaşıldı.

1. Atto

Atto Atto

Favori Kamış:
    D.A.M Allround Tele Spin 240
    En İyi Avı:
    Levrek (800gr),Çupra (550gr)
    Selamlar,

Bu akşam saat 6 gibi bir gölete gittik keşif amaçlı. 5 - 6 kişi balık avlıyordu. Avcılardan ikisi tırıvırıya benzer kıyıdan at çek yaparak ağ ile avlanıyordu.

Olta ile avlanan birinin yanına gittik durumu sorduk. Balık yok dediler.Bir kişi şamandıralı hemen kıyıya 1 metre uzaklığa oltayı bırakmış, 15 cm sazanları at çek yapıyordu.

Dedik yahu bu balıkları ne yapacaksın ufak bunlar sal gitsin. Adam "Olurmu ya bunlar istavrit gibi çıtır çıtır giderler" dedi. Bizde allah islah etsin dedik.

Geldik öbür tıtıvırıcılara, dedik kardeşim bunların kopup suda kaldığında ne oluyor biliyormusun ? " nolcak kalırsa kalsın baksana suyun haline zaten kirli" Dedi. Bizde allah islahetsin dedik.

Saygılar

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 27 Haziran 2008
  2. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Yazık yaaa :( Küçücük bir gölette bile bunu yapıyorlarsa, vay haline bu dünyanın :(

3. erkete_34

erkete_34 ilhami

Favori Kamış:
    albastar olta ve makina
    En İyi Avı:
    2 kg cinekop
    bizim millet beles ne bulursa o en kıymetli,cogu balıgı keyif olması için deil para vermemek için tutuyo tırıvırıyla tutanlarda bi gün zıkkım tutarlarda insallah neyse dediginiz gibi ALLAh ıslah etsin

4. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    vurdumduymazlık , aymazlık böyle devam ederse zıkkım tutan sadece onlar olmayacağa benziyor malesef .

5. Atto

Atto Atto

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Selamlar

Yine aynı gölette bir çay bahçesi var. Bu çay bahçesi kendi parselli sahası içerisinde sürekli yemleme yapıyor ve iri balıklar alabiliyormuş. Tabi yasak olduğundan o meraya giriş ve avlanmak yasak.

Saygılar.

Son düzenleme: 27 Haziran 2008
  6. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Bu kadar ucuz maliyetli oluşu ve en iş bilmeyen adamı bile yarım saatte balığa ulaştıracak kadar verimli olmasından dolayı bu tırıvırı illeti bitmez arkadaşlar, bitmeeeezzz...Ha ne zaman adam gibi denetim başlar, kesilen cezalar hem kullanana hem satana hem de üretene gözlerini faltaşı gibi açtırır o zaman başka..Yazık..

7. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Bu tırıvırı denen illet kadar balığı kurutucu bir alet yok ,lanet olsun onu bulana :mad:

8. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    bu konunun burada açılması çok yanlış ben o göleti korumak için hiç bir yazımda bahsetmemeye çalışıyorum atıf kardeş keşke yaptığın keşfi kendine saklasaydın şimdi sitemizden olmayan belki binlerce kişi bu konuyu okuyup oraya gidecekler belki ağcılar bile orayı bulacaklar atıf bence sen bu konuyu sil;)

9. Atto

Atto Atto

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Aslında şöyle birşey yapsa site yönetimi;

Av raporları bölümüne mesaj sınırlaması koysa, belli bir mesaj altında olan (atıyorum 20 mesaj) kullanıcılar bu konuları görmese güzel olur.

Sonuçta bir şekilde paylaşım yapmak buradaki amaç. Gerçek forum kullanıcılarına bu bilgileri tek tek özel mesajdan atmak oldukça zor olacaktır.

