27/09/2007 şamlar barajı günün getirdikleri

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında turkalyon tarafından paylaşıldı.

1. turkalyon

turkalyon

Favori Kamış:
    olta
    Arkadaşlar bügün şamlar barajındaydım. İki hafta içinde 5 sefer gittim, durum içler acısı her sefarinde suyun azaldığı farkediliyor. Bugün hafta sonuna nazaran sakindi yaklaşık 10 araba saydım. yannız bugün samlar köyünün yerlileri motorlu sandallarla iyi turna çektiler. Bende kıyıdan bayabi denedim ama kısmet değilmiş. Benim kısmetim bunlarmış birkere balıkçının ağdan alırken gördüğümün dışında, bunlardan daha büyük tutanını görmedim.

istanbul'da tatlısu organizasyonu isteyenlere duyrulur.

2. turkalyon

turkalyon

Favori Kamış:
    olta
    Şsamlar barajı
    [​IMG][/URL][/IMG]

3. turkalyon

turkalyon

Favori Kamış:
    olta
    Tuttuklarım

4. solakali79

solakali79

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Sazan 2KG
    Bunlar israil sazana mı?

5. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    arkadaşım benim bildigim şamlarda avlanmak yasak

6. serkan67

serkan67

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    6 kg yayın
    Bi gece bende orda balık tutuyordum saat 2,30 civarı bi siren çaldı dedim noluyo bi baktım jandarma ama bişey demedi herkes tutuyor kurallara uyduğu sürece

7. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    mesut kardeş şamlar barajı ava açıldı ama su yok ;)

serkan kardeş şamlarda su yokki nasıl avlandığınızı anlayamadım:confused:

vedat kardeş şamlar dediğiniz yer namı değer sazlıbosna (sazlıdere barajı) avlarınız içinse ayrıca tebrik ederim:)

8. simendifer

simendifer Sennur

Bence de orası Şamlar değil, yer adını yanlış biliyorsunuz arkadaşlar. ;) Orası Sazlıdere. Yer yakın olduğu için karıştırıyorsunuz sanırım. Şamlar barajında, Aytekin'in de dediği gibi su yok artık.

9. OTTOMAN

OTTOMAN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kilo aynalı sazan :(
    abicim bu balıkların resmini çekmeden önce dövdünmü ne bunların hali böyle kediden kaçmış gibi ???

10. turkalyon

turkalyon

Favori Kamış:
    olta
    Nette yaptığım araştırmada bende öyle olduğunu öğrendim, ama öğle değilmiş. Hafta sonu kıyamet gibi kalabalık oluyo. 5 sefer gittim hiç bir problemle karşılaşmadım. Sorun yaşayanınada raslamadım.

11. turkalyon

turkalyon

Favori Kamış:
    olta
    Arkadaşlar benim gittiğim yer ( kayabaşı ) şamlar köyü. Balık tutulan yere kayabaşı ve şamlar köylerinden iniliyor. Kayabaşı köyü yukarıda kalıyo, şamlar köyü ise gölün tam kıyısı. Kendimi bildim bileli orası şamlar köyü olarak geçer, bizde şamlar barajı olrak biliriz.

12. turkalyon

turkalyon

Favori Kamış:
    olta
    Benim sepet bunlar için küçük geldide kapağıda kapanmayınca suya salamadım görüntüleri oyüzden bozuk.

13. turkalyon

turkalyon

Favori Kamış:
    olta
    Valla bunların israil sazanı olup olmadığını bilmiyorum ama buranın sazanları cok lezzetli.

14. fausto

fausto

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3kg
    sevgili arkadaşım

Bu balıkları keşke suya bıraksaydın.Fotoğraflardan anladığım kadarıyla sepete atılacak büyüklüğe henüz ulaşmamışlar.Ayrıca avlandığın yerde başkalarınında bulunması yasağın kalktığı anlamına gelmez.

15. sazan_ustası

sazan_ustası Ulaş

Favori Kamış:
    sazan/yayın takımları
    En İyi Avı:
    sazan,yayın
    Salmadığın iyi olmuş..bunlar sazan değil..havuz balığı.bunlar geldiğine göre sazanın esamesi kalmamıştır orda..

16. fausto

fausto

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3kg
    Arkadaşım gerçek bir balıkçı türü ne olursa olsun bütün balık popülasyonlarını korumak zorundadır.Yazdıklarını yakıştıramadım.Gün gelipte sularımızda senin gibi düşünenler sayesinde balık kalmadığında,bunları bile aramayız inşallah.

Diğer balıkların yumurtalarını yediği için zararlı görülen israil sazanı popülasyonu bilimsel yollarla kontrol altına alınabiliyor.Yani tuttuğumuz canlıları yemediğimiz halde öldürmek yerine sitemiz ve benzer sitelerin yapacağı kampanyalarla devleti buna karşı önlem almaya itmemiz doğru olandır.

Son düzenleme: 28 Eylül 2007
  17. sazan_ustası

sazan_ustası Ulaş

Favori Kamış:
    sazan/yayın takımları
    En İyi Avı:
    sazan,yayın
    Bismillah de kardeşim..10. mesajda siteye jandarma kesilmişsin..Ne demek senin gibi düşünenler sayesinde !! kaç mesajımı okudun benim , tanıyormusun beni kaç günlük üyesin sen ? Senin kadar bilmiyormuyuz biz neyin tutulup tutulmayacağını..Devlet serbest bırakmış tutun bunları diye..önce insanlara hitap etmeyi öğren sonra yazı yaz..

18. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    vedat arkadaşım şayet sen orayı kendini bildiğinden beri orası şamlar barajı ise orayı bayağı yeni öğrenmişsin derim ben şamlara 1979 dan beri giderim bak sana resim gönderiyorum 1 numarada eski şamlar barajı var 2 numarada sazlıdere barajı var 3 numarada şamlar köyü var şamlar barajında av yasaklanmıştı ama mayıs ayında yayınlanan ek sirkülerde bu yasak kaldırıldı ama şamlarda avlanacak su kalmadı senin avlandığın yerin ismi sazlıdere barajı
    ama sen inanmak istemiyorsan birdaha gittiğinde köyün içine girdiğinde caminin karşısındaki zaten birtane olan kahveye otur çay iç köyün geçmişi ve barajın geçmişi hakkında bilgi edin;)

19. simendifer

simendifer Sennur

Sirkülerde Mayıs ayında yapılan değişiklik sonrasında Şamlar barajında avlanma yasağı kaldırılmıştır. Lütfen 37/2 nolu sirkülerde yapılan değişiklikleri inceleyiniz. Aşağıdaki linkten faydalanabilirsiniz.

http://www.kkgm.gov.tr/sirkuler/37-2.html

Ayrıca israil sazanının avı her sezonda serbest olup, ekolojik açıdan zararlı bir balık olduğundan yakalanması konusunda hiçbir limit verilmemiştir. Yakalanan israil sazanlarının geri bırakılmaması ve başka göletlere taşınmaması konusunda da sürekli uyarılar yapılmaktadır. Lütfen gelişmeleri takip ediniz.

20. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    ne yapılacak kısırlaştırmamı :confused: :p :D :D
    arkadaşım sen tutmazsan tutma devlet bu balığı zararlı balıklar sınıfına koymuş ve limitleri kaldırmış sana bir tavsiye sen yarın öbürgün sazan tutmak istiyorsan israil sazanında boy limitine bakma;)