28 Nisan 2013 dişsizleri :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ozkan79 tarafından paylaşıldı.

1. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Vay vay bir gün biz de yakalayacağız inşallah bunlardan, tüm kalbimle inanıyorum:) Özkan baba bizi de izmarite götürr

Bu arada bir de sarpa yakalamışsın, ilk başta ispari sanmıştım. Ultra lezzetsiz bir balıktır, hele ki izmaritlerin yanında balık bile denmez buna. Yakalayanın denize geri atmasını tavsiye ederim. Kafasını yiyenin ise halisülasyon gördüğü şeklinde söylentiler var, sorun var mı Özkan :)? Gerçi eti bile bir şeye benzemeyen bu balığın kafasını kim yemiş de halisülasyon görmüş onu da anlamadım, bir gün sırf meraktan yiyeceğim galiba...

2. ozkan79

ozkan79 özkan

kardeşim bir ara gidelim izmaritler kaybolmdan;

balıkları yemedim malum evde yanlızım,balıkları topluca arkadaşıma verdim şu anda dolapda 3 sarıkanat yarım kiloda istavrit kızartılmayı bekliyor.

sarpa aslında ufakdı salmam gerekirdi ama senenin ilk balığı olduğu için merakdan salmadım :D zati kıymetli değerli bir balık olsa o baydoki bir bireyi salarım :)

3. ozkan79

ozkan79 özkan

bu arada su ısısı bayağı düşük 13-14 derecelerde olduğu için balıklar ağızlarını tam açamıyorlar uyuşuklar.

önceki senelerde (yazın) balıkları ameliyat etmek zounda kalıyordum iğneyi yutuyorlardı,
    benim aldığım 17,kuzenimin aldığı 13-14 balık ve diğer arkadaşlarınkiler hepsi dudakdan geldi hiçbiri yemi yutamamıştı iğneyi, buda önemli bir ayrıntı kanımca.

4. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Son haftalarda Boğaz'da görülen çamurlu yeşil kar suyu bu günlerde Marmara kıyılarına akmış durumda. Bulanık ve buz gibi bir su. Dediğin gibi önemli bir ayrıntı. havanın sıcaklığına aldanmadan, hesapları buna göre yapmakta fayda var. Normalde her sene Mart ayında yaşanan bu durum şu anda iki ay ileride yaşanıyor.

5. ozkan79

ozkan79 özkan

kardeşim bu bulanıklıkla alakalı başka bir forumda yazı yazmış idim onun senin için buraya yapıştırayım,

6. ozkan79

ozkan79 özkan

Nacizane fikrimi arzedeyim,

Kisin ocak subat aylarinda istanbulda sicakliklar sifirin altina dusmekte,hava muhalefetleri ve buna bagli alcak basinc cephe sistemlerine siddetli esen poyrazda eşlik edince cok agir kis sartlari olusabilmekte,

kuslar yem bulamamakta,aclik ve bitkinlikle bogusurken soğuğa dayanamamakta ve hayatlarini kaybetmekte,

buna mukabil bizde kalin giyinmekteyiz onlemimizi almaktayiz,

baliklarda suyun daha stabil oldugu kanal diye tabir ettigimiz alanda bulunmakta,
    bogaz suyu siddetli akinti yaptiginda bu stabilite bozulmakta,baliklar şok gecirmekte ve yarin baygin (sogukdan uyusmus) sekilde martilara ve kepcecilere meze olmakta...

Ama iki gun once o derece havada soguk degildiki neden balik birden kesti ?

Hem suda soguk degil neden balik yok ?

su neden bulandı ?

Bence sorunun gizli yaniti ''kum''

Evet yanlis yazmadim belki kimine gore sacmaliyorum ama yilanin basi kumdur.

Birkac gundur malum istanbul sogudu siddetli poyraz vardi,

hee o kadar firtinamsi ruzgar degil ama hizi zaman zaman 40kmhyi bulan bir poyraz..

Karadenizin kilometrelerce acigindan beri gelip ulkemizi sogutan bu poyraz karadenizide azdirdi,iste bu azgin dalgalar yuzlerce kes binlerce,milyonlarca kez kilyos sahilini karaburunu şileyi kumkoyu dovdu,hemde saatlerce belkide hala dovmeye devam ediyor,

Malum kisdan yeni ciktik uzun zamandir gunes bu kadar isitamiyordu ülkemizi,

şu anda buyuk degisimler yasaniyor karincalar yuvalarindan cikiyor agaclar yeşeriyor cicek aciyor topraktan tohumcuklar filizleniyor cimenler uzuyor vs vs..

Saniyorumki denizin dibindede yer yerinden oynuyor..

Tum yil boyunca oluşacak en hizli yosunlasma bu aylarda oluyor,

Yukarda saydigim sahil seridlerinde ilkbahar cilginligi ve buyuk bir degisim var,

Esen poyraz karadeniz sahil şeridini dövdu iste bu sahil seridinde mikrometreik kum tanecikleri ayaga kalkti baharin gelisini kutlar oldu kum tanecikleri,peski sadece kummu ??

Dalgalarla parcalanan yosun taneleri planktonlar kilometrelerce uzaktan denizle gelen toz toprak bortu bocek hepsi karadeniz sahiline ust uste tampon oldu....

Bundan bir hafta öncesine kadar hava sıcaklığı 20 derece civarında idi mevsim normallerinde,

hava sıcaklığının artma nedeni Lodos ve güneyli rüzgarlar idi...

işte bu güneyli rüzgarlar bize sıcak hava beraberinde başka birşeylerde getirdi

Hafizasi iyi olanlar hatirlayacaktir,bundan yaklaşık 10-15 gün önce sabah kaltığımızda dışarda sarımtırak bir hava vardı pencereden baktığımızda evlerimizin camları çamura bulanmıştı.

evden çıktığımızda ise arabaların üzeri sap sarı çamurla kaplı idi heryer çamurdu sarımtırak bir hava hakimdi.

lodosun getirdiği toz bulutları yağmurla birlikte yeryüzüne indi,işte o tozların binlerce tonu belki milyonlarca tonu karadenizede yağdı.

üstte belirttiğim unsurlar güneş ışınlarına bağlı yosunlarşmanın artmış olması ve deniz yüzeyinde oluşan toz partekül parçacıkları ilk esen kuzeyli rüzgarlar ile tüm karadeniz sahil şeridine tampon oldu.

akıntıya kapılan toz toprak yosun ne var ise boğazdan içeri sürüklendi..

bu yazdıklarım uydurmacamı yoksa gerçekmi sizce ?

Bu doğa kanununu koyan Yüce yaratıcıya binlerce şükürler olsun.

7. ozkan79

ozkan79 özkan

18 nisanda yazmıştım üstteki yazıyı