Saygılar

10. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    merak etme atıf ben bir seneyi aşkın bir zamandır bu dediğini bu sitede yapıyorum bana özel mesajla bir çok soru geliyor ve herbirine ayrı ayrı uydu haritalarıyla cevap veriyorum hele imza ayarlarımdaki linki hazırladıktan sonra bu sorular dahada artacak cevap vermem gereken arkadaşlarımın sayısı dahada artacak ama inanki bence buna değer avlaklarımızı alanen paylaşmamalıyız adres vereceksekte özelden vermeliyiz;)

11. Conqueror

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Atıf kardeşim Aytekin abinin demek istemsi bu konuda belli yerlede Nokta bilgiler vermişsin ,işte bu kötü tarafı tamam konuyu açarsın dersin ki gittik keşif yaptık merak eden arkadaşlar olursa onlara özelden atarsın ,haklısın burası paylaşım yeri ama ,sen burayaı nokta olarak söyledin göreceksin bak bir daha o gölete gittiğinde dediğin yerlerde nasıl kalabalık bir insanla karşılaşacaksın hatta ağ atan bile göreceksin biz bunlara şahit olduk dostum sakın kızma yanlış anlama bizi ,burada biz seni yargılamıyoruz,zamanında bizde söyledik ve hiç tanımadğımız adamlarla karşılaştık ,ağ atanları gördük .

Saygılarımla

12. Atto

Atto Atto

Favori Kamış:
    En İyi Avı:

Düzeltme yaptım :)

13. Atto

Atto Atto

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Evet haklısınız. Bence mantıklı.

Bilgi isteyen arkadaşlar bana özelden ulaşabilir.

Saygılar.

14. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    bu avlak payşımı konusunda ben de bir iki söz söylemek istiyorum. siteye yeni üye olduğum dönemlerde ben de bildiğim veya başkalaırının bildiği avlak yerlerinin açıkça paylaşılması taraftarıydım. bunda da bir sakınca görmüyordum. maksat; amatör balıkçı dostların bu verimli avlaklarda zevkli avlara ulaşması idi. hatta bu konuda site yönetimi ve özellikle AYTEKİN abi ile hararetli tartışmalarımız olmuştu. hatta aytekin abi bir cümlemi yanlış anlamış bu nedenle bana oldukça kızmıştı. neyse sonuçta anlaşmayı başarmıştık. bu gün geldiğim noktada ise paylaşım konusunda hassas davranan arkadaşların ne kadar haklı olduğunu anladım. zaten kısır olan avlakların, bir de katil istilacılar tarafından yok edilmesi içler acısı bir durum. bu nedenle avlak bölgelerini sitede açıklamamak en iyisi. saygılar.

15. simendifer

simendifer Sennur

Arkadaşlar, hem konu başlığını, hem de konu içerisinde geçen avlağın adını değiştirdim, bilginiz olsun. ;) Gölet hakkında gerekli ihbarı da yapacağım. Tırıvırı atanlar varsa gidip denetlesinler. Jandarma benden bıktı zaten. :p

16. Atto

Atto Atto

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Güzel olmuş teşekkürler

17. Conqueror

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı

Teşekkürler ablacım

18. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    o bölgenin jandarma karakolu av ve avcılık konularında hassastırlar benim o karakolda bir zamanlar bir anım olmuştu :eek: ondan sonrada hatalı olduklarını anlayınca beni ve beraberimdeki 5 arkadaşımı jeep'le evime kadar bırakmışlardı:D :D

19. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    saygılar kemal :)
    biz hangi konuda tartışmıştık ben çoktan unuttum;) :)
    olur öyle yanlış anlaşılmalar çünki harflerin ruhu yok bir kelimeyi yazarken ona ruh ve estetik veremiyoruz bu durumdada karşımızdaki kişi yanlış anlıyabiliyor :)

20. kadirozkan

kadirozkan kadir özkan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 6 kg
    evet çok yazık, bu arkadaşlarımızı biliçlendirmemiz lazım,yada çok sıkı haftada bir ik defa denetlenmesi lazım, yoksa yakın zamanda balık filan kalmaz...