28 mayıs yine akdeniz yine levrek

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında keyfmustafa tarafından paylaşıldı.

1. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Mustafa Bey konuyu duyarlılık yarışına taşımanın kimseye bir faydası olduğunu sanmıyorum. Sonuçta sizin doğaya ve kurallara saygılı bir insan olduğunuza eminim. Ancak zorunluluğu olmayan bir belge olan ABB çıkartmanın duyarlılıkla bir alakası olduğunu sanmıyorum. Profesyonel balıkçılar için ise zaten bizi doğrudan ilgilendirmiyor. Çünkü burası amatör balıkçılık platformu.

Konunun gereksiz ardı arkası kesilmeyen tartışmalara dönüştürülmemesini tüm site yönetimi adına arkadaşlardan rica ediyorum.

Son düzenleme: 31 Mayıs 2009
  2. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    1. Doğru 100 gramlık levrek tutmak çok doğru hareket. Ne güzel 10 tanesi 1 kilo gelir.

2. 50-60 gr.lık dediğin çinekop-sarıkanatlar 150-200 gram geliyor.

3. Lüferin 150 gramlığını tutmak, levreğin 500 gr.lığını tutmak gibidir. Zira lüferin 1-2 kiloluktan ağır olanına rastlamadım. Ama raporlarda levrek 7-8-10 kg ve hatta dahada büyüyebiliyor.

4. Tutulan balığı geri salma ile vatanseverlik arasında alaka kuramadım??

5. Her zaman limiti aşan avlarda balık sayısına göre hesap yapılıp "şu kadar kişiydik deniyor" kimse çıkıp delikanlı gibi "limitleri bu seferlik aşmış bulunduk" demiyor. 40 balık olsa "10 kişi tuttuk" denebilir.

6. Daha öncede dediğim gibi limit aştığım zaman oldu ama limiti yarıp geçtiğim zaman olmadı. Yani gözünü çıkarmadım hiçbir zaman.
    Limit aştığımda 3-5 keredir en fazla.

7. Laf olsun diye eleştiri yapmıyorum. Bak bakalım daha önceki mesajlarımı arattır. Kime demişim limit aştın vs. diye. Kendin yazmışsın bir kere "bugün hava kötüydü birkaç tane tutabildik" diye. Bende ona takıldım zaten, birkaç tane tutabildik dediğin buysa "bugün dibine vurduk levreğin dediğinde skor ne oluyordur acaba?

3. maviyesil09

maviyesil09 HAKAN

Favori Makine:
    SHİMANO AERO TECHNIUM,SUPER ULTEGRA
    En İyi Avı:
    KAÇMIŞTI VE DE ÇOOK BÜYÜKTÜ
    Aaa!baliklara Bak Yahu.ağizlari Yok!

Güzel balıklar.Ama anlayamadığım bir şey var.Sağdaki balıklar tamam da,soldakileri nasıl tuttunuz.Ağızları yok bunların yahu.:eek: Yoksa silah zoruylamı getirdiniz.:cool:
    Rastgele;)

4. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    arkadaş, kafasını kopardığınız balığı fotoğraflamasanız daha iyi, ne anlıyoruz bundan? hiç... bütünce çekmiyorsanız bence çekmeyin zira herhangi bir estetik değer taşımıyor.

5. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Bahsettiğiniz amatör balıkçılık belgesinin taşıma zorunluluğu veya alma zorunluluğu diye bir kural yok.

Eskiden belki vardı ama yakın tarihte bu zorunluluk iptal edildi..

Artık herkes balıkçı, herkes profesyonel ;) ;)

6. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Mustafa bey,

Belirttiğiniz konuları ben inceledim, mesaj içeriklerinde olumsuz herhangi Tebliğ'e yada etik değerlerimize aykırı bir durum göremedim.

Siz neyi belirtmek istediniz bu mesajların içerisinde :confused: