28.05.2009 Sazlıbosna ve Terkos gözlemlerimiz

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında menopiko tarafından paylaşıldı.

1. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Bir anlık bir fikirle apar topar 2 arkadaş yola çıktık. İlk olarak sazlıbosnaya geldik. Elimdeki daiwa marka rapala ve alba 3 no kaşıkla at çek yaptım biraz gölün sağ ve sol tarafında. Daha sonra tamamiyle denemek amaçlı bir dip oltası hazırladım sazan için. Fakat sazlıbosnada tık yokdu. Yaklaşık 5 saat durmuşuzdur orda ne kadar göl kenarında balık tutan varsa hepsinde tırıvırı vardı. Sadece bir kişi şamandralı takım yapmış çapağa atıyordu. Tabi onunda av tarihlerinden haberi yokdu. Sazlıbosnada bizi sevindiren tek şey balık yavrularını sürü halinde görmemizdi. Oradan toplanıp terkosa doğru yola koyulduk. Terkosda yaklaşık 1 kilometre kıyı boyunca yürüdük ve sadece ufak bir köprü üzerinde derinliği 1 veya 1.5 metre olan bir yer bulduk oraya ilk baktımda 30 cm lik bir turna gördüm, beni gördüğü gibi hemen sazlıklara daldı, buda gezimizin güzel anlarından biriydi. Göl kenarında tekneler vardı.Turna avından dönen 4 kişiye rast geldik. Bunlardan biri tekne kiralayan arkdaşdı bize tel nosunu verdi. (0546-225-69-89) Saati 15 tl'miş bilginiz olsun. Tabi pazarlık payı vardır ;) Ve tuttukları turnaları gösterdi. Turnaların resimlerini çekmek hiç aklımıza gelmedi :) Toplam 5 tane, 1 tanesinin boyu yaklaşık 50 cm vardı. Oda keyifli bir andı. Daha sonra ufak bir sofra hazırladık ve karnımızı doyurduk ve dönüş için tekrar yola çıktık. Kıyıdan at çek için en güzel yerlerin balaban köyünde olduğunu araştırıp örendim. Bir dahaki sefer kısmetse balaban keşifine çıkabiliriz. Gezimiz genel olarak çok güzel geçti dohayla iç içe olmak balık tutmak kadar keyifli, ama Sazlıbosnada gördüğümüz o tırıvırı kullanan cahil arkdaşları hiç unutmayacağım.

SAZLIBOSNA FOTOĞRAFLARI

TERKOS FOTOĞRAFLARI

Son düzenleme: 29 Mayıs 2009
  2. claytron

claytron ALİ

Favori Kamış:
    albastar
    En İyi Avı:
    yayın 8 kilo
    Gözlemlerini bizimle paylaştıgın için teşekkür ederim tekne kiralanan yer için senden daha sonra bilgi ve yer tarifi almam mümkün olur umarım tekrar sagolasın

3. oltacı34

oltacı34 Ünsal DEMİR

Favori Kamış:
    3,5m çelik sargı karbon. RR60 makina
    En İyi Avı:
    yayın 5kg
    Sazlıbosna'da tık yok diyorsunuz.Tabi olmaz.Bir baştan öbür başa atılmış olan ağları görmedinizmi arkadaşlar?
    Hatta ağ şamandıraları dikkat çeker diye şamandraların yerine çeşitli ebatlarda
    pet şişeler bağlanmıştı.
    Öğlen saatlerinde yarım saat kadar bir uğradım.Bu olaya hem çok üzüldüm :( :( hemde çok kızdım.:mad: :mad:
    Şamlar köyü balıkçıları en sonunda koca gölde balığı bitirdiler.Gözleri aydın olsun

4. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Biz ağ felan rast gelmedikde öyle bir söylenti olduğunu biliyorum. Fakat herkes tırıvırı kullanıyor orda, ağda atılıyorsa o göle, yazık saf insanlarımıza. Çok cahiliz çokkk.. Bence bir an önce bir şeyler yapılmalı insanlar bilinçlendirilmeli nede olsa yavru balıklar sürü halinde hala göl kenarında dolaşıyorlar. Zararın neresinden dönersen kardır.

5. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Terkosun girişinde iskinin binası var, onun yaklaşık 300 metre ilerisinde sol tarafta kayıkları görürsün. Kayık kiralıyan arkdaşı arayıp konuşursan oda san detaylı bir yer tarifi yapar sanırım nede olsa oranın yerlisi.

6. yigitt

yigitt Yigit POYRAZ

Saati 15 tl ye kayıkmı??? Kardeş günlük 60-70 liraya gezdirecek arkadaşlar var terkozda ilgilenen arkadaşlar lütfen özelden mesaj atsın.

7. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Motorluda olabilir tam olarak bilgim yok onu arayıp sormanız gerekli.

8. bay_maximum

bay_maximum HALİL

Favori Kamış:
    alba star 2808 4m
    Favori Makine:
    daiwa crossfire 3000x
    En İyi Avı:
    13 kilo pullu
    dertlinin yeri var orda motorsuz kayıklar ama ne kadar bilmiyorum ..terkosda