28.04.2015 Alabalık Denemem

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında ketdok tarafından paylaşıldı.

1. ketdok

ketdok H

Gökyüzü: Parçalı bulutlu.
    Hava Sıcaklığı: Kazakla üşümeyecek, parkayla bunaltacak kadar.
    Rüzgar: Orman içlerinde pek hissettirmedi kendini.
    Takım: 3m makarasız kamış, 75cm 0.30luk yeşil misina, 4 numara kısa palalı kırmızı kanca.
    Yem: Silikon kurtçuk, solucan.
    Mera: Bolu'da meçhul.

Sonu hüsran dolsa da ilk raporumla merhaba demek istedim.. :)

Öğleden sonra çıktığım yolda, gitmeyi planladığım meraya varmadan evvel, yol üzerinde daha önce varlığını dahi fark etmediğim bi dereye rast geliyorum. Kısa bi şaşkınlıktan sonra U dönüşü yapıp kırmızı benek için şansımı denemeye karar veriyorum.

Asıl hedefim gökala olduğu için yanımda sahte yem yok. Bagajda bulduğum silikon kurtçukla idare etmek zorundayım. Daha önce bu kurtçukları çok kez denememe rağmen tek vuruş dahi alamadığım için pek ümidim de yok aslında. Dere boyu tırmandım. Balık olma potansiyeli olan yerlere defalarca deneme yapmama rağmen yine vuruş alamadım. Görünürlerde de balık olmayınca pes ederek asıl merama doğru yol alıyorum. Mevki aklımda, daha sonra ormanın daha derinlerine dalmak üzere şimdilik elveda.

Silikon kurtlara güvenim olmadığından dolayı solucan toplamak üzere bi tarlayı biraz kazdıktan sonra fazla aramama gerek kalmadan yeteri kadar solucan buldum. Şimdi daha önceden gökala aldığım meradayım.

Dere boyu sabırla ilerliyorum. Tek tük vuruş var, zaman zaman da kaçışan alaları görüyorum fakat yemi yutturmak mümkün olmadı. 2 saat kadar da bu derede oyalandıktan sonra pes ettim. Kısa bi yemek molasından sonra bolca gökala olduğunu bildiğim, 3-4 dönümlük bi alana yayılmış küçük bir bataklığa geçiyorum. Bataklığın tamamı sazlarla kaplı, çoğu yerinde de olta atmak nerdeyse imkansız.

Uygun görünen, nisbeten temiz bi alan buldum. Yemi suya indirmemle beraber hiç beklemediğim bi anda güzel bi vuruş aldım. Gökala cephesinden hoş bir merhaba... Sazların arasından kurtarıp balığı sudan kaldırmamla kancadan kurtulması bir oldu. Anlık gelip geçen bi çarpıntı hissettim.. Ama üzgün değilim, ümidim var. Tahmini 30cm civarı şirin bi gökalayı kaçırdım.

Aynı bölgede 1 saate yakın beklememe rağmen başka vuruş gelmedi. Yerimi değiştirip bir ağacın kuytuluğunda ufak bi boşluğu kestirdim gözüme. Yem daha suya iner inmez esmere kaçmış irice bi gökalanın heybetiyle dipten çıkışına şahit oldum. Kısacık, unutulmaz bi an yaşandı. Bu sefer benim aptallığım! Balık yemi ağzına alamadan çektim oltayı banghead Peşinden de aynı yeri tekrar tekrar denememe rağmen netice alamadım. Gün kararmaya başlamasıyla da geziyi sonlandırdım. Nasip değilmiş...

Neticede birkaç heyecanlı an yaşadım. Balık yok. Fazla fotoğraf da çekemedim.

Balık yok ama bol olan bişey var. Çöp! Her yer çöp dolu.. Bir çok yer beni geldiğime pişman edecek kadar kirliydi.. idk
    Boş geçmeyelim dedik biz de, bu günün trofe avı da bu olsun madem :) Büyük boy çöp boşeti dolusu çöp :)

Herkese keyifli avlar dilerim :)

2. zaad

zaad ZAFER

Bataklık bölge iyiymiş, ağ atılamayacağı için meranın geleceği parlak.

İleri ki avlarda Rastgele...

3. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Çöp toplama için tebrikler.

4. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Güzel bir raporun ardından çöp görüntüleriyle raporu bitireceksiniz sanarak üzüldüm. Ama güzel bir final yapmışsınız. Tebrikler.

5. ketdok

ketdok H

Çöp fotoğrafları da vardı Korkut Bey. Buraya koymak istemedim.
    Teşekkür ederim..

6. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    halil bey,

takdir edilecek okadar çok şey varki, sizi bu forumda görmek beni gerçekten çok mutlu etti. Avlarınız ve serüvenlerinizi takip edeceğim. daha güzel maceralar yaşamanız dileğiyle,

7. ketdok

ketdok H

Estağfrullah Hakan Bey, ben güzelliğin kıymetini bilip yaşamak istiyorum sadece. :)

8. nester

nester Ersin

bu çöp poşeti olayını kampanya gibi yaymak lazım tüm amatölere

9. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    süper bir fikir.

10. ketdok

ketdok H

Her gittiğimde bir tane doldurmaya çalışıyorum, 10dk'dan fazla zamanımı da almıyor :)