29.03.2009 gökkuşağı alabalık avı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında rifatyontar tarafından paylaşıldı.

1. rifatyontar

rifatyontar

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    tatlı su kefali 2,5 kilo
    öncelikle merhaba balıklar avgan dersinde tek kancalı dip oltayla yakalandı yem: solucan,herkeze rastgele...
    dereden bir manzara

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 30 Mart 2009
  2. simendifer

simendifer Sennur

Sevgili Rıfat,

Öncelikle avın için seni ve arkadaşlarını tebrik ederim. Daha da bereketli avlarınız olmasını dilerim. :)

Bir de tebliğ konusunda bir hatırlatmam olacak. Bir önceki tebliğde bu madde olmadığı için atladığını düşünüyorum. Tebliğ değişti ve aşağıdaki madde eklendi. Bundan sonrasında bu maddeye de dikkat edersen seviniriz. Hassasiyetin için şimdiden teşekkürler.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
    Yöntem ve Sınırlamalar

İçsularda amatör avcılık

(5) Akarsularda her türlü doğal yem kullanılarak alabalık avcılığı yasaktır. Sadece yapay yem kullanılarak avcılık yapılabilir.

Yeni 2/2 nolu tebliğ için burayı tıklayabilirsin. ;)

3. Okan_uA

Okan_uA .

Güzel av tebrik ederim.Güzel doğa arasında iyi bir av olmuş.

4. rifatyontar

rifatyontar

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    tatlı su kefali 2,5 kilo
    özür

Özür dilerim bu değişikliği bilmiyordum sanırım atlamışım dediğiniz gibi, birdahaki sefere mepsle şansımı denerim.Hatırlatma için teşekkür ederim.Herkeze rastgele

5. rifatyontar

rifatyontar

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    tatlı su kefali 2,5 kilo
    teşekkürler

Sağol okan gerçekten doğası güzel biyer cılandıras şelalesi var üzerinden asma köprü geçiyo oraya dökülüyo bu dere fırsatım olursa oralarında resmini çeker paylaşırım.rastgele

6. Okan_uA

Okan_uA .

Aklıma gelmişti diyecektim yasal avlanmış iseniz tebrikler ancak hadi yanlış anlaşılmasın (sen misin avımı kötülemek isteyen diyenler olmasın diye) diye az önceki gibi yazdım.Alabalıktan pek anlamam da:p
    Ama alabalıktan anlamam diye yapılan avı tebrik etmeye kalkmam heralde kötü birşey değil.

Son düzenleme: 29 Mart 2009
  7. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Rıfat bey tebrikler..

Güzel bir gün geçirmişsiniz,doğa ve balıklar da çok güzel :)

Tebliğ de geçen maddelere uyma konusunda da gösterdiğiniz hassasiyet için teşekkürler;)

Bol ve bereketli avlar sizinle olsun.

8. rifatyontar

rifatyontar

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    tatlı su kefali 2,5 kilo
    :) eee tabiki bi kusurum varsa bunu öğrenmek benide memnun eder insanoğlu hata yapıyo sonuçta,uzun zamandır amatör balık avı ile uğraşıyorum ama kesinlikle hata yapmam diyemem , ufak tefek eksiklikler oluyor, bunlarıda öğreniyoruz paylaşım vasıtası ile:eek:

9. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    rıfat kardeş güzel bir doğada güzel bir av yapmışsınız kullandığınız yem yeni tebliğlere uygun değil ama bukadar kusur hepimizde olabilir bu küçük hatada avınızın güzelliğini gölgeleyemez umarım sahte yemlerlede dahada güzel avlara imza atıp bizlerle paylaşırsınız şansınız daim olsun:)

10. simendifer

simendifer Sennur

Rıfat sen Uşak'lısın ama Bolu'da mı ikamet ediyorsun? Eğer Bolu'da avlanırsan oralardan da fotoğraf gönder bize. Öğrenciliğim orda geçti, özledim oraları, görmeyeli epey zaman oldu. :)

11. rifatyontar

rifatyontar

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    tatlı su kefali 2,5 kilo
    teşekkürler

Aytekin abi teşekkür ederim güzel bir gün geçirdim, şuanda heryerim eklemlerim ayrı mesele tabi:eek: hepimizin şansı daim olsun rastgele..

