27-05-2012 Baskentli1...

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında baskentli1 tarafından paylaşıldı.

1. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    En ucuzu :)
    Favori Makine:
    Honda CBR 600F :)
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Tarih : 27.05.2012
    Yer : Meşhur Anadooludaki Avlak
    Katılımcılar : Baskentli1 (ismail) & Baskentli2 (serkan)
    Ekipmanlar : 1 adet 2.70 Yamaha bot,1 adet Elektirikli motor,2 adet akü,2 adet spin kamış,2 adet daiwa makina,içerisinde en ucuzdan pahalşıya sasiler,rapalalar,kaşıklar,mepsler bulunan süper bir takım sandığı vs...
    Hedef Balık : Turna
    Tutulan balık : 0

Merhabalar..

Sezon açıldı açılalı nerdeyse her hafta balığa gittim ama rapor yacak birşey olmadı diye yazmamıştım ama artık canıma yetti bir terslik var bu işte...
    Forumlar,siteler,tecrübeler araştır araştır hevesle git sonu hep hüsran...

Neyse son hüsranımın güncesine geleyim...
    Yine binbir hayalle hazırlıkla heyecanla hafta sonu için planlar yaptık ve cumartesi gece saat 02:30 da binbir zahmetle yüklenip yola çıktık. Avlağa vardığımızda heyecanımız hep olduğu gibiydi gözlerimizin içi gülüyordu ve apar topar suyun üstüne çıktık. Haydi bismillah dedik birer çay doldurduk

Ve çalışmaya başladık. Daha on dakika geçmemiştiki yeni aldığım o kadar para verdiğim rapalam ağa takıldı :mad: Serkandan maket bıçağını istedim ve ameliyata başladım :D Ağ falan kalmadı. Devam ettik ne vuruş var ne balık var daha önce milletin trofeler aldığı tam noktaya geldik yarım saat boyunca her yerini taradık rapala,sasi,kaşık ne var ne yok denedik ama bir vuruş bile alamadık :(
    Devam edelim dedi geçen sene bizi hiç boş çevirmeyen bir koy vardı çapa atalım orda çalışalım dedik koya girdik çapa attık yarım saat kadar çalıştık içimizdeki umutsuzluk yükselince birbirimizi cesaretlendirmeye falan başladık "Hadi çay içelim,börek yiyelim sonra tekrar deneyelim" denedik evet bir saat daha denedik ve yine hüsran....
    Son olarak hava kapandı bi baktık ufak tefek bir bulut tam üzerimizde sağımız ve solumuz 300 mt sonrası açık sadece üzerimizde bulut var bi 20 dakika yağmur yağdı biz hala gülüyoruz sorunyok modundayız...
    İlerledik güneşli açık alanlara hala çalışıyoruz Serkan manzaraya karşı atıp çekiyor

çalışa çalışa baya gittik yine iki tarafımız açık ama üzerimizde bulut.... Bu safer yarım saate yakın yağdı sağolsun banghead
    Artık hem yorulduk hem umudumuzu kaybettik "birader dur akşama doğru artık hareket olur güneş batmaya yakın her yer kımıl kımıl olur" dedim o gazla devam ettik ve akşam oldu.... Yine bir vuruş bile alamadık :confused:

Şimdi dostlar biz nerde yanlış yapıyoruz????
    Hava iyi, su sıcaklığı iyi (yüzenler vardı) ekipman iyi,bilgi iyi
    ama Turna o yok ondan bi tane bile görmedim!
    Fikri olan beri gelsin çıldırmak üzereyim :(

2. king_barracuda

king_barracuda

merhaba elinize sağlık güzel bir rapor olmuş.iyiki paylaşmıssınız.
    şimdi bizde genel kanı balık tutamazsan rapor yazamazsın gibi olmuş. hayır raporun amacı zaten balık varmı yokmu nekadar var saatler olta misina vs.

kısmete balık geldiyse ne ala. gelmediyse şu saatte şuraya gittik şöle gittik şunu yaptık ancak bugun balık yoktu. işte buda bir rapordur.

her gitmenizde tutamasanız bile resimlerinizle ve anlatımınızla rapor oluşturursunuz. biz bunları okumaktan keyif alıyoruz.

Bu avlak sürekli av yaptığınız mera mı yoksa yenimi denediz.?
    çünkü yeni iseniz zaten uygun bölgenizi bulmanız neresinde hangi balık ..derinlik yerleri nereler. bunları keşfetmeniz zaten zaman alır.

ama sürekli gittiğiniz yerse spin atışları uyguladığınız süreler bana az geldi sanki. yarım şar saat deneme yapmışsınız. spin çok zahmetli fiziksel olarakda sabır gerektiriyor oyusden hafif takım oluyor. 2-3 saat aynı noktalara at çek yapıp trofelerini bu şekilde alanlar çoktur.

ama spin işinin çok uzmanı değilim mutlaka ustalar birazdan yazmaya başlıcaktır esen kalın

3. muratcoskun

muratcoskun muratcoskun

Favori Kamış:
    alba star 2,70
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    turna 2,5 : yayın 7,5
    paylaşım için teşekkürler, ama olmadımı olmuyor be dostum.
    ne yaparsan yap,olmuyorrr. yapmadımı yapmıyor,
    söz konusu balık olunca,ustalık, mustalık sökmüyor,
    ya nasip deyip çalışmaya devam, elbet olacak, son 3 seferdir bendede tık yok:((

4. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Engin bey teşekkür ederim okuduğunuz için,gittiğimiz yer devamlı gittiğimiz verimli bir mera. Atışlarımızda minimum 20-30 dakika geçen sene böyle değildi

Murat abi teşekkür ederim,nasipde hiçmi olmaz :)

5. muratcoskun

muratcoskun muratcoskun

Favori Kamış:
    alba star 2,70
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    turna 2,5 : yayın 7,5
    olur olur, zamanı gelince olur, inşallah.
    her seferinde yapsa zaten, ne zevk kalır nede hırs.

6. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    İsmail kendinde hata arama avcılık NASİP işidir, yanındaki tutar sen tutamaya bilirsin.Ben ankarada 3 yıl at çek yaptım üçüncü yılın sonunda 52 cm. ilk turnamı aldım.Senin botunun olması büyük avantaj av için uzak avlaklara( kapulukaya gibi) hafta içi gidersen az avcı olduğu için şansın arta bilir.

7. fikoert

fikoert fikri

slm

sıkma canını güzel kardeşim balık işi kısmet işi bende son iki haftadır denemediğim yol kalmadı canlı aklına gelen rapala kaşık şasi ne varsa bi evelki hafta çanıllı bu haftada malum avlak ama hepsi deri topu 2 limit altı onlarıda bıraktık biraz şansla alakalı galiba ancak bu sene ben umutluyum yakalıycam göldeki ve kalbimdeki canavarı :)

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    O kadar teşkilata, hazırlığa, lojistiğe balık gelir mi? Gelmez abicim. Balık bu hoş, deli değil ya. Dişli de olsa korkudan gidip saklandı bir köşeye daha da çıkamadı.:eek:

Göl ortasında çay keyfini bulmuşsun, öp başına koy. Bu keyfi hayatta bir kez tatmak isteyipte kuzular gibi meleyen nice erler bilirim İsmail.;)

Dillere destan bir canavar çıkaracaksın ama bugün, ama yarın. Dur bakalım ne zaman. Kocaman 0 işte o zaman koskocaman 1 olacak. Aha böyle: 1

:D :)

9. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-25 , OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE,DAİWA CROSSFIRE 2500
    3 hafta öncesıne kadar turna avlamaya her hafta gidiyordum, ne yazık ki ankarada bilinen ve yakın göllerde olta atacak yer olmaması(kişi başı 3 -5 olta suda olunca) ve orada av ve piknik yapanların bazılarının çevredekilere saygıdan yoksun olmalarından dolayı , daha tenha yerlerde avlandım .
    ancak şunu gördüm ki botla açılan herkes kıyıdakiler gibi 1-2 balık değilde 8-10 tane turna ile dönunce ve bu turnaların yarısına yakını limit altı olunca sanırım ki turna populasyonu da azaldı. 15-20 cm lık turnaları bile alıkoyuyorlar. bence şansınızı birde kızılırmak üzerinde ki avlaklarda deneyın .

10. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Malesef artık ankarada turnacılar av bayilerden 20-30 tane gümüş alıyor mantarlı oltaya takıp SAZAN TUTATR GİBİ TURNA AVLIYORLAR, buna çok karşıyım zaten avlağa canlı yem getirirmesi YASAK, ama avlakta yakalasan bile bu tip avlanmak turna avı ruhuna AYKIRIdır, portif turna avı at-çekle olur , terlemekle olur, ıslanmakla olur emekle olur. Ben bir tane tulum çizme aldım rahat rahat atış yapmak için. Geçen 19 mayısta Çanıllıdaydım belki 100 avcı vardı bunların 95 i canlı yem takıp mangal keyfindeydi, balık tutan 2 kişi vardı.

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Gökhan, nasıl ki özellikle Ankara'da canlı yem turna avında gerek ve şart görülüyorsa -istisnalar var tabi ;) - aynı şekilde bizim burada da serpme ve tırıvırısız av düşünülemiyor maalesef. Daha doğrusu bu bir düşünce de değil ya, her neyse.:mad:

12. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Sıkıntı yok ismail :) geçen hafta bende 2 kere üst üste patladım. Sebep üzerine ürettiğim tüm bahanelerin sonunda ya bizim bilemediğimiz ekstra bir sebep var yada su ısısına bağlıyorum. Ankara malum 20 gündür yine çok soğuk ve yağmurlu gidiyor. En son rapor yayınladığım yerde 15 gün sonra aynı malzeme aynı bölge ve aynı ben :D denemelerime rağmen bir vuruş dahi alamadım. Geçenlerde vedat bey yazmıştı daha büyük turnalar için su çok soğuk ve çok erken diye. 20 gün sabredelim eminim en güzellerini alıcaz. :)

13. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    İsmail kardeşim balık yakalayamadıysan bile çok güzel bir doğanın tam içersinde olmuşun üstüne üstlük bu güzelliklerin içersin de çaylarıda yudumlamışınız, bu güzel rapor için tebrikler, çok keyif aldığımı söyleyebilirim.
    Bazen bu gibi raporlara gerçekten ihtiyacımız var her zaman sadece balık tuttuğumuz zaman rapor yazacakmış gibiyiz, balığın olduğunu ve olmadığını anlatmamız için , balık tutamadığımız günde senin gibi gene raporlamalıyız, benden evvel de bir kardeşim zaten yazmış ben de teyid ediyorum, ellerine sağlık inşallah bir dahaki sefere gönlündeki balıkları yakalamanı dilerim sevgiler hoşça kal.:) :) :)

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Sağlık olsun, tatlısuyu bilmem ama atçek işi böyle. Bir sezon da tek balık yakaladım mesela ben. :D

Pes etmek yok, olacak inşaallah. Bi dahakine rastgelsin... :) Rapor güzeldi ama :D

15. fikoert

fikoert fikri

av bayilerinden alınan 20 30 gümüş sözü sanırım benim için değil ama şunu belirtmeyi unutmuşum özür ben gümüşleri avlaktan yakalrım toplasan sayısı 10 geçmez onlarıda söylediğin kenardan 30 tane oltayı yan yana dizmiş mangalcılar gibi değil botun arka tarafına 2 oltayla en son ihtimal deniyorum :)

16. canavar72

canavar72 Mustafa

Favori Kamış:
    Shakespeare® Ugly Stik Lite 2 mt
    Favori Makine:
    Shimano Solstace 2500 FD
    En İyi Avı:
    1 m.t,7,5 k.g Turna :)
    Çayınızı için keyfinize bakın:) Bence havalardan kaynaklanıyor.Sabır sabııır....:D

17. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Malesef bazı yerlerdedetırıvırısız ava av demiyorlar İ.Ş. bu tür yasak işlerbirgün biter.

18. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ben senikast etmedin genel birserzeniş benimki kızım sana söylüyorum gelinim sen anla misali.

19. fikoert

fikoert fikri

ok no problem

20. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Mustafa abi yeride ordan kimin ne çıkarttığınıda havayıda biliyoruzzzz :D :D :D
    Zaten Seni,Hüseyin abiyi ve Muharrem abiyi bi denk getiriyim başka bişey istemiyorum kalem kagıt not alcam :D