Urla, Kel ada gün doğumu... şafak vakti balık dönüşü teknede temizlik peder bey ve fahri livardan balıkları çıkarıyor... kaptan olarak ben görevimin başındayım Herkese selam, yazayım yazmayayım diye düşünürken iki satır da ben ekleyim diye düşündüm. c.tesi aksamı sonunda teknenin tente işini hallettim. pazar sabahı erkenden yola koyulduk. herzaman gittiğimiz gibi uzunada'nın güneyinde bir iki noktayı denedik. isparoz istilası vardı. ancak balık boyları 5-10 cm. arasında ve yemi atar atmaz tıkır tıkır yem yok. neyse bir kaç parça eşek isparozu, karagöz, mercan, gopez, izmarit ve mandagöz mercan aldıktan sonra bir kaç noktayı daha denedik. öğlen dönmek zorunda olduğumuz için saat 11,00 da çapayı alıp geri dönüş yoluna çıktı. saat 14,00 da bornova'ya eve vardık. toplam 3-4 kg. kadar yukarıda saydığım balıkları yakaladık. yem olarak sülünez kullandık (zeynel den 150 tane aldık, yarısını taze yarısını da bayat ) her bayat yemde kulaklarını çınlattım .. peder, ben ve hala oğlu fahri 3 kişiydik. tente sayesinde nefis bir gün geçirdik diyebilirim... liman girişinde at çek ile levrek aldıklarını duydum. fosforlu rapala ile saat 22,00 - 24 ,00 arasında alıyorlar, ilgilenen arkadaşlara duyurulur... kayda değer balık olmadığı için resimlerini çekmedim bilem.. Hersey gönlünüzce olsun
Güzel bir hafta sonu geçirmişsiniz bu herşeye değer,balık şart değil mühim olan bu stiresli kent yaşamından 3-5 saatde olsa uzaklaşmak bence
Salih abi tebrikler her şeye ramen (bayat yemlere )ramaen genede keyifli bir gün ellerine sağlık afiyet şeker olsun
zaman kısıtlıda olsa deniz kokusunu içine çekmek herşeye bedel nerdeyse. tente işini halletmekle çok isabetli bir iş yapmışsınız yoksa benim gibi istakoza dönerdiniz. yazdığınız için teşekkürler. kalite balık olması önemli ama paylaşmak daha önemli
salih abi tenteniz hayırlı olsun bu arada ben o fotğraflarını cekmeye layık görmediğiniz 3-4 kılo isparoz-karagöz-ismariti-mercanı tutsaydım inanın ortalığı yıkardım bu forumda umarım daha büyük avları takarsınız oltanıza.. paylaşım için teşekkürler.
Salih abi so fotoğraf ultra karizmatik baştan söyleyeyim!!! Anlaşılan o ki,muhabbet iyiymiş,hava da öyle.Oltanın ucundaki kıpırtıyı parmaklarınızda hissetisiniz az da olsa.Balık bir dahakine de gelse olur be abim...