12. rifatyontar

rifatyontar

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    tatlı su kefali 2,5 kilo
    bolu

Sennur abla bende Bolu'da okudum müzik öğretmenliği mezunuyum sitede bir süre ikamet ettiğim yer bolu olarak yazıyodu.şimdi Uşak'a memlekete döndüm buralarda amatör balık avı için keşifler yapıp duruyorum.yakın zamanda çektiğim çok bolu resimi var, yeni mezun sayılırım zaten Şubat'ta yani:eek: onlarıda paylaşırım.1 Nisan'da Abant'da olmak vardı şimdi:rolleyes:

13. simendifer

simendifer Sennur

İmzanda Uşak yazıyor ama solda profilinde hala Bolu yazıyor, o nedenle sormuştum. Şu Bolu fotoğraflarını da balık avı raporu değilse "fotoğraflar" bölümünde, balık avı raporu ise yine "tatlı su av raporları" bölümünde paylaşırsan kendi adıma çok sevineceğimi söyleyebilirim. :) Abant, Gölcük, Yedigöller, çakmak, sarıyayla v.s. v.s. hepsini çok özledim gerçekten. İnşallah bir gün oralara kaçıp görme fırsatı bulurum yine. :)

14. rifatyontar

rifatyontar

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    tatlı su kefali 2,5 kilo
    peki

fotografları olması gereken bölümlerde paylaşırım tabiki:)

15. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

T:C vatandaşlarının ''Kanunları bilmiyoru m'' deme hakkı olmasa da biz .......... ....kon savcısı olmadığımıza göre iyi niyetli yanlışlara gözyumma hakkıız var.:) Hevesin artarak sürsün, avların harzaman daha bereketli olsuın:) :) :)

16. rifatyontar

rifatyontar

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    tatlı su kefali 2,5 kilo
    teşekkürler

Nejat bey iyi dilekleriniz için teşekkür ederim..

17. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Rifat, muhtesem bir doga kareleri bunlar, bizlerle paylastigin icin cok tesekkurler.

Icsu avlarina her zaman ilgim olmustur, her nekadar deniz kiyicisi olsamda bazen merak ettiklerim oluyor.

Bu tek kancali dip oltasi dedigin tek bedene bagli bir kostek mi? yani gokkusagi orta yuzeyde gezen bir balik mi yoksa tamamen diptemi?

Ayrica diger alabalik turleri ile bu bahsettigim farkilik gosteriyor mu?

18. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Adaşım tebrikler, suyun rengi ve akış hızı her zaman böyle mi yoksa bahar itibari ile bildiğimiz su artışından mı kaynaklanıyor merak ettim. Mepsle yapacağın güzel avların raporlarını bekliyoruz.

19. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Tebrikler..

Yapılan avın tebliğe uygun bir av olmadığı yönündeki itirazlar gözetilerek konuya ihtiyatla yaklaşılmış. Tebliğde yapılan değişiklikten haberdar olunmadığından hareketle (mazeret değil elbette) yapılmış bu yanlışlığın kabullenilmesi gerektiği arkadaşımıza ifade edilmiş, ancak;

Yapılan avla ilgili görüşüm şudur: Akarsularda canlı yem kullanımının yasaklanması Doğal Alabalık türü için geçerlidir. Bu yasak Gökkuşağı Alabalık avcılığını kapsamaz. Günlük en fazla 10 adet olmak üzere bu balık için kapalı sezon yoktur ve yıl boyu her boy limitinde avlanılabilir. Av mahallinin Orman içi sular olması durumunda ise Doğal alabalık ile aynı kapalı dönemde avlanılması yasaktır. ;)
    Canlı yem kullanımı sadece akarsular için geçerlidir dolayısıyla tabi göllerde ve ormaniçi sular kapsamındaki göl ve göletlerde de canlı yem kullanılabilir. Bu ortamlarda Doğal Alabalık olması sonucu değiştirmez. ;)

Eğer bahsi geçen bölge Orman içi sular kapsamında bir yer ise, yapılan av yasak dönemde gerçekleştirilmiş olur. Zira Mart ayının sonuna değin sezon kapalıdır.

Şahsi kanaatime göre av mahalli Ormaniçi sular kapsamındaki bir bölge değilse yapılan avın tebliğe aykırı bir yönü yoktur. ;) :)

Son düzenleme: 30 Mart 2009
  20. simendifer

simendifer Sennur

Av mahallini dün araştırdım ben. Ancak av mahalli orman içi su değil, hatta orman yok bölgede. Ağaçlandırma çalışmaları yapılacakmış önümüzdeki dönemlerde. Aynı zamanda av mahalli milli park sınırları içinde de değil, orada milli park da yok.

Diğer konuya gelecek olursak, tebliğde doğal ala ve gökkuşağı şeklinde bir ayrım yapılmadığı için, maddeyi bütün türleri kapsadığı yönünde değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum. Dediğiniz mantıklı, ancak bu şekilde değerlendirilmez ise diğer maddeler için de pek çok açık kapı bulunabilir. Ben bulurum en azından. :rolleyes: